Τα... τρελά νούμερα των Ουόριορς

Τα... τρελά νούμερα των Ουόριορς

Φάνης Παναγιώτου
Τα... τρελά νούμερα των Ουόριορς

bet365

Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς κατάφεραν να ξεπεράσουν το μυθικό ρεκόρ των Σικάγο Μπουλς της σεζόν 1995-96, ωστόσο αυτό δεν είναι το μοναδικό που μας εντυπωσίασε φέτος...

Η παρέα του Στεφ Κάρι ήταν το Νο.1 θέμα συζήτησης στην άλλη μεριά του Ατλαντικού καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν. Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς πήγαιναν με το πόδι στο γκάζι όλη τη χρονιά κι εν τέλει κατάφεραν να καταρίψουν το μυθικό 72-10 που είχαν πετύχει οι Σικάγο Μπουλς, καθώς ολοκλήρωσαν την αγωνιστική περίοδο 2015/16 με 73 νίκες και μόλις 9 ήττες.

Ιδού ορισμένοι εντυπωσιακοί αριθμοί από την πορεία των Ουόριορς...

*Οι 34 εκτός έδρας νίκες που πανηγύρισαν αποτελούν ρεκόρ στο ΝΒΑ.

*Ο Ντρέιμοντ Γκριν κατάφερε να ολοκληρώσει τη regular season έχοντας 13 triple-doubles στο ενεργητικό του

*Ο Στεφ Κάρι κατάφερε να αναδεχθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του κορυφαίος σκόρερ, αγωνιζόμενος μάλιστα μόλις 34.2 λεπτά κατά μέσο όρο.

*Οι Ουόριορς τελείωσαν τη χρονιά με 10.8 πόντους διαφορά κατά μέσο όρο στις αναμετρήσεις τους. Εντυπωσιακή στην επίθεση, αλλά εξίσου αποδοτικοί στην άμυνα.

*Ο Στεφ Κάρι έγινε ο ο 7ος παίκτης στην ιστορία του NBA με 50-40-90, καθώς ολοκλήρωσε τη regular season με μέσο όρο 50.4% στα σουτ εντός πεδιάς, 45.4% στα τρίποντα και 90.8% στις βολές.

*Οι Πολεμιστές σημείωναν 112.5 πόντους κατά μέσο όρο. Από τις κορυφαίες επιδόσεις στην ιστορία.

*Ο Στεφ Κάρι πέρυσι έκανε ρεκόρ με 286 εύστοχα τρίποντα. Φέτος το διέλυσε, αφού τελείωσε την κανονική περίοδο με 402! Ο πρώτος στην ιστορία που φτάνει τα 400 εύστοχα σε μία χρονιά!

*Οι Ουόριορς κατάφεραν κάτι μοναδικό. Έγιναν η πρώτη ομάδα στην ιστορία που δεν έχασαν δεύτερο σερί ματς! Κάθε φορά που γνώριζαν ήττα, στο επόμενο ματς έπαιρναν τη νίκη.

Αυτά στη regular season. Όσο για τα playoffs; Υπομονή μερικές ημέρες...

 

NBA Τελευταία Νέα