Αυγενάκης: «Αλλαγές στις ποινές των ομάδων μπάσκετ λόγω μη αδειοδότησης» (vid)

Αυγενάκης: «Αλλαγές στις ποινές των ομάδων μπάσκετ λόγω μη αδειοδότησης» (vid)

bet365

Ο Λευτέρης Αυγενάκης επισημοποίησε την αλλαγή στις ποινές λόγω μη αδειοδότησης, στην παρουσίαση του νέου πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης έδωσε «σάρκα και οστά» στις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στον πειθαρχικό κώδικα, αναφορικά με τις τιμωρίες των ομάδων που δεν έχουν λάβει πιστοποιητικό συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης χαρακτήρισε τις ισχύουσες ποινές αφαίρεσης 5-10 βαθμών, εξοντωτικές, εξηγώντας πως πρόκειται να μειωθούν σε αφαίρεση 3 έως 5 βαθμών. Ειδικότερα δε για τις περιπτώσεις κατάθεσης εκπρόθεσμου φακέλου (φωτογραφίζοντας την περίπτωση του Κολοσσού Ρόδου), η ποινή θα διαμορφωθεί σε -1.

Θυμίζουμε ότι αυτή τη στιγμή, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν έχει πάρει απόφαση για τους φακέλους της ΑΕΚ και του Ηρακλή, ενώ δεν έχει χορηγήσει πιστοποιητικό στον Άρη, τον Κολοσσό και Απόλλων Πάτρας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λ.Αυγενάκης:

«Είναι μεγάλη χαρά για εμένα που είμαι ανάμεσα σε ανθρώπους των κορυφαίων ανθρώπων του ελληνικού μπάσκετ, που έχουν έναν κοινό σκοπό: Την αναβάθμιση του πρωταθλήματος. Το επαγγελματικό μπάσκετ κλείνει 30 χρόνια. Έχουμε ζήσει πολλές συγκινήσεις, με αθλητές που το δόξασαν διεθνώς.

Το φετινό πρωτάθλημα έχει μέλλον και αυτό φαίνεται από τους παίκτες του. Η ελληνική καλαθοσφαίριση διανύει μία νέα εποχή. Διοικείται από νέα πρόσωπα, με διάθεση για προσφορά. Αφήνει πίσω την διοικητική ανωμαλία των τελευταίων μηνών και πρέπει να βοηθήσουμε όλοι. Μόνο αν ενώσουμε δυνάμεις θα πετύχουμε αποτελέσματα.

Θα επαναλάβω κάτι: Συνεργαζόμαστε, αλλάζουμε γρήγορες πάσες και θέλουμε πολλά τρίποντα. Η Πολιτεία έχει κάθε διάθεση να βοηθήσει και το έχει κάνει.

Πράγματι δεν είναι ίδιος ο τρόπος βαθμολόγησης των ΠΑΕ και των ΚΑΕ. Τις επόμενες ημέρες η ποινή που θα εφαρμόζεται στις ΚΑΕ θα είναι αναλογική, ώστε η μη χορήγηση ή η ανάκληση του πιστοποιητικού θα τιμωρείται με την αφαίρεση 3-5 βαθμών. Οι ΚΑΕ που θα συμμετάσχουν στην Α1 για την σεζόν 2021/22 στην περίπτωση που ΕΕΑ δεν χορήγησε πιστοποιητικό λόγω καθυστέρησης, θα τιμωρούνται με έναν βαθμό τιμωρία.

Το ελληνικό μπάσκετ πρέπει να βρεθεί εκεί που του αξίζει. Εύχομαι συναρπαστικό πρωτάθλημα με υγεία για όλους και όσο το δυνατόν γεμάτες κερκίδες.

Χάθηκε χρόνος λόγω της πανδημίας και του προηγούμενο καθεστώς. Φτάσαμε στην ώρα μηδέν. Το μπάσκετ μας μας χρειάζεται όλους».

@Photo credits: INTIME
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα