Ο Κόουλμαν του έδωσε τη νίκη

Gazzetta team
Ο Κόουλμαν του έδωσε τη νίκη

bet365

Ο Απόλλων Πατρών επικράτησε του Ηρακλή με 83-79 σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στην Περιβόλα, έχοντας πρωταγωνιστές τους Δίπλαρο, Τσαλμπούρη και παίκτη των κρίσιμων φάσεων τον Κόουλμαν.

Ο Αμερικανός έδειξε ηγετικές ικανότητες καθώς πήρε τις τελευταίες κρίσιμες επιθέσεις του παιχνιδιού, δεν αντιμετώπισε δυσκολίες απέναντι στην άμυνα του Έλστον Τέρνερ και οι δικοί του οκτώ διαδοχικοί πόντοι διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα. Αντιθέτως, στο ίδιο διάστημα ο Ηρακλής πέταξε στα σκουπίδια τις δύο από τις τελευταίες τρεις τελευταίες επιθέσεις του και γενικώς χαρακτηρίστηκε από βιασύνη στην τελευταία περίοδο όπου κρίθηκαν όλα. Μέσα στα στοιχεία που έπαιξαν ρόλο στην τελευταία περίοδο ήταν και τα διαδοχικά τρίποντα από τον Νίκο Δίπλαρο όπως και η αντίδραση του Ηρακλή μέσω του Ράιαν Γούλριτζ.

Στα δεκάλεπτα που προηγήθηκαν, οι Πατρινοί είχαν ως βασική επιδίωξη να πάνε σε χαμηλό τέμπο, πήραν πολλά από τον Γιώργο Τσαλμπούρη καθώς έδωσε λύσεις από μακρινή απόσταση και στη ρακέτα προσπάθησαν να χτυπήσουν κυρίως με τον Ντέιβις. Ο Ηρακλής έδειξε ότι θέλει να παίξει σε πιο γρήγορο ρυθμό, είχε ως επιδίωξη να «χτυπήσει» στα πρώτα 9-10 δευτερόλεπτα των επιθέσεών του, γι’ αυτό ίσως βασίστηκε περισσότερο στην περιφερειακή γραμμή του, κορυφαίος στο πρώτο μέρος ήταν ο Ράιαν Τέιλορ. Ήταν φανερό επίσης ότι ακόμη δεν έχουν αποκτήσει χημεία οι κοντοί με τους ψηλούς, γι’ αυτόν τον λόγο οι τελευταίοι δεν είχαν την τροφοδοσία που θα περίμεναν.

Τα δεκάλεπτα: 24-19, 42-41, 65-59, 83-79

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ (Νίκος Βετούλας): Κόουλμαν 17(1), Μοντγκόμερι 9(1), Μπάρφιλντ 8(2), Τσιακμάς, Τσαλμπούρης 16(3), Διαμαντάκος 8, Δίπλαρος 14(3), Μολφέτας, Μπαζίνας, Ντέιβις 11(1).

ΗΡΑΚΛΗΣ (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Γούλριτζ 12(1), Φίνκε 4, Φίλλιος, Αγραβάνης 7, Τέιλορ 15(2), Χαριτόπουλος 9(1), Κουζέλογλου 5(1), Ντάγκλας 7(1), Τέρνερ 11(2), Παπαδάκης, Λιντς 9.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα