ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Μπατίστ: «Θα επιστρέψω ως προπονητής»

Η… ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ “ΜΙΧΑΛΗ”

Μπατίστ: «Θα επιστρέψω ως προπονητής»

Μπατίστ: «Θα επιστρέψω ως προπονητής»

Για όλους και για όλα μίλησε ο Μάικ Μπατίστ, που δήλωσε σίγουρος ότι τα επόμενα χρόνια θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να δείξει πως είναι καλός και στην προπονητική!

Οι δηλώσεις του "Μιχάλη" στον ΣΠΟΡ FM 94.6:

 

-Για την βράβευση του Παναθηναϊκού με την καλύτερη πεντάδα και το γεγονός ότι εκείνος απουσίαζε: 
«Δεν με πειράζει που δεν ήμουν. Ίσως να είμαι στην δεύτερη τέτοια ομάδα ή στην τρίτη ή την τέταρτη τέτοια ομάδα». 

-Ποιες θα ήταν οι δικές του επιλογές 
«Πολύ δύσκολη ερώτηση. Δεν πρόκειται να την απαντήσω γιατί θεωρώ ότι υπήρξαν πολλοί καλοί παίκτες και συμπαίκτες. Για εμένα είναι δύσκολο να επιλέξω ειδικά πέντε, είναι πολλοί περισσότεροι που έδωσαν κάτι στην ομάδα. Το πιο σημαντικό από όλα όσα είχαμε στην ομάδα αυτή ήταν η συντροφικότητα που είχαμε στην ομάδα. Δεν είχε ποτέ σημασία για εμάς το ποιοι ήμασταν αλλά το πώς είχε το κλίμα μεταξύ μας». 

-Κατά τη διάρκεια του Eurobasket «ανέβαζε» εγκωμιαστικά σχόλια για την Εθνική ομάδα. 
«Έβλεπα παιχνίδια του Eurobasket από το NBA TV. Γενικότερα παρακολουθώ πολλά ευρωπαϊκά. Είμαι Aμερικανός και φυσικά θέλω να νικά η εθνική ομάδα της χώρας μου αλλά εάν δεν υπάρχει αμερικανική ομάδα τότε θέλω να νικά η δεύτερη μου ομάδα. Και αυτή είναι η Ελλάδα. Και ξέρω τι σημαντικό είναι για την Ελλάδα παίρνει νίκες σε ένα ευρωπαϊκό. Το έχω ζήσει από κοντά. Θυμάμαι τι είχε γίνει το 2005». 

-Ποιο άλλο ήταν το σημαντικό στοιχείο εκτός από τη συντροφικότητα 
Ήμασταν 15 παίκτες με διαφορετικές χαρακτήρες αλλά πάντα είχαμε έναν στόχο. Έναν σκοπό. Να νικάμε και να κατακτάμε τρόπαια. Θυσίαζε τα πάντα ο ένας για τον άλλο. Δεν μας ενδιέφερε το ποιος θα ξεχώρισε αλλά το πώς θα κερδίσαμε τρόπαια. Έτσι συνεχίζαμε. Είμαι σίγουρος ότι η ίδια νοοτροπία υπάρχει και τώρα. Τώρα πλέον κοιτάς τι έχεις κάνει πίσω και όντως βλέπεις ότι υπάρχουν δύο ιστορίες. Ήταν δύο διαφορετικές καταστάσεις που έζησα με τον Παναθηναϊκό. Αλλά στο τέλος κοιτάς και βλέπεις τι είναι αυτό που κάνει ξεχωρίζει που αντικατοπτρίζει την καριέρα σου και για αυτό τελικά νιώθεις ευλογημένος». 

-τι κάνει τώρα στη ζωή του: 
«Ζω τη ζωή μου. Κοουτσάρω. Είμαι στην ομάδα του Κλίβελαντ στη Minor League. Ήθελα να μείνω κοντά στο παιχνίδι. Έχω τις γνώσεις από το ευρωπαϊκό μπάσκετ που με βοηθούν. Αισθάνομαι τυχερός γιατί έχοντας την ευρωπαϊκή λογική στο μπάσκετ που δίνεται η δυνατότητα να βάλω και τακτική στην άμυνα και γενικότερα στο παιχνίδι». 

-για τη δήλωση του Θανάση Γιαννακόπουλου: «Να με θάψετε με τη σημαία του Παναθηναϊκού»: 
«Η ζωή του είναι ο Παναθηναϊκό. Έχει δώσει τα πάντα για τους παίκτες, τους οπαδούς, τον Παναθηναϊκό και όλους όσοι έχουν σχέση με την ομάδα. Έχει δώσει τη ζωή του για να κερδίζει. Και αυτό είναι κάτι που όλοι μας σεβόμαστε. Είναι λογικό αυτό που είπε για τον κ.Θανάση Ελπίζω να αργεί εκείνη η ημέρα. 

-εάν θα δούλευε στο πλάι του Ομπράντοβιτς: 
«Είμαι σχεδόν ένα παιδί που μαθαίνω ένα διαφορετικό μπάσκετ. Δεν ξέρω αν θα είμαι σε 5 -10 χρόνια από τώρα αλλά είμαι σίγουρος ότι θα επιστρέψω στην Ελλάδα για να δείξω ότι εκτός από παίκτης μπορώ να δώσω και την δική μου ώθηση ως προπονητή. Είχα τη δυνατότητα να δουλέψω και να συνεργαστώ με σπουδαίους ανθρώπους και να δω το ματς με άλλη οπτική γωνιά.