ΑΕΚ: Βαουλέτ διετίας στη «Βασίλισσα»

ΑΕΚ: Βαουλέτ διετίας στη «Βασίλισσα»

ΑΕΚ: Βαουλέτ διετίας στη «Βασίλισσα»

bet365

Ο Χουάν Πάμπλο Βαουλέτ είναι και επίσημα παίκτης της ΑΕΚ. Ο Αργεντινός φόργουορντ (198εκ., 25χρ.) υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών.

Και ο Χουάν Πάμπλο Βαουλέτ είναι επίσημα μέλος της ΑΕΚ. Ο Αργεντινός φόργουορντ έγινε η νέα προσθήκη στο ρόστερ των «κιτρινόμαυρων», με τη συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές να είναι για δύο σεζόν.

Όπως και οι άλλοι παίκτες, ξένοι και Έλληνες, που έχουν το letter of clearence στο εξωτερικό, έτσι και ο Βαουλέτ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής μέχρι να σβήσουν» τα ban που έχουν επιβληθεί στην ΑΕΚ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

H AEK BC ανακοινώνει, ότι διεθνής Αργεντινός φόργουορντ, Χουάν Πάμπλο Βαουλέτ (Juan Pablo Vaulet), υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τη «Βασίλισσα», ήτοι έως το Καλοκαίρι του 2023.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Χουάν Πάμπλο Βαουλέτ γεννήθηκε στις 22 Μαρτίου 1996 στη Κόρδοβα της Αργεντινής και έχει ύψος 1μ.98.

Τα πρώτα του βήματα στον χώρο του μπάσκετ τα έκανε ως νέος στις Parque Vélez Sarsfield, Unión Eléctrica, General Paz Juniors και Hindú Club και το 2014 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Weber Bahía Estudiantes. Στη πρώτη του περίοδο ως rookie σε 34 αγώνες είχε 7,1 πόντους και 4,1 ριμπάουντ.

Στις 25 Ιουνίου 2015 επιλέχθηκε στα Draft του NBA από τους Charlotte Hornets, οι οποίοι μετά από ανταλλαγή τον έδωσαν στους Brooklyn Nets, ωστόσο δεν αγωνίστηκε στο NBA και επέστρεψε στην Αργεντινή.

Την περίοδο 2018-19 υπέγραψε με τη Penarol στη Liga A και σε 27 αγώνες είχε 13,1 πόντους με 7 ριμπάουντ.

Στις 18 Ιουλίου 2019 πραγματοποίησε το υπερατλαντικό ταξίδι για την Ευρώπη και υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Μανρέσα στην ΑCB. Την σεζόν 2019-20 σε 23 αγώνες είχε 7,2 πόντους με 3 ριμπάουντ, ενώ στο Βasketball Champions League σε 14 αγώνες είχε 9,1 πόντους με 4,1 ριμπάουντ. Την τελευταία του περίοδο στην Ισπανία, σε 36 αγώνες είχε 7,8 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Σε επίπεδο Εθνικών Ομάδων έχει συμμετοχές σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα με τις U-17 και U-19 της Αργεντινής, αλλά και με την Εθνική Ανδρών, με την οποία συμμετείχε πρόσφατα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα