Χατζόπουλος: «Τουλάχιστον 4.000 διαρκείας, είμαι αντίθετος στο 6+1 ξένοι»

Χατζόπουλος: «Τουλάχιστον 4.000 διαρκείας, είμαι αντίθετος στο 6+1 ξένοι»

Χατζόπουλος: «Τουλάχιστον 4.000 διαρκείας, είμαι αντίθετος στο 6+1 ξένοι»

bet365

Η νέα διοίκηση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ έδωσε συνέντευξη Τύπου, ανακοίνωσε την έναρξη της διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας όπου ο Θανάσης Χατζόπουλος έβαλε ψηλά τον πήχη...

Ο νέος πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Θανάσης Χατζόπουλος, ήταν πολύ ξεκάθαρος σχετικά με το επίπεδο υποστήριξης που περιμένει από τον κόσμο, αναφέρθηκε στην επόμενη χρονιά, ενώ δήλωσε αντίθετος στην αλλαγή του κανονισμού των ξένων καθώς δεν αντιλαμβάνεται το… 6+1, τονίζοντας ότι εξυπηρετεί συγκεκριμένες ομάδες. «Ας γίνουν επτά οι ξένοι», θα είναι μάλιστα η πρόταση που θα καταθέσει ο ΠΑΟΚ στον ΕΣΑΚΕ! Παράλληλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει νέα ανοιχτή αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Αρχικά ευχαρίστησε δημόσια τον απερχόμενο πρόεδρο της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Άρη Καρακούση, τονίζοντας ότι «έχει προσφέρει πολλά στην ομάδα, εδώ και πάρα πολλά χρόνια και θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια», είπε και καλωσόρισε τον Κωνσταντίνο Στεργίου στο νέο διοικητικό συμβούλιο. Στη συνέχεια έδωσε το στίγμα ενόψει της επόμενης χρονιάς λέγοντας ότι… «ήταν όνειρό μας να ορθοποδήσουμε την ομάδα και να την δούμε στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Όλα έγιναν γρηγορότερα απ’ ότι περίμενα. Ωστόσο και την επόμενη χρονιά θα βρούμε μπροστά μας βουνά. Θεωρώ όμως ότι η ομάδα δεν θα δημιουργήσει άνοιγμα στο οικονομικό κομμάτι καθώς έχει γίνει καλή δουλειά σε εμπορικό επίπεδο, ήδη μάλιστα έχουμε συμφωνήσει με κεντρικό χορηγό. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεχιστεί η πάλη στον οικονομικό τομέα. Υπάρχουν οι δόσεις προς το δημόσιο αλλά κι ένα χρέος προς τρίτους το οποίο θα αρχίσει σιγά-σιγά να μειώνεται».

Ο Θανάσης Χατζόπουλος ξεκαθάρισε ότι… «το αγωνιστικό μπάτζετ είναι αυξημένο σε σχέση με πέρυσι καθώς θα συμμετέχουμε σε τρεις διοργανώσεις και δεν θα μπορούσαμε να πάμε με το περσινό μπάτζετ έχοντας πρόγραμμα δύο αγώνων την εβδομάδα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ανταγωνιστική ομάδα, με ταυτόχρονη προσπάθεια διατήρησης παικτών της περσινής ομάδας οι οποίοι έπειτα από μια καλή χρονιά είχαν μεγαλύτερες οικονομικές απαιτήσεις. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε τι έχουμε να πληρώνουμε. Μόνο στην εφορία πρέπει να δίνουμε 40.000 ευρώ τον μήνα, δηλαδή περίπου 400.000 ευρώ τον χρόνο. Προτιμώ να σβήνουμε μία-μία τις ρυθμίσεις παρά να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο το μπάτζετ. Οι προτεραιότητες δεν αλλάζουν. Πρέπει πρώτα απ’ όλα να ξεχρεώσει η ομάδα».

«Αρχίζει η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας»

Ο Βασίλης Τριλυράκης ανακοίνωσε την έναρξη διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας τονίζοντας ότι… «τα εισιτήρια διαρκείας είναι ένα μεγάλο προσδοκώμενο έσοδο για μας. Επενδύουμε σ’ αυτό και θέλουμε τον κόσμο να είναι δίπλα μας. Θα δώσουμε μια προτεραιότητα σ’ αυτούς που θα ανανεώσουν, σε ανθρώπους δηλαδή οι οποίοι – περίπου 800 στον αριθμό – αγόρασαν πέρυσι εισιτήριο διαρκείας γνωρίζοντας ότι δεν θα είχαν τη δυνατότητα να βρεθούν στο γήπεδο. Ομοίως και όλοι όσοι έχουν συμμετέχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Η διάθεση των διαρκείας θα ξεκινήσει από τις 15 του μήνα».

Ο Λυκογιάννης

Σε ερώτηση για το αν είναι εφικτός ο στόχος της διάθεσης 6.000 εισιτηρίων διαρκείας, ο Θανάσης Χατζόπουλος απάντησε: «Κανείς δεν πίστευε πέρυσι ότι θα φτάναμε τα 500.000 ευρώ στην αύξηση του κεφαλαίου. Ο κόσμος είδε πρώτα ένα έργο, αυτό συνεχίζει να βλέπει και μάλιστα δέχομαι προσωπικά μηνύματα για να βγάλουμε άμεσα τα διαρκείας. Θεωρώ ότι αν δεν έχουμε περισσότερα από 4.000 εισιτήρια διαρκείας θα στεναχωρηθώ. Ο κόσμος έχει καταλάβει ότι γίνεται δουλειά στην ομάδα. Λένε ότι οι ΠΑΟΚτσήδες είναι ποδοσφαιρόφιλοι και ότι δεν έχει μπασκετικό κοινό. Στην αύξηση φάνηκε το αντίθετο. Περιμένω να γίνει νέο ρεκόρ διάθεσης εισιτηρίων διαρκείας. Βάσει των διατάξεων θα μπορούμε να έχουμε 6.400 εισιτήρια εκ των οποίων το 5% αφορά παιδιά, οπότε δεν τίθεται θέμα να γεμίσουμε το γήπεδο. Πιστεύω ότι έχει αλλάξει το κλίμα στον κόσμο. Βλέπουν τρεις ανθρώπους να κάνουν δουλειά και μέσα από τα social media διαπιστώνω ότι ο κόσμος έχει τη λαχτάρα να έρθει στο γήπεδο».

Υποστήριξε επίσης ότι τα αποτελέσματα του έργου που έγιναν πέρυσι φάνηκαν και σε εμπορικό επίπεδο. «Γι’ αυτό κλείσαμε άμεσα κεντρικό χορηγό. Η αγορά βλέπει μια συμμαζεμένη ομάδα, μια μεγάλη ομάδα… Ο χορηγός δεν θέλει να δίνει τα λεφτά του από ελεημοσύνη αλλά σε μια σοβαρή εταιρία. Αυτό βλέπουν πλέον οι εταιρίες και σε συνδυασμό με το μεγάλο brand του ΠΑΟΚ, προσωπικά βλέπω ότι υπάρχουν αποτελέσματα».

«Δεν αλλάζει το σκεπτικό μου»

Ο Θανάσης Χατζόπουλος υποστήριξε ότι φέτος η χρονιά θα είναι πιο ήρεμη από την αντίστοιχη που προηγήθηκε, δίχως αυτό να σημαίνει ότι αλλάζουν οι προτεραιότητες. «Δεν αλλάζω το σκεπτικό μου. Είναι να ξεχρεώσει η ομάδα και θα το επαναλαμβάνω. Αυτό που άλλαξε είναι ότι φέτος έχουμε λιγότερο άγχος γιατί πέρυσι είχαμε μεγάλη πίεση. Ειδικά όταν έχεις να κάνεις με πολλούς πιστωτές, να τα βρεις μαζί τους στα ποσά… φέτος δεν είμαστε σ’ αυτήν την κατάσταση. Νιώθουμε πιο ήρεμοι καθώς επίσης και ότι έχουμε τον χρόνο της απόφασης. Το μεγάλο χρέος είναι η εφορία το οποίο πρέπει να πληρώνεται κάθε μήνα. Δεν έχουμε να κάνουμε νέα διαπραγμάτευση. Αυτό που δεν αλλάζει επίσης είναι η πίεση που θα έχω όταν παίζει η ΠΑΟΚάρα».

«Η πεντάδα είναι σίγουρα ένας στόχος»

Σε ερώτηση για τους αγωνιστικούς στόχους, απάντησε: «Πρέπει να δούμε πώς θα κινηθούν και οι υπόλοιπες ομάδες γιατί πλέον υπάρχει κι ένα έξτρα έσοδο. Ομάδες που δεν έχουν χρέη μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα χρήματα στο αγωνιστικό μπάτζετ. Εμείς δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα καθώς πρέπει να παραμείνουμε συμμαζεμένοι. Πρέπει να δούμε πώς θα κλείσει η αγορά. Μετά θα βάλουμε τον τελικό στόχο. Σίγουρα θα είναι η πεντάδα γιατί θέλουμε να υπερασπιστούμε αυτό που κατακτήσαμε πέρυσι».

«Είμαι εδώ έως ότου ξεχρεώσει η ομάδα»

Σχετικά με το αν σκοπεύει να γίνει μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, είπε: «Είμαι εδώ μέχρι να ξεχρεώσει η ομάδα. Θέλω να πιστεύω ότι τότε θα βρεθούν ενδιαφερόμενοι με καλύτερα οικονομικά δεδομένα από τα δικά μου, ούτως ώστε να αναλάβουν την ομάδα. Δεν έχω τη δυνατότητα να κάνω μεγάλα μπάτζετ, αλλά νιώθω ότι πορεύομαι με ειλικρίνεια και ήρθα σε μια εποχή που κανείς δεν τόλμησε. Για μένα δεν υπάρχει ζήτημα ιδιοκτησιακό αλλά να βρεθεί ένας φερέγγυος για να αναλάβει την ομάδα. Όχι κάποιος που πέρασε και δεν απέδειξε την ικανότητά του. Να βρεθεί ένας σοβαρός άνθρωπος, να πάρει την ομάδα και να μην έχουμε τον φόβο ότι θα ξαναπάει στο σημείο που είχε καταντήσει. Πιστεύω ότι σε βάθος δύο χρόνων θα το έχουμε καταφέρει. Δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει η ζωή… Μπορεί να κερδίσω και το τζόκερ».

Ο Θανάσης Χατζόπουλος ρωτήθηκε για το αν υπήρξε κατάθεση του ποσού των 500.000 ευρώ από την οικογένεια Σαββίδη. «Επικοινώνησε μαζί μας η πλευρά Σαββίδη, ζήτησε το ποσό της αύξησης, παραδώσαμε τον φάκελο με τις καταθέσεις και περιμένουμε την ανταπόκριση».

«Ήταν δύσκολος ο αποχωρισμός με τον Μαργαρίτη»

Ο Θανάσης Χατζόπουλος υποστήριξε ότι η απόφαση λύσης της συνεργασίας με τον Βαγγέλη Μαργαρίτη έγινε για οικονομικούς λόγους. «Υπάρχουν φορές στη ζωή, στη δουλειά που πρέπει να πάρεις δύσκολες αποφάσεις όπως αυτή του Βαγγέλη. Ήταν εννιά χρόνια στην ομάδα. Ήταν δύσκολο να τον αποχωριστούμε. Τα οικονομικά δεδομένα μας δεν μας επέτρεπαν να του βελτιώσουμε την πρόταση που του κάναμε. Βρήκε καλύτερη και την πήρε. Του εύχομαι να εκπληρώσει τα όνειρά του. Μακάρι να τον είχαμε εδώ. Να ξέρετε όμως ότι όσο συναισθηματική κι αν είναι μια απόφαση, πρώτα θα κοιτάω το καλό της ομάδας. Αυτός είναι ο γνώμονας».

Σε ερώτηση για τις διαπραγματεύσεις με τον Μάλκολμ Γκρίφιν, ξεκαθάρισε ότι… «κάναμε τις προτάσεις μας και περιμένουμε. Κοιτάμε κι άλλες εναλλακτικές. Ο ΠΑΟΚ είναι πάνω απ’ όλους και όλα. Αν κάποιοι θέλουν περισσότερα χρήματα από αυτά που εμείς εκτιμούμε ότι πρέπει να δώσουμε, δεν θα τα πάρουν από τον ΠΑΟΚ. Αν δεν τα βρούμε με τον Γκρίφιν, θα πάμε σ’ άλλον παίκτη», είπε και αναφέρθηκε στον τρόπο σκέψης του στη λήψη των αποφάσεων. «Πάντα συζητάω με τους συνεργάτες μου, τους ακούω αλλά την απόφαση την παίρνω εγώ. Έτσι έχω μάθει να λειτουργώ και στις επιχειρήσεις μου… Εγώ θα φάω το ξύλο».

Ο Γκρίφιν

«Το 6+1 εξυπηρετεί συγκεκριμένες ομάδες»

Ο Θανάσης Χατζόπουλος δήλωσε αντίθετος με την πρόταση για την αλλαγή του αριθμού των ξένων. «Η θέση μας για το 6+1 ξένους είναι ότι δεν υπάρχει σαν ιδέα. Ας υπάρχουν επτά ή οκτώ. Το 6+1 τι σημαίνει; Να έχουμε δηλαδή κάθε εβδομάδα έναν παίκτη που θα αλλάζει. Ας πούνε επτά ξένοι γιατί δυστυχώς υπάρχει λειψανδρία στους Έλληνες. Ομάδες όπως είμαστε εμείς ή ο Άρης που έχουμε χρέη, δυσκολευόμαστε σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Το 6+1 εξυπηρετεί συγκεκριμένες ομάδες οι οποίες δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα σαν τα δικά μας».

Ρωτήθηκε και για τη σχέση με τον Άρη Λυκογιάννη. Με τον Λυκογιάννη ταιριάξαμε στους χαρακτήρες. Ζει το καθετί με πάθος, το μετέφερε στην ομάδα και παράλληλα είχε ως πλεονέκτημα το ότι γνώριζε τους παίκτες. Άρα ήταν πιο εύκολο να περάσει αυτό που ήθελε. Ο Λυκογιάννης ταιριάζει στην ομάδα αλλά και στη δική μας φιλοσοφία. Θα το δείξει και η φετινή χρονιά. Έχει όμως πάθος. Το λέει. Θέλει να γίνει πιο ΠΑΟΚ και από τον ΠΑΟΚτσή. Εγώ του απαντάει… ηρέμησε, πιο ΠΑΟΚ από εμάς δεν μπορείς να γίνεις. Το είπε γιατί έχει μεγάλο πάθος στη δουλειά του».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα