ΑΕΚ: Κονδύλι €900 χιλ. για το νέο γήπεδο από την Περιφέρεια

ΑΕΚ: Κονδύλι €900 χιλ. για το νέο γήπεδο από την Περιφέρεια

ΑΕΚ: Κονδύλι €900 χιλ. για το νέο γήπεδο από την Περιφέρεια

bet365

Η Περιφέρεια Αττικής θα χρηματοδοτήσει εργασίες στο νέο κλειστό γήπεδο της ΑΕΚ, στα Άνω Λιόσια, ύψους 900.000 ευρώ.

Την περασμένη Τρίτη (31/8), η συνεδρίαση της Οικονομικής Περιφέρειας Αττικής, εισηγήθηκε κονδύλι 900.000 ευρώ με τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ)», στο οποίο η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει παραχωρήσει τη διαχείριση του Γυμναστήριο των Άνω Λιοσίων, το οποίο έχει παραχωρηθεί για τα επόμενα 20 χρόνια στην ΚΑΕ ΑΕΚ.

Το ποσό αφορά για τις δαπάνες που ακολουθούν:

  • Προμήθεια- εγκατάσταση υγρομόνωσης πολυουρεθάνης επί της οροφής, για τη στεγανοποίησή της
  • Προμήθεια- εγκατάσταση ξύλινου παρκέ FIBA, παρελκόμενων αρένας, ειδών αλουμινίου,
  • ελαιοχρωματισμός.
  • Προμήθεια- εγκατάσταση συστήματος ticketing.
  • Προμήθεια- εγκατάσταση ηλεκτρονικών πινάκων, συστήματος φωτισμού, ήχου κτλ
  • Προμήθεια – εγκατάσταση ειδών αποδυτηρίων και ειδών υγιεινής.

Το πρώτο, το πρόβλημα στην σκεπή, ήταν κάτι που εντοπίστηκε μετά τη σύναψη της συμφωνίας, με τους ανθρώπους της ΑΕΚ να εκφράζουν τα παράπονά τους. Μόνο που τόσο αυτό, όσο και τα υπόλοιπα (παρκέ, πίνακες κτλ), σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας και το ιδιωτικό συμφωνητικό μισθώσεως που είχε υπογραφεί το 2020 με το ΣΕΦ, ήταν ανάμεσα στις υποχρεώσεις της «Βασίλισσας».

Κάτι που τονίζει και η απόφαση που εξέδωσε η περιφέρεια. «Μετά από αυτή την τεκμηριωμένη και μη επιδεχόμενη αμφισβήτησης γνωμοδότηση του αρμόδιου προς τούτο Γραφείου Νομικής Υποστήριξης Περιφερειάρχη και Συλλογικών Οργάνων ότι οι δαπάνες αυτές οφείλουν να γίνουν από την ΚΑΕ ΑΕΚ, είναι απορίας άξιον πως η Διοίκηση εισηγείται ακριβώς το αντίθετο στην Οικονομική Επιτροπή, επιχειρώντας να μεταθέσει την όποια ευθύνη για την μη νόμιμη αυτή Προγραμματική Σύμβαση στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο όλοι οφείλουμε να σεβόμαστε, και όχι να το βλέπουμε με ασέβεια ως «πλυντήριο» για εξόφθαλμα μη νόμιμες πολιτικές της διοίκησης και συνακόλουθες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής.

Σε κάθε περίπτωση η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, αν πραγματικά θέλει να γίνει αυτό το έργο οφείλει να επιλέξει την οδό της νομιμότητας και αυτό δεν είναι θέμα Ελεγκτικού Συνεδρίου, αλλά αλλαγής του Νόμου. Χωρίς αλλαγή του Νόμου, η Προγραμματική αυτή σύμβαση δεν είναι νόμιμη», αναφέρει χαρακτηριστικά η παρατήρηση δύο τακτικών μελών της Οικονομικής Επιτροπής, του Δημήτρη Κατασικάρη και της Άννας Μεθυμάκη.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα