Άδεια συμμετοχής και στις 11 ομάδες που ήταν στην Basket League!

Γιώργος Κούβαρης
Άδεια συμμετοχής και στις 11 ομάδες που ήταν στην Basket League!

bet365

Το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε να χορηγήσει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της σεζόν 2021-22 και στις 11 ομάδες που πήραν μέρος στην φετινή Basket League.

Συγκεκριμένα η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος αποφάσισε ομόφωνα να χορηγήσει άδεια στις 10 από τις 11 ομάδες, ενώ στον Άρη χορηγήθηκε με ψήφους 7-3.

Η επιτροπή αδειοδότησης είχε κάνει αρνητική εισήγηση για τους «κιτρίνους» και αυτό διότι ήταν εκπρόθεσμη η εγγυητική επιστολή. Στη συνέχεια το θέμα τέθηκε στο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ όπου χορηγήθηκε τελικά το δικαίωμα συμμετοχής στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Μία από τις ομάδες που ήταν σε... αναμμένα κάρβουνα όσον αφορά την αδειοδότηση ήταν και η ΑΕΚ καθώς περίμενε την απόφαση προκειμένου να ξεκινήσει ο σχεδιασμός ενόψει της νέας χρονιάς, έχοντας στην άκρη του πάγκο τον Στέφανο Δέδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

«Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της διαδικασίας Αξιολόγησης που πραγματοποιείται για πρώτη φορά από τον ΕΣΑΚΕ σε εφαρμογή της απόφασης του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού «Έλεγχος νομιμότητας του Κανονισμού του Άρθρου 105 ΠΑΡ. 4. Ν. 2725/1999».

Η διαδικασία Αδειοδότησης ήταν ένα πάγιο αίτημα του ΕΣΑΚΕ προκειμένου να προστατευθεί η ακεραιότητα και η ομαλή διεξαγωγή του Πρωταθλήματος, να βελτιωθεί η χρηματοοικονομική δυνατότητα των ΚΑΕ, αυξάνοντας την διαφάνεια και την αξιοπιστία, να προστατευτούν οι πιστωτές και να συμβάλει στην εξυγίανση των ομάδων.

Το πρώτο στάδιο της διαδικασίας Αξιολόγησης ολοκληρώθηκε εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών. Η Επιτροπή Αξιολόγησης έλεγξε και επεξεργάστηκε τα στοιχεία που υπέβαλλαν οι ομάδες μετά από συνεχείς συνεδριάσεις τις τελευταίες 15 ημέρες και κατέθεσε τις εισηγητικές εκθέσεις της στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ στις 30 Ιουνίου.

Οι εισηγητικές εκθέσεις ήταν 10 θετικές και μια αρνητική για την ΚΑΕ Άρης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ στην σημερινή (2/7) συνεδρίαση του και ύστερα από αναλυτική διαδικασία αποφάσισε ομόφωνα για τις δέκα ομάδες και με ψήφους 7-3 για την ΚΑΕ Άρης να χορηγήσει δικαίωμα συμμετοχής στο Πρωτάθλημα 2021-22 στις 11 ΚΑΕ, οι οποίες μετείχαν στην Stoiximan Basket League 2020-21 και βάσει της κατάταξης έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο νέο Πρωτάθλημα.

Δηλαδή στις εξής ΚΑΕ:

»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα