Ο ΝτιΛέο έκανε και πάλι τη διαφορά

Gazzetta team
Ο ΝτιΛέο έκανε και πάλι τη διαφορά

bet365

Δύο τρίποντα του Ντέιβιντ ΝτιΛέο έδωσαν στον ΠΑΟΚ τη νίκη (87-82) επί του Κολοσσού Ρόδου σε φιλικό παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε παρουσία φιλάθλων του Δικεφάλου έπειτα από 18 μήνες!

Αυτή η φιλική αναμέτρηση είχε ιδιαίτερο χαρακτήρα γιατί πέραν των αποκαλυπτηρίων της νέας ομάδας του ΠΑΟΚ, ήταν και το πρώτο παιχνίδι της ομάδας παρουσία φιλάθλων (των κατόχων των εισιτηρίων διαρκείας) έπειτα από 18 ολόκληρους μήνες. Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη φρόντισε να το κερδίσει χάρη στην εκτελεστική δεινότητα του Ντέιβιντ ΝτιΛέο καθώς ο Αμερικανός ευστόχησε σε δύο προσπάθειες τριών πόντων στα τελευταία κρίσιμα δευτερόλεπτα, κάνοντας τη διαφορά στο παιχνίδι. Γενικώς, ο Αμερικανός εξελίσσεται σε παίκτης αποκάλυψη για τον Δικέφαλο στα φιλικά προετοιμασίας, βασιζόμενος κυρίως στην ικανότητά του στο μακρινό σουτ καθώς και σήμερα (24/9) ευστόχησε σε τέσσερις προσπάθειες και ήταν ο κύριος τρόπος έκφρασης του ΠΑΟΚ στην επίθεση.

Το παιχνίδι ήταν κλειστό υπό την έννοια ότι καμία ομάδα δεν κατάφερε να πάρει διαφορά, μετά την κακή πρώτη περίοδο (16-17) όπου αμφότερες σκόραραν με δυσκολία. Ο Κολοσσός Ρόδου είχε καλύτερη εικόνα στο πρώτο ημίχρονο φτάνοντας μάλιστα να προηγηθεί και με διαφορά επτά πόντων (27-34) και διατήρησε το προβάδισμα έως το τέλος του πρώτου μέρους (40-42).

Η πρώτη αντίδραση του ΠΑΟΚ ήρθε από την περιφερειακή γραμμή και πιο συγκεκριμένα από τους Ζερμέιν Λοβ, Βασίλη Τολιόπουλο μέσα από τις επιθετικές πρωτοβουλίες των οποίων ο Δικέφαλος είχε σκορ στην επίθεση και ισορρόπησε την κατάσταση στο τέλος του 3ου δεκάλεπτου (65-65). Για τον Κολοσσό, ο Ουίλιαμς παρέμεινε ως ο βασικότερος εκφραστής των επιθέσεων. Τελικώς το παιχνίδι κρίθηκε στα τελευταία λεπτά όπου ο Κολοσσός προσπάθησε να κερδίσει το παιχνίδι μέσα από τη ρακέτα με τους Τιλί, Μαργαρίτη αλλά ο ΠΑΟΚ είχε τον Ντέιβιντ ΝτιΛέο. Τα δύο τρίποντα του Αμερικανού έκαναν τη διαφορά και χάρισαν τη νίκη στην ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 6-17, 40-42, 65-65, 87-82

ΠΑΟΚ (Αρης Λυκογιάννης): Χριστοδούλου 4, Λοβ 13, Γκρίφιν 5 (1), Μ. Καμπερίδης, ΝτιΛέο 22 (4), Ρούμογλου 3 (1), Γ. Καμπερίδης 11 (3), Κάρτερ 7 (1), Τζόουνς 1, Τολιόπουλος 8 (1), Γιάνκοβιτς 8 (2), Ογκμπέιντε 5

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Ηλίας Κατζούρης): Ξανθόπουλος 2, Μέσιτσεκ 2, Πράπας, Μομίροφ 12 (2), Ουίλιαμς 23 (5), Μαργαρίτης 10, Μπίλλης 4, Μίλερ 9, Τιλί 8 (2), Χατζηδάκης 6, Σλαφτσάκης 6 (2)

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα