Στέφανος Δέδας: Το προπονητικο ριζικό του έγραφε ΑΕΚ!

Στέφανος Δέδας: Το προπονητικο ριζικό του έγραφε ΑΕΚ!

Στέφανος Δέδας: Το προπονητικο ριζικό του έγραφε ΑΕΚ!

bet365

Ο Στέφανος Δέδας είναι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ. Μία πορεία αρκετών χρόνων στους πάγκους, που τον έφερε τελικά στη «Βασίλισσα». Το αγωνιστικό στυλ του, έργα και ημέρες στο Ισραήλ και τα περιβόητα ξεσπάσμά του!

Κύλησαν πολλά χρόνια. Και χρειάστηκε μπόλικος μόχθος. Κάποτε ο Στέφανος Δέδας ήταν ο πιο καλός... μαθητής. Ένας βοηθός προπονητή με τεράστιο βιογραφικό (ΠΑΟΚ, Ηρακλής, Ρέθυμνο, Άρης, Σπαρτάκ, Εθνική Σλοβενίας, Γκαζιαντέπ), σε πολλές, διάφορες και διαφορετικές καταστάσεις.

Μόνο που δεν μπορούσε να μείνει για πάντα μαθητής. Έπρεπε να γίνει δάσκαλος. Και το έκανε. Πλέον, μετά από 20 χρόνια, ο δρόμος τον οδήγησε στον πάγκο της ΑΕΚ.

Έτοιμος να αναλάβει μία ομάδα σε μία περίεργη και μεταβατική σεζόν. Η βαναζητούσε έναν προπονητή, ο οποίος να αρέσκεται στο transition, να παίζει με κοντούς παίκτες και να διαθέτει παικτες με έφεση στο μακρινό σουτ.

Η περίπτωση του Δέδα ταιριάζει.. γάντι σε αυτη την περιγραφή. Αυτό το μπάσκετ, με ελάχιστες παραλλαγές, έχει ακολουθήσει στις ομάδες που αγωνίστηκε. Ειδικά στις δύο τελευταίες «περιπέτειες» του, στην Τουρκία με τις Γκαζιαντέπ και Μπασακτσεχίρ και στο Ισραήλ με τη Χαποέλ Χολόν.

Στο Χολόν, το έργο του Δέδα εκτιμήθηκε τόσο, ώστε η ομάδα να του προσφέρει επέκταση της συνεργασίας τους. Κάτι που ο 39χρονος προπονητής έκανε αποδεκτό, αλλά τελικά ζήτησε να αποδεσμευτεί. Το ριζικό του έγραφε... ΑΕΚ!

H έντονη επιθυμία!

Είναι αλήθεια και φάνηκε από τις κινήσεις του, ότι ο Δέδας ήθελε να έρθει στην ΑΕΚ. Ήθελε την επιστροφή στην Ελλάδα, σε ένα από μεγαλύτερα club που θα μπορούσε να βρεθεί. Και γι' αυτό πίεσε με διάφορους τρόπους για να το πετύχει.

Ζήτησε την αποδέσμευσή του από τη Χολόν, ενώ είχε ανανεώσει μόλις πριν από μερικές μήνες. Και το πέτυχε. Είναι αυτό που λέμε, ήθελε σαν τρελός να έρθει στην ΑΕΚ και να δώσει στο πρότζεκτ της τη δική του σφραγίδα.

Έργα και ημέρες στο Ισραήλ!

Η Χολόν κατάφερε να προστεθεί στη... μαρκίζα του ισραηλινού μπάσκετ, όσο ο Δέδας ήταν στον πάγκο της.

Αφού πέτυχε στα crash test με την ΑΕΚ, οδήγησε την ομάδα του στο Final 8 του BCL χάνοντας από την μετάπειτα κάτοχο, Μπούργος, στα προημιτελικά. Στο πρωτάθλημα τερμάτισε στην 3η θέση, ενώ απώλεσε το Λιγκ Καπ στον τελικό από την Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Οι εκρήξεις και τα δύο περιστατικά με τους κάμεραμεν!

Η αλήθεια είναι πως δεν ήταν όλα ρόδινα στο Ισραήλ. Από τη μία μεριά, υπήρχαν τα δύο περιστατικά του Δέδα με καμεραμέν, το ένα στο πρωτάθλημα και το άλλο στο Final 8 του BCL! Και από την άλλη, η τρομάρα που πήρε όταν η περιοχή που ζούσε, στο Χολόν, βομβαρδίστηκε τον καιρό των εχθροπραξιών ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους.

Τα ξεσπάσματα του, κατά τη διάρκεια των αγώνων, είχαν αποτελέσει θέμα κουβέντας όταν ήταν στην Τουρκία.

Οι ιθύνοντες της Μπασακτσεχίρ του είχαν ζητήσει να είναι πιο ήρεμος, αφού πέρα από την ομάδα, υπάρχει και το ομώνυμο κολέγιο, το οποίο έχει εκατοντάδες μαθητές. Και το παράδειγμα που έδινε ο Δέδας δεν ήταν αποδεκτό.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα