ΑΕΚ: «Έκαψε» μία αλλαγή με τη φυγή του Χάρις

ΑΕΚ: «Έκαψε» μία αλλαγή με τη φυγή του Χάρις

ΑΕΚ: «Έκαψε» μία αλλαγή με τη φυγή του Χάρις

bet365

Προτού καν αρχίσει η Basket League, η ΑΕΚ θα κάνει τη μία από τις τρεις αλλαγές που δικαιούται στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ αναζητούσε την προσθήκη ενός αθλητικού ψηλού. Πριν από μερικές ημέρες, το πλάνο ανάφερε την απόκτηση ενός 7ου ξένου και τη χρησιμοποίησή του μόνο στο BCL.

Η αποχώρηση του Μάνι Χάρις, προκειμένου να βρει την επόμενη επαγγελματική στέγη του στην Κίνα, δεν έλυσε μόνο τα χέρια των διοικούντων και του προπονητή της ΑΕΚ.

Ο ψηλός ξένος που θα αποκτηθεί (όταν βρεθεί ο κατάλληλος) θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Αυτό που δεν γλιτώνει η ΑΕΚ είναι το... κάψιμο της πρώτης από τις τρεις αλλαγές που δικαιούται στον πρώτο γύρο της Basket League.

Λόγω του περσινού μπερδέματος με τη χρησιμοποίηση των ξένων στο Super Cup και τη συμφωνία κυριών μεταξύ των συμμετεχόντων, την οποία επιχείρησε να «σπάσει» ο Προμηθέας, φέτος τα πράγματα άλλαξαν.

Οι τέσσερις ομάδες που αγωνίστηκαν στο φετινό Super Cup (ΑΕΚ, Προμηθέας, Λαύριο, Παναθηναϊκός) ουσιαστικά καπάρωσαν τις έξι θέσεις ξένων το περασμένο σαββατοκύριακο. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Παναθηναϊκός έσπευσε να... κόψει τον Τζέρεμι Έβανς, ο οποίος αγωνίζεται μόνο στη EuroLeague.

Κάπως έτσι, η ΑΕΚ έκανε ήδη την πρώτη αλλαγή της και ας απομένουν ακόμη λιγότερες από 24 ώρες για το πρώτο τζάμπολ, απέναντι στον Ολυμπιακό (16:30, ΕΡΤ3).

«Είμαστε η ΑΕΚ. Πρέπει να διεκδικούμε τα υψηλότερα»

Ο Στέφανος Δέδας μίλησε για το ματς με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, εξηγώντας: «Καταρχήν να πω, ότι είναι θετικό, ότι ξεκινά το Πρωτάθλημα σε καθεστώς σχετικής κανονικότητας, με κόσμο στα γήπεδα. Από κει και πέρα, όπως έχω ξαναπεί η χρονιά αυτή για την ΑΕΚ είναι μεταβατική. Η εκκίνηση πραγματοποιείται από μία διαφορετική αφετηρία σε σχέση με τα προηγούμενα έξι χρόνια.

Θέλουμε να είμαστε όμως ανταγωνιστικοί. Είμαστε η ΑΕΚ. Πρέπει να διεκδικούμε τα υψηλότερα. Θα δοκιμάζουμε τις αντοχές μας σε κάθε περίπτωση. Δεν ξεκινάμε το Πρωτάθλημα με τις καλύτερες συνθήκες σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες. Τα απρόοπτα είναι μέσα στο παιχνίδι. Προχωράμε.
Θέλω να ευχηθώ υγεία και δύναμη σε όλους, προπονητές, αθλητές, στελέχη, όλων των ομάδων, και να έχουμε μια καλή σεζόν».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα