Δέδας: «Είχα πρόταση απ' τον Παναθηναϊκό, νομίζω ότι το φοβήθηκε ο Βόβορας»

Δέδας: «Είχα πρόταση απ' τον Παναθηναϊκό, νομίζω ότι το φοβήθηκε ο Βόβορας»

bet365

Ο Στέφανος Δέδας μίλησε για το προπονητικό μέλλον του, την πρόταση του Παναθηναϊκού που δεν έκανε δεκτή, τη σχέση του με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, αλλά και το Final 8 του BCL.

Ο Στέφανος Δέδας ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη πρόκληση της προπονητικής του καριέρας, το Final 8 του BCL. Πριν από το ματς με την κάτοχο του τίτλου, Μπούργος, ο Έλληνας προπονητής της Χαποέλ Χολόν μίλησε στo Sports.Walla.co.il για πολλά και διάφορα.

Για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού να τον προσθέσει στο προπονητικό επιτελείο του και τον... φόβο του Γιώργου Βόβορα γι' αυτό, την επόμενη δουλειά του, και για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο!

«Μετανιώνω για τη συμπεριφορά μου. Μετάνιωσα γι' αυτό που έγινε με τον φωτογράφο στη Νες Ζιόνα, τον κάλεσα αμέσως μετά και του ζήτησα συγνώμη. Μόλις αποβλήθηκα, έπρεπε να φύγω. Το έδειχναν μόνο για 3 ημέρες. Τα Μέσα στο Ισραήλ ψάχνουν για το «κίτρινο». Ούτε στην Ελλάδα δεν είναι έτσι. Το συναισθηματικό κομμάτι είναι το μειονέκτημά μου. Θυμάμαι όταν ήμουν στην Μπασακτσκεχίρ, ξεπέρασε το όριο και επειδή η ομάδα ανήκει σε κολέγιο, δεχόμουν mails για τη συμπεριφορά μου από το εκπαιδευτικό προσωπικό, όπου μου έλεγαν ότι πρέπει να αποτελώ παράδειγμα. Δεν με αποδέχτηκαν όπως ήμουν», είπε ο Δέδας.

Για τον Παναθηναϊκό: «Έχω έναν όρο στο συμβόλαιό μου για να φύγω αν βρω μια θέση βοηθού στη EuroLeague. Το περασμένο καλοκαίρι ήμουν σε συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό και υπήρχε μία πιθανότητα να γίνω βοηθός εκεί. Μπορούσα να σπάσω το συμβόλαιό μου, και με την πανδημία να μείνω στην Ελλάδα κοντά στην οικογένειά μου, αλλά νομίζω ότι ο Γιώργος Βόβορας το φοβήθηκε. Παρέμεινα στη Χολόν, είμαι χαρούμενο γι' αυτό».

Για τον όρο να πάει βοηθός: «Ακόμη και αν κερδίσουμε το BCL ξέρω ότι δεν θα μου προσφερθεί ο πάγκος της Αρμάνι. Αλλά αν πάω βοηθός σε ένα μεγάλο club, μαζί με το βιογραφικό που έχω, θα είναι αρκετό για να έχω μία ευκαιρία για να γίνω πρώτος προπονητής σε μία EuroLeague. Για χρόνια υπήρχε η κουβέντα για τον Σάρας Γιασικεβίτσιους. Άφησε τη Ζαλγκίρις μόλις αισθάνθηκε έτοιμος. Και ο Δημήτρης Ιτούδης προτίμησε την Μπάνβιτ, όταν είπε αντίο στον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και προτού αναλάβει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας».

Για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο: «Προπονούμε αντίπαλες ομάδες. Και όταν η Μακάμπι νιώθει ότι μπορούμε να την κοιτάξουμε στα μάτια, αυτό δημιουργεί ένα τείχος ανάμεσά μας. Είναι η καλύτερη ομάδα και εμείς ο κορυφαίος αντίπαλός της. Σεβόμαστε ο ένας τον άλλον, αλλά δεν είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα