ΕΣΑΚΕ: «Να σταματήσει το παιχνίδι εντυπώσεων ο ΠΣΑΚ»!

ΕΣΑΚΕ: «Να σταματήσει το παιχνίδι εντυπώσεων ο ΠΣΑΚ»!

bet365

Ο ΠΣΑΚ τάχθηκε εξ αρχής ενάντια στο ενδεχόμενο αύξησης των ξένων παικτών στην Basket League, ζητώντας παράλληλα να μειωθούν σε 5+1 και προκαλώντας την αντίδραση του ΕΣΑΚΕ που έκανε λόγο για διχαστική πολιτική και παιχνίδι εντυπώσεων.

Το συνδικαλιστικό όργανο των επαγγελματικών καλαθοσφαιριστών αντέδρασε στην προοπτική αύξησης των ξένων παικτών από 6 σε 6+1, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως θα υπάρχει αντίκτυπος στην Εθνική ομάδα και εξηγώντας πως κάτι τέτοιο δεν βοηθάει στην αύξηση της δημοτικότητας του αθλήματος.

Από την πλευρά του, ο ΕΣΑΚΕ απάντησε στον ΠΣΑΚ, ζητώντας να σταματήσει να ασκεί διχαστική πολιτική, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά με επίσημη ανακοίνωση η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, τονίζοντας πως στηρίζει ποικιλοτρόπως την Εθνική και το ελληνικό μπάσκετ.

Αναλυτικά:

«Ο ΕΣΑΚΕ διαπνέεται από πνεύμα συνεργασίας με όλους τους φορείς του ελληνικού μπάσκετ και σε αυτό το πλαίσιο αποδέχθηκε το αίτημα του ΠΣΑΚ για συνάντηση των προέδρων και μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο πλευρών.

Στην συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα που απασχολούν το ελληνικό μπάσκετ και την Basket League σε καλό κλίμα.

Μετά λύπης μας, ωστόσο, διαπιστώνουμε ότι μετά την συνάντηση ο ΠΣΑΚ έχει αποδοθεί σε έναν αγώνα για να αποτρέψει την αύξηση των ξένων στο Πρωτάθλημα μας, χωρίς, όμως, να έχει ληφθεί καμία τέτοια απόφαση.

Στην συνάντηση μας ξεκαθαρίσαμε προς τον ΠΣΑΚ ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν στην συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΕΣΑΚΕ στις 21 Ιουλίου για τους κανονισμούς του νέου Πρωταθλήματος.

Η προσπάθεια του ΠΣΑΚ να δημιουργήσει εντυπώσεις είναι ατυχής. Γιατί δεν είναι «μονοπώλιο» του ΠΣΑΚ το ενδιαφέρον για την Εθνική ομάδα και το ελληνικό μπάσκετ.

Ο ΕΣΑΚΕ και οι ΚΑΕ της Basket League στηρίζουν με πολλούς και ποικίλους τρόπους τον Έλληνα μπασκετμπολίστα και ασφαλώς την Εθνική ομάδα.

Γι’ αυτό θα συνιστούσαμε στον ΠΣΑΚ να σταματήσει να ασκεί διχαστική πολιτική και να απειλεί ότι θα βρεθούμε απέναντι. Εάν συνεχίσει σε αυτό τον δρόμο ζημιωμένοι θα βγουν και οι Έλληνες μπασκετμπολίστας και το ελληνικό μπάσκετ εν γένει.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα