Εκλογές ΕΟΚ: Αναβολή για... τεχνικούς λόγους;

Εκλογές ΕΟΚ: Αναβολή για... τεχνικούς λόγους;

bet365

Το gazzetta.gr αποκαλύπτει την κωλυσιεργία της ομοσπονδίας να «τρέξει» την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών μετά την σημερινή λήξη της προθεσμίας για τις υποψηφιότητες. Ετοιμάζει αίτημα μεταφοράς των εκλογών για τον Μάιο, μετά την σημερινή αναβολή του Δ.Σ. λόγω προβλήματος στην διαδικτυακή σύνδεση.

Θεωρώντας ως δεδομένο, ότι η αρνητική απάντηση του ΟΑΚΑ και το «όχι» της Πολιτικής Προστασίας (για λόγους αποφυγής του συγχρωτισμού), σχεδόν αποκλείουν την διεξαγωγή των εκλογών με τον παραδοσιακό τρόπο (μέσω γενικής συνέλευσης και ψηφοφορίας με φυσική παρουσία) και στην αρχικώς προγραμματισμένη ημερομηνία (28/03), αυτομάτως οδηγούμαστε στο plan b.

Με βάση την τροπολογία του αθλητικού νόμου, αυτό προέβλεπε παράταση της προθεσμίας για τις αρχαιρεσίες μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας (η μόνη λύση που διαφαίνεται στον ορίζοντα) μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Για να μπορούσε να συμβεί αυτό, όμως, θα έπρεπε η ΕΟΚ να συγκαλέσει έκτακτο Δ.Σ., να εγκρίνει τις υποψηφιότητες και να πάρει την σχετική απόφαση, για να τρέξουν οι διαδικασίες (να καταθέσει αίτημα στον δικηγορικό σύλλογο Αθηνών για τους τρεις δικηγόρους που απαιτεί η εκλογική διαδικασία) και να προλάβει οριακά τις ημερομηνίες.

Η σημερινή εξέλιξη, όμως, κατέδειξε ότι η απερχόμενη διοίκηση της ελληνικής ομοσπονδίας δεν έχει καμία διάθεση να δρομολογήσει – ως οφείλει – τις εξελίξεις. Η «για λίγο ακόμη» διοίκηση της ΕΟΚ είναι κατά της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας κάτι που άλλωστε είχε προαναγγελθεί από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο στην αποκλειστική συνέντευξή του στο gazzetta.gr.

Τι ακριβώς συνέβη; Η ΕΟΚ μπορεί να συγκάλεσε έκτακτο Δ.Σ. μετά την σημερινή λήξη της προθεσμίας υποβολής των υποψηφιοτήτων, ωστόσο, τα μέλη του δεν μπόρεσαν ποτέ να επικοινωνήσουν επειδή – άκουσον, άκουσον – δεν λειτούργησε η διαδικτυακή σύνδεση! Κάπως έτσι, η διοίκηση της ομοσπονδίας (αντί να μεταφέρει το Δ.Σ. για την επομένη), επικύρωσε τα αιτήματα συμμετοχής στις εκλογές και αποφάσισε να στείλει αίτημα για αναβολή της διαδικασίας τον ερχόμενο Μάιο.

Πλέον, με τον χρόνο να πιέζει, ελλοχεύει ο κίνδυνος να παρέλθει η 31 Μαρτίου και να μην έχει ληφθεί απόφαση από την ομοσπονδία, κάτι που ουσιαστικά θα κηρύξει έκπτωτη την νυν διοίκηση και θα κινήσει τις διαδικασίες για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης πρωτοδικείου. Μία εξέλιξη που θα επιφέρει επιπλέον καθυστέρηση της τάξεως των 45 ημερών...

 

Τελευταία Νέα