Γίνε Αρης να... ΛασκΑΡΗΣ!

Γίνε Αρης να... ΛασκΑΡΗΣ!

Γίνε Αρης να... ΛασκΑΡΗΣ!

bet365

Ο Νίκος Λάσκαρης εμφανίστηκε ως αληθινός Μεσσίας στον πλανήτη Αρη και ο Βασίλης Σκουντής σκιαγραφεί το προφίλ του ανθρώπου που θέλει να επαναφέρει την ομάδα στον θρόνο του αυτοκράτορα...

Ούτε παραγγελιά να τον είχε κάνει τον καινούργιο επενδυτή του και φορέα της μεγάλης ελπίδας του, ο Αρης και (διευκρινίζω από την αρχή ότι) δεν εννοώ την περιουσιακή κατάσταση και την εν γένει οικονομική επιφάνεια του Νίκου Λάσκαρη, ο οποίος φιλοδοξεί και δείχνει πως μπορεί να γίνει ένας κανονικός σωτήρας και όχι... πέτσινος ή λούτρινος, σαν τόσους και τόσους που έχουν σκάσει μύτη στο ελληνικό μπάσκετ, τάζοντας λαγούς με πετραχήλια και πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες...

Εδώ, στ' αλήθεια, "λεφτά υπάρχουν" και ήδη ο λεγάμενος παίζει με εξαιρετική συνέπεια που μάλιστα προτρέχει των υποσχέσεων του, το "show me the money"!

Γιατί έγραψα στον πρόλογο μου περί επενδυτή κατόπιν παραγγελίας και δεν εννοώ το οικονομικό μέγεθος του; Διότι αφενός ακόμη κι αν δεν ήταν (ή δεν είναι) φόλα Αρειανός, ο Αρης ενυπάρχει στο είναι του (ως μέρος του επωνύμου του ντε: ΛάσκΑΡΗΣ) και αφετέρου επειδή από μια σατανική σημειολογική σύμπτωση, η πρώτη επίσημη συνάντηση με θέμα το μεγάλο "deal" έγινε ανήμερα των 101ων γενεθλίων του συλλόγου!

Στις 25 του περασμένου Μαρτίου, στην Αθήνα, όπου ο Νίκος Λάσκαρης

επιβεβαίωσε με τον πλέον εμφατικό τρόπο το ενδιαφέρον του να γίνει ο μπροστάρης της παλιγγενεσίας του "αυτοκράτορα" και άρχισε να παρουσιάζει το όραμα και συνάμα το πρόγραμμα του για να πάρουν σάρκα και οστά όλα αυτά που έχει στο νου του...

Ποιος είναι όμως αυτός ο γνωστός πλέον (ως όνομα), αλλά άγνωστος ακόμη στο κοινό άνθρωπος, που εμφανίστηκε ξαφνικά στο προσκήνιο, χωρίς μάλιστα να έχει κάνει ακόμη την επίσημη εμφάνιση του στο "Nick Gallis Hall" και στο ευρύτερο κιτρινόμαυρο περιβάλλον;

Λένε πως ρωτώντας πας στην Πόλη, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, ρωτώντας φεύγεις από την Ξάνθη και πας στη Ζυρίχη! Ο Νίκος Λάσκαρης γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1975 και από εκεί στα 18 του, μόλις τελείωσε το Λύκειο, μετανάστευσε στο εξωτερικό για να σπουδάσει οικονομικές επιστήμες και εν συνεχεία να εξαπλώσει τις δραστηριότητες του σε ένα πολύ μεγάλο φάσμα επιχειρήσεων.

Στην πραγματικότητα και περισσότερο από κάθε άλλη πτυχή του πολύπλευρου επιχειρηματικού βίου του, ο Λάσκαρης που είναι μόνιμος κάτοικος Ζυρίχης δηλώνει τραπεζίτης: κανονικός και με το νόμο, καθώς ήδη έχει λάβει την προέγκριση από τις ελβετικές αρχές για τη σύσταση και λειτουργία μιας νέας (δικής του) Τράπεζας, ενώ παράλληλα είναι αντιπρόεδρος και οικονομικός διευθυντής της εταιρείας "Εurasia Μining Trading", που έχει ως αντικείμενο την εξόρυξη και εμπορία χρυσού, μεταλλευμάτων και πολυτίμων λίθων σε διάφορες χώρες, μεταξύ αυτών στη Ρωσία, στη Μαλαισία και στην Ινδονησία.

Στο επιχειρηματικό portfolio του, συμπεριλαμβάνονται επίσης μια νεοπαγής ναυτιλιακή εταιρεία με έδρα την Ελλάδα, η κατοχή ενός μεγάλου μέρους των μετοχών της ασφαλιστικής εταιρείας Alico Metlife και άλλες συναφείς δραστηριότητες στην Αγγλία και στην Ελβετία. Μεταξύ αυτών, στη Ζυρίχη ο Νίκος Λάσκαρης έχει ιδρύσει ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα, το οποίο έχει υιοθετήσει τριάντα άπορες ελληνικές οικογένειες και τις ενισχύει οικονομικά σε σταθερή βάση.

Πώς προέκυψε το ενδιαφέρον του Λάσκαρη για τον Αρη; Από τύχη και κυρίως από σπόντα! Βρισκόταν μια ημέρα στο γραφείο του δικηγόρου Αθηνών, Γιώργου Σφυρή (ο οποίος μεταξύ άλλων είναι μέλος της δικαστικής επιτροπής της ΕΠΟ) για μια επαγγελματική υπόθεση που αφορά τις ναυτιλιακές δραστηριότητες του και κουβέντα στην κουβέντα έπεσε στο τραπέζι ο Αρης.

Πρώτα ο ποδοσφαιρικός Αρης και εν συνεχεία ο μπασκετικός, που του... γυάλισε περισσότερο, μάλιστα ζήτησε να επισπευσθούν οι διαδικασίες των επαφών με τη διοίκηση της ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη για να μη χαθεί πολύτιμο έδαφος!

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις, η συνέχεια είναι γνωστή: μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, ο Νίκος Λάσκαρης (με την πολύτιμη νομική και τη γενικότερη συνδρομή των δικηγόρων Γιώργου Σφυρή και Σπύρου Χριστοφορίδη) έγινε κάτοχος του 41% των μετοχών της ΚΑΕ Αρης, ενώ φιλοδοξεί μέσα σε έναν χρόνο να έχει αποκτήσει το 90% και να γίνει το απόλυτο αφεντικό της ομάδας και όχι απλώς ένας επενδυτής.

Το ύψος του "deal" εκτιμάται σε ένα ποσόν γύρω στα 4.000.000 ευρώ: ήδη κατέβαλε 400.000 ευρώ για την πληρωμή παικτών, προπονητών και την κάλυψη τρεχουσών υποχρεώσεων, ενώ βάσει της συμφωνίας θα εξοφλήσει βαθμιαία τα χρέη των 3.200.000 ευρώ που βαρύνουν την ΚΑΕ! Μέσα στους επόμενους επτά μήνες, αναμένεται να έχει βάλει πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ, χώρια οι... έκτακτες εισφορές, όπως συνέβη προχθές με την απόκτηση του Γιώργου Τσιάρα.

Ο Λάσκαρης όντως έχει μεγάλα όνειρα και ένα πολύ κρυστάλλινο όραμα για τον Αρη, που σε επίπεδο αγωνιστικών στόχων αποτυπώνεται grosso modo στον πόθο "να ξαναγυρίσουμε στην κορυφή και να παίζουμε σε δυο χρόνια από τώρα στην Ευρωλίγκα". Παράλληλα έχει ήδη βάλει στο πρόγραμμα την ίδρυση ενός αθλητικού σχολείου στη Θεσσαλονίκη, όπως επίσης και τη συνεργασία με τον Νίκο Γκάλη (με τον οποίο ήδη συναντήθηκε) σε θέματα ακαδημιών, με τον στόχο να εξαπλωθούν σε ολόκληρη την Ελλάδα!

Περισσότερο από ένας πλούσιος άνθρωπος που θέλει να επενδύσει στο μπάσκετ, ο Νίκος Λάσκαρης είναι ένας "basketball junkie", ο οποίος έπαιζε μπάσκετ ως φοιτητής και μάλιστα κάποια στιγμή προσεγγίστηκε από μια ελβετική ομάδα για να την αγοράσει, αλλά δεν προχώρησε σε αυτή την κίνηση. Το πόσο ..."ψώνιο" είναι με το μπάσκετ αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ξενυχτάει κάθε βράδυ για να παρακολουθεί τις τηλεοπτικές μεταδόσεις των αγώνων του ΝΒΑ (από το οποίο δηλώνει φίλαθλος των Σίξερς), ενώ παρακολουθεί φανατικά την Ευρωλίγκα και μάλιστα θα είναι παρών στο Φάιναλ Φορ της Μαδρίτης!

Αυτές τις μέρες ο Νίκος Λάσκαρης είναι διπλά χαρούμενος και πολλαπλά αγχωμένος! Οι δυο χαρές του έχουν να κάνουν με την ευνοϊκή εξέλιξη στην υπόθεση του Αρη και με την κατάκτηση του τίτλου της Premiere League από την (αγαπημένη του) Τσέλσι, όσο για τα άγχη του είναι οικογενειακά, καθώς στις 27 Ιουνίου στην Τζιά θα παντρευτεί την (εκ Κύπρου ορμώμενη) Γεωργία με την οποία έχουν κάνει πολιτικό γάμο και καμαρώνουν το κοριτσάκι τους, την τρίχρονη Ραφαέλα.

ΥΓ: Το πόσο άρρωστος με το μπάσκετ, αλλά και το πόσο βαθύς γνώστης του είναι ο Νίκος Λάσκαρης, αποδεικνύεται από ένα σχόλιο που έκανε στο πρώτο ραντεβού του με τη διοίκηση του Αρη. Συζητούσαν για τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ, που βεβαίως αποτελεί το λούσο και μια ανεκτίμητη περιουσία της ομάδας και είπε κάτι που θα το έλεγε μόνο κάποιος πολύ ψαγμένος περί τα τεχνικά του μπάσκετ: "Κάτι πρέπει να κάνουμε για να αυξήσει την ταχύτητα και την έκρηξη του. Εχει αργά πόδια και αυτό μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξη του"!!!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Σκουντής
Βασίλης Σκουντής

H φήμη ότι βγήκε από την κοιλιά της μάνας του κρατώντας ένα στυλό κι ένα χαρτί ελέγχεται ως εντελώς αναληθής. Αντιθέτως είναι περίπου… αληθής η φήμη ότι στην πρώτη έκθεση του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς!
Τα νομικά βιβλία του Σάκουλα ενέμειναν απλώς στο ράφι, αλλά στις… σακούλες. Ο προορισμός υπήρξε μοιραίος και αναπόδραστος. Μετά από 32 χρόνια και με τα μαλλιά του να έχουν από ετών προτιμήσει την ταπείνωση από το θάνατο, ο Βασίλης Σκουντής ταλαιπωρεί τους γύρω του και τον εαυτό του, επιμένοντας να γράφει, άλλωστε είναι το μόνο που έμαθε να κάνει (πιστεύει καλά, αλλά κι αυτό παίζεται!) στη ζωή του. Αν και ενίοτε παρασπονδεί, εν τούτοις στις φλέβες του τρέχει πάντοτε πορτοκαλί αίμα, θεωρεί τον εαυτό του απόγονο του Homo Βasketikus και (περπατώντας στην πέμπτη δεκαετία της ενασχόλησης του με τη δημοσιογραφία) γουστάρει που ακόμη δεν βαρέθηκε να κάνει το χόμπι του!

ΥΓ: Αν μετά από τόσα χρόνια δεν τον βαρεθήκατε, εκτός από το gazzetta.gr μπορείτε να τον υποφέρετε ακόμη καθημερινά στο Goal News και στον Sentra FM 103.3