ΑΕΚ: Μπήκε στο σπίτι της, οδός Ονείρων και Ελπίδας γωνία! (vids)

ΑΕΚ: Μπήκε στο σπίτι της, οδός Ονείρων και Ελπίδας γωνία! (vids)

ΑΕΚ: Μπήκε στο σπίτι της, οδός Ονείρων και Ελπίδας γωνία! (vids)

bet365

Το Gazzetta βρίσκεται στο κλειστό των Άνω Λιοσίων για την πρώτη συμμετοχή της ΑΕΚ στο νέο «σπίτι» της.

Οδός Ονείρων. Και Ελπίδας γωνία! Κάπου στα Άνω Λιόσια. Φυσικά και η «διεύθυνση» για το νέο «σπίτι» της μπασκετικής ΑΕΚ είναι φανταστική. Συμβολίζει όλα όσα είχε οραματιστεί πριν από μερικά χρόνια ο Μάκης Αγγελόπουλος. Όταν ξεκινούσε την αναζήτηση για το γήπεδο που θα στεγάσει τις φιλοδοξίες του και τα όνειρα μιας ολάκερης ομάδας.

Το ΟΑΚΑ, έδρα της ΑΕΚ για αρκετά χρόνια με τα στραβά και τα θετικά της, αποτέλεσε παρελθόν την επομένη της κατάκτησης της 3ης θέσης στην περσινή Basket League.

Έτσι και αλλιώς, είναι το γήπεδο που χρησιμοποιούσε η ΑΕΚ σε όλους τους τίτλους που κατέκτησε από την ημέρα της επιστροφής της στην Α1. Εκεί πανηγύρισε το Basketball Champions League του 2018, εκεί γιόρτασε τις δύο κατακτήσεις Κυπέλλου, αλλά και εκείνη του Διηπειρωτικού.

Και εκεί απώλεσε την ευκαιρία να λάβει ακόμη ένα αστέρι, με τον χαμένο τελικό του BCL, το 2020.

To καλοσώρισμα στο γήπεδο!

Ο δρόμος είναι γεμάτος με μεγάλες αφίσες παλιών παικτών της ΑΕΚ. Από τον Γιώργο Αμερικάνο, στον Ντούσαν Σάκοτα, στον Μηνά Γκέκο, στον Νίκο Χατζή, στον Μιχάλη Κακιούζη.

Η περιοχή επιτέλους απέκτησε ζωή. Δεκάδες αυτοκίνητα. Και αρκετός κόσμος. Για να δει το νέο γήπεδο. Για να δει τη νέα ΑΕΚ.

Από το καλοκαίρι και την κατάκτηση τηςε 3ης θέσης άρχισε ο αγώνας δρόμου. Προκειμένου η ΑΕΚ να διευθετήσει τις εγκαταστάσεις του γηπέδου, τις κερκίδες και φυσικά την άδεια λειτουργίας, προκειμένου το γήπεδο να μπορεί να ανοίξει σήμερα.

Χρειάστηκαν 15 μήνες αναμονής. Αβεβαιότητας. Και ένας αγώνας δρόμου άνευ προηγουμένου, προκειμένου το κλειστό των Άνω Λιοσίων να είναι έτοιμο σήμερα, Σάββατο (9/10) για τον πρώτο εντός έδρας αγώνα της «Βασίλισσας» στο νέο «σπίτι» της.

Η εικόνα δεν παραπέμπει σε τίποτα σε εκείνη που είχαμε αντικρίσει την 4η Σεπτεμβρίου, στην επίσημη παρουσίαση του Στέφανου Δέδα. Ο Έλληνας προπονητής, όπως και οι υπόλοιποι παίκτες της ΑΕΚ θα χαράξουν το όνομά τους στην ιστορία της ομάδας. Ως οι πρώτοι που πάτησαν το παρκέ σε επίσημο αγώνα της «Βασίλισσας» στο γήπεδο που ο Μάκης Αγγελόπουλος αναζητούσε εναγωνίως για χρόνια.

Και έφτασε μέχρι την οδό Ονείρων. Και Ελπίδας γωνία.

11

222

33

44

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα