Γερομιχαλός στο Gazzetta: «Κάρτερ-Ντιαλό μπορούν ΝΒΑ, Σερέλης ο ηγέτης μας»

Γερομιχαλός στο Gazzetta: «Κάρτερ-Ντιαλό μπορούν ΝΒΑ, Σερέλης ο ηγέτης μας»

Νίκος Καρφής
Γερομιχαλός στο Gazzetta: «Κάρτερ-Ντιαλό μπορούν ΝΒΑ, Σερέλης ο ηγέτης μας»

bet365

Το Λαύριο συνεχίζει να... τρελαίνει κόσμο μετά τη νίκη στο Game 2 κόντρα στον Παναθηναϊκό και ο Πέτρος Γερομιχαλός μίλησε στο Gazzetta για τη σεζόν-όνειρο της ομάδας του, υποκλίθηκε στον Χρήστο Σερέλη και στάθηκε στους πρωταγωνιστές της φετινής πορείας.

Eίναι η σεζόν του. Έχει βαλθεί να... βγάλει το λάδι του Παναθηναϊκού και να παλέψει μέχρι τέλους για το πρωτάθλημα σε μια εκπληκτική πορεία.

Το Λαύριο κατάφερε να δείξει για άλλη μια φορά πως είναι πολύ... σκληρό για να πεθάνει, καθώς έδειξε χαρακτήρα και μεγάλη καρδιά, κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό στον δεύτερο τελικό με 94-89 στην παράταση για το 1-1 στη σειρά!

Ακόμα ένα οριακό ματς που παίρνει μέσα σε λίγες μέρες μετά το Game 5 κόντρα στον Προμηθέα.

γε

Ο Πέτρος Γερομιχαλός ήταν κομβικός και εξαιρετικός σε άλλο ένα παιχνίδι της ομάδας του Χρήστου Σερέλη, έχοντας μείνει στο παρκέ για 29:30 λεπτά, με τον προπονητή του να τον εμπιστεύεται ξανά σε ένα τόσο μεγάλο θρίλερ. Ο Έλληνας φόργουορντ ήταν σε σπουδαία βραδιά απέναντι στο... τριφύλλι και τελείωσε την αναμέτρηση χωρίς να χάσει σουτ. Μέτρησε 14 πόντους με 2/2 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 4/4 βολές. Αψεγάδιαστος. Επιπλέον ήταν ο άνθρωπος που έβαλε τις 2 βολές, οι οποίες κλείδωσαν και την επικράτηση του Λαυρίου στο τέλος.

Μίλησε στο Gazzetta για την μεγάλη νίκη του Λαυρίου, ενώ στάθηκε στον χαρακτήρα που συνεχίζει να βγάζει η ομάδα του στα μεγάλα ματς. Στάθηκε στα όνειρα του συλλόγου, ενώ ξεχώρισε την ηγετική φυσιογνωμία του Σερέλη, τον πολύτιμο Μουράτο, στα... διαμάντια Κάρτερ και Ντιαλό, αλλά και στα όνειρα της ομάδας του.

Για το αν πίστευε πως το Λαύριο θα φτάσει να διεκδικεί το πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό σε τελικούς, μετά από τις μεγάλες νίκες που έκανε και κατά τη διάρκεια της regular season, είπε: «Όσο περνούσε ο καιρός και κάναμε σημαντικές νίκες, όπως αυτές με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό κατά τη διάρκεια της σεζόν, νομίζω πως όλοι συνειδητοποιήσαμε ότι έχουμε πολλές δυνατότητες σαν ομάδα και ότι μπορούμε να φτάσουμε αρκετά μακριά στα playoffs».

Τα κλειδιά της τεράστιας νίκης

Στη συνέχεια μίλησε για τα κλειδιά που έκριναν τη νίκη στο Game 2: «Πρώτα απ' όλα είχαμε πολύ πάθος και ψυχή σαν ομάδα, θέλαμε να αποδείξουμε πως το πρώτο ματς ήταν μια κακή παρένθεση. Από εκεί και πέρα στο ματς, θεωρώ πως κρίθηκε όταν ήμασταν πίσω για 10 πόντους και δείξαμε χαρακτήρα. Επιστρέψαμε στη διεκδίκηση του. Βάλαμε μεγάλα σουτ και όταν καταφέρνεις να γυρίσεις ένα ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό, τότε έχει και πολλές πιθανότητες να το κερδίσεις κιόλας».

Η δικαίωση της επιλογής του

Ο Γερομιχαλός συνέχισε να είναι καθοριστικός για την ομάδα του σε άλλο ένα ματς. Ο ίδιος μίλησε ρωτήθηκε για την την παρουσία του και τον σημαντικό ρόλο που έχει φέτος στο Λαύριο, αλλά και για την επιστοσύνη του Σερέλη προς το πρόσωπο του και τόνισε πως: «Αρχικά νιώθω δικαιωμένος που έκανα την επιλογή το καλοκαίρι που πέρασε να μείνω στην ομάδα του Λαυρίου. Χαίρομαι αρχικά γιατί δικαίωσα τον coach Σερέλη που με πίστεψε και με εμπιστεύτηκε, αλλά και για την επιλογή να παραμείνω εδώ»

jj

Ο ηγέτης Σερέλης

Για τον πρωτεργάτη της επιτυχίας, Χρήστο Σερέλη που βρίσκεται στην ομάδα από τις μικρές κατηγορίες και τη συνεισφορά του σε αυτή την τρομερή φετινή πορεία, ανέφερε: «Ο coach Σερέλης είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια. Είναι αποτέλεσμα τη σκληρής δουλειάς που κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Συνεχίζει την εξαιρετική δουλειά του στην ομάδα, μαζί του έχει και ένα εξαιρετικό staff. Η παρουσία της ομάδας αυτή τη σεζόν είναι το αποτέλεσμα όλων των προηγουμένων χρόνων».

Ο οργανωτής Μουράτος και τα... διαμάντια Κάρτερ-Ντιαλό

Η κουβέντα μοιραία πήγε και στον Μουράτο, ο οποίος οργανώνει μαεστρικά την επίθεση του Λαυρίου και κάνει τη σεζόν της ζωής του: «Ο Βασίλης πρώτα απ' όλα είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας. Μιλάμε για ένα φοβερό παιδί. Είναι μόνο 23 ετών και κατά τη γνώμη μου παίζει σαν να είναι 30 χρονών. Οργανώνει τρομερά την ομάδα, ελέγχει τον ρυθμό. Δουλεύει πάρα πολλές ώρες στο γήπεδο και αυτό φαίνεται στα νούμερα του και στα ποσοστά ευστοχίας σε σχέση με την περσινή χρονιά».

Για τα... διαμαντάκια του Λαυρίου, Κάρτερ και Ντιαλό τόνισε: «Θεωρώ πως αν δουλέψει ειδικά ο Κάρτερ το σώμα του και ο Ντιαλό του σουτ του, τότε θα είναι σίγουρα παίκτες Euroleague. Aν είναι και τυχεροί στην καριέρα τους, γιατί όχι να μην φτάσουν και μέχρι το ΝΒΑ».

ff

Η τρομερή ανατροπή κόντρα στον Προμηθέα και η ανατροπή από 0-2 σε 3-2 θα μείνει για πάντα στο μυαλό των παικτών του Λαυρίου. Είχε να γίνει από το 2002 και την ΑΕΚ που επέστρεψε από το 0-2 κόντρα στον Ολυμπιακό στους τελικούς. Ο Γερομιχαλός είπε για για την μεγάλη ανατροπή: «Τεράστια επιτυχία για την ομάδα μας. είναι ένα ιστορικό επίτευγμα που έχει να συμβεί πολλά χρόνια από το 2002. Είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψεις από το 0-2, συμβαίνει σπάνια. Όπως είπε και ο coach Σερέλης είναι σαν να πήραμε ένα δεύτερο πρωτάθλημα με αυτό που καταφέραμε, που περάσαμε στον τελικό με τέτοια ανατροπή».

Τέλος στάθηκε στα όνειρα του Λαυριου στη σειρά με τον Παναθηναϊκό: «Γνωρίζουμε πως είναι εξαιρετικά δύσκολο ακόμα και τώρα που έχουμε κάνει το 1-1 και ισοφαρίσαμε τη σειρά. Οι πιθανότητες μας είναι ελάχιστες, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να διεκδικήσουμε τον τίτλο. Δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε, αυτή είναι η αλήθεια».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα