Άρης και Κολοσσός απειλούνται με αφαίρεση βαθμών στο νέο πρωτάθλημα!

Gazzetta team
Άρης και Κολοσσός απειλούνται με αφαίρεση βαθμών στο νέο πρωτάθλημα!

bet365

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ενημέρωσε επισήμως για την ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής του Άρη και του Κολοσσού Ρόδου που πλέον απειλούνται με ποινή αφαίρεσης βαθμών! Πήρε πιστοποιητικό συμμετοχής η ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Συνεχίστηκε σήμερα (31/8) από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού η εξέταση των φακέλων ΠΑΕ και ΚΑΕ ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου (2021-22).

Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, η ΕΕΑ ενημέρωσε για την ανάκληση των πιστοποιητικών της ΚΑΕ Άρης και της ΚΑΕ Κολοσσός που πλέον απειλούνται με τιμωρία αφαίρεσης βαθμών με βάση τον νέο αθλητικό νόμο!

Αντίθετα, πιστοποιητικό συμμετοχής πήρε η ΚΑΕ Ολυμπιακός που φέτος επιστρέφει στην Basket League έπειτα από δυο χρόνια στην Α2.

Αναλυτικά

- Η Επιτροπή χορήγησε πιστοποιητικό στην κάτωθι ΚΑΕ:
ΚΑΕ Ολυμπιακός

- Αίτηση της ΚΑΕ ΑΡΗΣ 2003 περί θεραπείας - ανάκλησης της από 2.8.21 απόφασης της Επιτροπής. ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ αίτηση ανάκλησης.

- Απορρίπτει της ΚΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ περί ανάκλησης της από 03.08.21 απόφασης της Επιτροπής. ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ αίτηση ανάκλησης λόγω εκπρόθεσμης υποβολής της αίτησης.

Σε κάθε περίπτωση, το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ έχει λάβει εδώ και καιρό την απόφαση και έχει ζητήσει τροποποίηση της ποινής αφαίρεσης βαθμών για το μπάσκετ. Το σκεπτικό της λίγκας είναι πως η ποινή αφαίρεσης βαθμών δεν μπορεί να εφαρμόζεται κάθετα σε όλα τα όλα τα αθλήματα, με δεδομένο πως επικρατεί διαφορετικό σύστημα βαθμολόγησης ανά σπορ.

Ο νέος αθλητικός νόμος αναφέρει επί του θέματος:

7.Κάθε απόφαση της Ε.Ε.Α. που έχει ως αντικείμενο την απόρριψη αίτησης χορήγησης ή την ανάκληση του πιστοποιητικού της παρ. 3, κοινοποιείται στην οικεία εθνική αθλητική ομοσπονδία και στον οικείο επαγγελματικό σύνδεσμο για την επιβολή πειθαρχικής ποινής.

Με την επιφύλαξη της μη χορήγησης ή της ανάκλησης του πιστοποιητικού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 3 που συνεπάγεται την απαγόρευση συμμετοχής σε αθλητική διοργάνωση, η μη χορήγηση ή η ανάκληση του πιστοποιητικού τιμωρείται πειθαρχικά, κατά αναλογική εφαρμογή της παρ. 12 του άρθρου 69, με την ποινή της αφαίρεσης πέντε (5) έως δέκα (10) βαθμών, από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος της επομένης αγωνιστικής περιόδου, αν πρόκειται για μη χορήγηση του πιστοποιητικού, ή του τρέχοντος πρωταθλήματος στο οποίο η ομάδα της Α.Α.Ε. ή του Τ.Α.Α. συμμετέχει, αν πρόκειται για ανάκληση του πιστοποιητικού κατά τη διάρκεια τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα