Ολυμπιακός: Τα βήματα και τα σενάρια για να παίξει στην Basket League

Ολυμπιακός: Τα βήματα και τα σενάρια για να παίξει στην Basket League

Ολυμπιακός: Τα βήματα και τα σενάρια για να παίξει στην Basket League
Το Gazzetta εξηγεί τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι «ερυθρόλευκοι» για να παίξουν στην Basket League.

Ο Ολυμπιακός μέσω των playoffs νίκησε το Μαρούσι και μαζί κέρδισε και το δεύτερο εισιτήριο για την Basket League. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επιθυμεί την επιστροφή της ομάδας στην δράση του Σαββατοκύριακου, ωστόσο η απόφαση ανήκει μόνο στους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, κάτι το οποίο έχει γίνει κατανοητό και σεβαστό από τον Ελληνα τεχνικό.

Το Gazzetta σας ενημερώνει για την πολύ συγκεκριμένη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Βήμα πρώτο. H EOK πρέπει να επικυρώσει την βαθμολογία της Α2. Αυτό μπορεί να συμβεί σήμερα, μπορεί και σε 10 μέρες. Δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο.

Σημαντικό ερώτημα προκύπτει από το γεγονός πως στην παρούσα φάση η ομοσπονδία έχει προσωρινή διοίκηση. Σε αυτή την περίπτωση παραμένει άγνωστο αν η προσωρινή διοίκηση έχει την δικαιοδοσία να επικυρώσει βαθμολογία ή μοναδική της υποχρέωση είναι να τρέξει τις εκλογές.

Βήμα δεύτερο. Όταν η ΕΟΚ επικυρώσει την βαθμολογία, ενημερώνει τον ΕΣΑΚΕ.

Βήμα τρίτο. Ο ΕΣΑΚΕ ενημερώνει τον Ολυμπιακό και τον ρωτάει αν θα παίξει στην Basket League. Για την απάντηση θα δώσει ένα περιθώριο λίγων ημερών.

Βήμα τέταρτο. Μέσα Ιουλίου (δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία) θα γίνει Γενική Συνέλευση στον ΕΣΑΚΕ παρουσία όλων των ομάδων(του Μεσολογγίου που αποχωρεί, του Απόλλωνα και του Ολυμπιακού που ανέβηκαν). Σε αυτό το συμβούλιο ο Ολυμπιακός θα κληθεί να επικοινωνήσει τις προθέσεις του.

Βήμα πέμπτο/ Σενάριο πρώτο. Αν ο Ολυμπιακός δεχτεί να αγωνιστεί θα του ζητηθεί να προσκομίσει φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να πάρει άδεια. Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει συγκεκριμένη προθεσμία αρκεί φυσικά να μην καθυστερήσει υπερβολικά.

Βήμα πέμπτο/ Σενάριο δεύτερο. Αν ο Ολυμπιακός αρνηθεί την συμμετοχή του τότε ο ΕΣΑΚΕ θα ενημερώσει το Μαρούσι. Σε αυτή την περίπτωση δεν είναι ξεκάθαρο αν θα συνεχίσει στην Α2 ή θα υποβιβαστεί στη Β' Εθνική.

Αν το Μαρούσι αρνηθεί θα ρωτήσει την Ελευθερούπολη. Αν αρνηθεί η Ελυθερούπολη τότε θα μπει σε διαδικασία wild card.

Βήμα πέμπτο/Σενάριο τρίτο. Αν ο Ολυμπιακός δεν απαντήσει. Σε αυτή την περίπτωση οι Πειραιώτες μπορούν να καθυστερήσουν την όποια διαδικασία, αλλά όχι για πολύ. Αν για παράδειγμα πουν «ναι, παίζουμε» στα μέσα Αυγούστου τότε θα συγκληθεί έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο και οι ομάδες θα αποφασίσουν αν δέχονται ή όχι τον Ολυμπιακό.

Σε αυτή την περίπτωση σημαντικό ρόλο θα παίξουν κι οι χορηγοί όπως κι η ΕΡΤ οι οποίοι μπορούν να ασκήσουν «βέτο» παρουσίας του Ολυμπιακού για εμπορικούς λόγους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα