Κασελάκης: «Επαγγελματισμός σε οικογενειακό κλίμα»

Φάνης Παναγιώτου
Κασελάκης: «Επαγγελματισμός σε οικογενειακό κλίμα»

bet365

Ο Λεωνίδας Κασελάκης είναι εκ των πρωταγωνιστών της Κηφισιάς φέτος και μιλώντας στο gazzetta.gr κάνει τον απολογισμό της κανονικής περιόδου, σχολιάζει τη σειρά με τον Άρη κι αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας για την ομάδα των βορείων προαστίων!

Ανήκει στη γενιά του Σλούκα, του Μάντζαρη, του Παπανικολάου, του Παππά κι αρκετών ακόμα που μας έκαναν υπερήφανους... Μέσα σε λίγο καιρό κατάφερε να πανηγυρίσει τέσσερα μετάλλια με τις Εθνικές ομάδες Εφήβων και Νέων κι από τον Ηλυσιακό -εκεί δηλαδή όπου έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα- βρέθηκε στον ΠΑΟΚ. Ο λόγος για τον Λεωνίδα Κασελάκη, ο οποίος πέρυσι άφησε τη Θεσσαλονίκη, επέστρεψε στην Αθήνα κι εντάχθηκε στο δυναμικό της ΑΕΚ.

Στην Ένωση δεν θα κατάφερε να βρει σημαντικό ρόλο κι έτσι φέτος αποφάσισε να παίξει για λογαριασμό της Κηφισιάς. Και λίγους μήνες μετά φαντάζει ως ο πιο βελτιωμένος παίκτης της Basket League, με τους αριθμούς να… λένε πως σημειώνει 11.62 πόντους και κατεβάζει 5.27 ριμπάουντ σε 33:10 κατά μέσο όρο.

Ο Λεωνίδας Κασελάκης έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του κι εξελίχθηκε σ’ έναν εκ των πρωταγωνιστών της Κηφισιά, η οποία φέτος επέστρεψε στα playoffs, τερματίζοντας στην 6η θέση της κανονικής περιόδου. Η ομάδα των βορείων προαστίων κόντραρε στα ίσια ακόμα και τους… μεγάλους της Basket League και λίγο πριν από το τζάμπολ των playoffs, ο Λεωνίδας Κασελάκης μίλησε στο gazzetta.gr για την πορεία της ομάδας του, το… μυστικό της επιτυχίας, όπως και για τους προσωπικούς του στόχους.

Η Κηφισιά κοντράρεται με τον Αρη στη Θεσσαλονική, με στόχο να κάνει βήμα πρόκρισης στον επόμενο γύρο των πλέι οφ. Στο 5.50 στην Interwetten, το διπλό της ομάδας του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Ακόμα, ο 25χρονος φόργουορντ (ύψος 2.01μ.) σχολίασε το -κατά κοινή ομολογία- ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που είδαμε φέτος, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει ειδική αναφορά στη σειρά με τον Άρη, που αποτελεί την επόμενη… πρόκληση της Κηφισιάς.

Αρχικά Λεωνίδα θέλουμε να μας κάνεις έναν απολογισμό της κανονικής περιόδου. Υπάρχει ικανοποίηση για την 6η θέση;
Το πρωτάθλημα φέτος ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικό. Εμείς από τη μεριά μας δεν είχαμε βάλει κάποιον συγκεκριμένο στόχο στην αρχή της χρονιάς. Αυτό που θέλαμε είναι να βελτιωθούμε ατομικά και ομαδικά, να παίξουμε σωστό μπάσκετ σαν ομάδα κι από εκεί και πέρα να δούμε που μπορούμε να φτάσουμε. Η 6η θέση μας αφήνει ικανοποιημένους διότι ουσιαστικά αποτελεί μία επιβράβευση των κόπων μας. Τη σκληρής δουλειάς που κάναμε. Θα μπορούσαμε να είχαμε τερματίσει πιο ψηλά αν είχαμε κάνει ακόμα μία-δύο νίκες, ωστόσο υπάρχει ικανοποίησε και τώρα αυτό που θέλουμε είναι να απολαύσουμε τα υπόλοιπα παιχνίδια.

Ποιος είναι ο στόχος σας ενόψει της δύσκολης σειράς με τον Άρη;
Δεν χωρά αμφιβολία πως ο Άρης είναι ξεκάθαρα το φαβορί της σειράς. Μεταξύ άλλων έχει και το πλεονέκτημα έδρας, που όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι… Εμείς αυτό που έχουμε θέσει ως στόχο είναι χτυπήσουμε τις αδυναμίες της αντίπαλης ομάδας και να βγάλουμε στο παρκέ όλα τα θετικά στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν, με πρώτο την ενέργεια στο κομμάτι της άμυνας. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όσα παιχνίδια διαρκέσει η σειρά. Θετικό για εμάς είναι ακόμα το γεγονός ότι η ομάδα που έχει το άγχος δεν είμαστε εμείς, αλλά ο Άρης.

Η νίκη που θα θυμάσαι;
Το θετικό αποτέλεσμα στη Ρόδο είναι αυτό που πανηγυρίσαμε αρκετά διότι με τη νίκη αυτή «κλειδώσαμε» την είσοδο μας στην πρώτη 6άδα. Είναι πολύ σημαντικό να μπαίνεις στα playoffs κι ακόμα πιο σημαντικό να αποφεύγεις την 7η και την 8η θέση που σε στέλνουν πάνω σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό. Βέβαια, δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει τις νίκες επί του ΠΑΟΚ. Μόνο εύκολο δεν είναι να κερδίζεις μέσα-έξω έναν τόσο μεγάλο σύλλογο, αλλά εμείς τα καταφέραμε!

Η ήττα που σας… πόνεσε περισσότερο;
Αυτή από τον Άρη στο γήπεδο μας. Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, ήταν ένα καθαρά δικό μας παιχνίδι. Για 39 λεπτά είχαμε τον έλεγχο της αναμέτρησης, ελέγχαμε τον ρυθμό, αλλά στο τέλος χαρίσαμε το παιχνίδι. Φυσικά σε αυτό έπαιξε ρόλο και το πόσο καλή ομάδα είναι ο Άρης, ο οποίος τιμώρησε κάθε λάθος που κάναμε...

Παρουσιάζεις σημαντική βελτίωση φέτος. Αισθάνεται δικαιωμένος για την επιλογή της Κηφισιάς;
Εκ του αποτελέσματος δεν χωρά καμία αμφιβολία πως η επιλογή που έκανε είναι πολύ καλή. Το ήξερα, όμως, από την αρχή πως είχα κάνει το σωστό. Ο προπονητής με πίστευε, το έβλεπα στα μάτια του κι εγώ από τη μεριά μου όφειλα να δώσω όλο μου τον εαυτό, προκειμένου να δικαιώσω όλους όσους με πίστεψαν. Και το λέω αυτό διότι δεν είναι μόνο ο coach. Είναι και όλο το σταφ που δουλεύει όλη μέρα για το καλό της ομάδας. Βοηθοί, προπονητής ατομικών, φυσιοθεραπευτές. Κάθε παίκτης θα ήθελε να παίζει σε αυτά τα επαγγελματικά πλαίσια.

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;
Δεν μου αρέσει να βάζω μακροπρόθεσμους στόχους. Εννοείται πως θέλω να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται, αλλά ξέρω να πατάω γερά στα πόδια μου. Γνωρίζω πολύ καλά πως μέσα από τη δική μου απόδοση καθορίζονται οι στόχοι γι’ αυτό και δεν έχω σταματήσει να δουλεύω. Δεν έχω μάθε στη ζωή μου να βάζω μακροπρόσθεσμους στόχους, διότι η άποψη μου είναι πως αυτοί προκύπτουν μέσα από τους βραχυπρόθεσμους...

Η συγκεκριμένη ομάδα μας έχει εντυπωσιάσει με την πορεία της τα τελευταία χρόνια. Ποιο θεωρείς πως είναι το μυστικό της επιτυχίας;
Το οικογενειακό κλίμα σε συνδυασμό με τον επαγγελματισμό. Κι άλλες ομάδες έχουν καλό κλίμα, ωστόσο εδώ υπάρχει επαγγελματισμός μέσα σ’ ένα κλίμα οικογένειας. Είμαστε μαζί και στα εύκολα και στα δύσκολα. Ο συνδυασμός των παραπάνω είναι το κλειδί της επιτυχίας. Στις χαρές πανηγυρίζουμε όλοι μαζί και στις άσχημες στιγμές στηρίζουμε ο ένας τον άλλο. Είναι το ιδανικό κλίμα για έναν αθλητή. Ακόμα, το μυστικό της ομάδας είναι πως όλοι οι παίκτες, Έλληνες και ξένοι, έχουν κίνητρο. Θέλουν να αποδείξουν πράγματα για την καριέρας τους. Ακόμα κι ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης, που δεν βρίσκεται σε νεαρή ηλικία, αποτελεί παράδειγμα για όλους!

Τέλος, θέλουμε να μας πεις για το φετινό πρωτάθλημα της Basket League. Είδαμε σημαντικές… μάχες σε όλες τις θέσεις κι η σεζόν ήταν άκρως συναρπαστική. Κάνουμε βήματα προόδου;
Φέτος είδαμε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών. Όλα κρίθηκαν στο φινάλε κι ακόμα κι η Καβάλα που τερμάτισε τελευταία έδειξε πολύ καλό πρόσωπο στον δεύτερο γύρο. Ακόμα κι οι… μεγάλοι, παρά το γεγονός ότι δεν έκαναν ήττες, έφτασαν κοντά αρκετές φορές! Είναι δεδομένο πως με την παρουσία της ΑΕΚ, του Άρη και του ΠΑΟΚ έχει δυναμώσει το πρωτάθλημα, ενώ κι οι άλλες ομάδες κάνουν προσεγμένες κινήσεις, με αποτέλεσμα να υπάρχει βελτίωση. Το φετινό πρωτάθλημα πρέπει να αποτελέσει τον κορμό για τα επόμενα χρόνια, αφού κι οι ομάδες που θα ανέβουν από την Α2 μοιάζουν διατεθειμένες να επενδύσουν. Μόνο καλύτερα έχουμε να περιμένουμε, αλλά για την ώρα ας απολαύσουμε τα playoffs που είναι το… κερασάκι στην τούρτα!

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα