ΑΕΚ: Τι κερδίζει απ' τον «energy guy» Ίαν Χάμερ (vids)

ΑΕΚ: Τι κερδίζει απ' τον «energy guy» Ίαν Χάμερ (vids)

ΑΕΚ: Τι κερδίζει απ' τον «energy guy» Ίαν Χάμερ (vids)

bet365

Η ΑΕΚ απέκτησε τον Ίαν Χάμερ. Τι θα προσφέρει όμως ο 31χρονος φόργουορντ στο πλάνο του Στέφανου Δέδα; Το Gazzetta έχει τις απαντήσεις.

Τους ονομάζουν «energy guys». Αυτοί που πατάνε στο παρκέ και... φορτίζουν άμεσα την ομάδα. Με μία καλή άμυνα, με ένα καλάθι. Ο Ίαν Χάμερ διαθέτει αυτό το προσόν. Αυτό του δίνει το «παντεσπάνι» του όλα αυτά τα χρόνια.

Και αυτό είναι το στοιχείο που... σαγήνευσε περισσότερο τον Στέφανο Δέδα στην επιλογή του Χάμερ. Το νέο απόκτημα της ΑΕΚ μπορεί να αμυνθεί τόσο μέσα όσο και έξω από το καλάθι.

Ουσιαστικά με αυτόν στην πεντάδα, το σχήμα της ΑΕΚ θα γίνει περισσότερο ευέλικτο, ενώ και η αμυντική λειτουργία θα βελτιωθεί. Παράλληλα, ο Χάμερ θα γίνει και ο άνθρωπος που θα... σπάσει τα πολλά λεπτά των Στέφαν Γέλοβατς και Έρικ Γκριφιν σε κάθε ματς. Θα τους δίνει... ανάσες, ως μία έξτρα λύση κυρίως στη θέση «4».

Ο ρόλος του θα χωρίζεται στα δύο: ένα παραπάνω κορμί στην άμυνα και ο παίκτης που μπορεί να δώσει ρυθμό στην επίθεση.

Τη σεζόν 2019-2020 (η οποία μοιράστηκε σε Μπαντίρμα, Όλντενμπουργκ) ο 31χρονος μέτρησε 60% (σε Τουρκία), 46% (BCL) και 45% (Γερμανία), αντίστοιχα, στα σουτ που επιχείρησε. Αγγίζοντας τα πέντε ριμπάουντ σε μέσο όρο (5.21 με την Μπαντίρμα στην Τουρκία και 4.79 στο BCL και 4.29 με την Όλντενμπουργκ).

Πέρσι, με τη φανέλα της Πετκίμσπορ (29 ματς), ο Χάμερ είχε 11.28 πόντους (με 48% στα σουτ), 4.97 ριμπάουντ και 3.07 ασίστ!

Αυτό που εντόπισε ο Δέδας (και) στο ματς με την Σομπατέλι ήταν η αμυντική αδράνεια κοντά στο καλάθι, τη στιγμή που η πρώτη άμυνα, κοντά στη γραμμή του τριπόντου, ήταν καλή. Πάντα υπήρχε ένα ρήγμα και οι Ούγγροι σκόραραν χωρίς αντίσταση. Εκεί θα... κολλήσει ο Χάμερ.

Ενέργεια και από τον... κοντό που έρχεται!

Σε κάθε ομάδα που έχει αγωνιστεί ο Χάμερ (και έχει αγωνιστεί σε μπόλικες) εκτός απ' την έφεση στο σκοράρισμα, μαζεύει και αρκετά ριμπάουντ, άλλος ένας παράγοντας όπου η ΑΕΚ... πονάει.

Μαζί με την έλευση του Χάμερ, ο Δέδας αναζητεί και τον κοντό που θα κλείσει το ρόστερ. Και εκεί το κριτήριο θα είναι η ενέργεια και η άμυνα, αλλά το καλό σουτ, προκειμένου να δώσει μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο του.

@Photo credits: BCL
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα