Ο Παναθηναϊκός έχει 40 ή 39 πρωταθλήματα;

Ο Παναθηναϊκός έχει 40 ή 39 πρωταθλήματα;

Ο Παναθηναϊκός έχει 40 ή 39 πρωταθλήματα;

bet365

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρωτάθλημα σημειώνοντας το 12ο double στην ιστορία του ωστόσο η διοργανώτρια αρχή κάνει λόγο για 39 και όχι για 40 πρωταθλήματα.

Τελικά ποιο πρωτάθλημα είναι αυτό που κατέκτησε ο Παναθηναϊκός στους τελικούς με το Λαύριο; Το 40ο ή το 39ο;

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε πως είτε 40, είτε 39 είναι πάρα πολλά και δεν αμφισβητούν την κυριαρχία των «πράσινων» στην ιστορία των εγχώριων διοργανώσεων.

Αν και τα πανελλήνια πρωταθλήματα μπάσκετ ξεκίνησαν την σεζόν 1927-28 με τον Ηρακλή να κατακτά τον πρώτο τίτλο, επτά χρόνια νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα το 1921 είχε διεξαχθεί και ένα ακόμη πρωτάθλημα στο Παναθηναϊκό Στάδιο με την συμμετοχή τεσσάρων ομάδων και το οποίο είχε διοργανώσει η ΧΑΝ.

Ο Παναθηναϊκός με τους Γιώργο Καλαφάτη, Απόστολο Νικολαϊδη, Λουκά Πανουργιά, Γιάννη Σταυρόπουλο και Λεωνίδα Καλογερόπουλο είχε κατακτήσει τον εν λόγω τίτλο, τον οποίο και προσμετρά με αποτέλεσμα να ισχυρίζεται πως τα πρωταθλήματα να είναι 40 και όχι 39.

Αντίθετα η επίσημη διοργανώτρια αρχή του μπάσκετ στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τον συγκεκριμένο τίτλο και κάνει λόγο για 39 πρωταθλήματα συμπεριλαμβανομένου και του φετινού.

Από εκεί πηγάζει το συγκεκριμένο δίλημμα σχετικά με τον αριθμό των κατακτήσεων του ελληνικού πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα