Τι έγινε; Όλα εντάξει; (Οι δακτυλοδεικτούμενοι)

Τι έγινε; Όλα εντάξει; (Οι δακτυλοδεικτούμενοι)

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Τι έγινε; Όλα εντάξει; (Οι δακτυλοδεικτούμενοι)

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού μέσα στη Βαρκελώνη κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Ο πιο συγκροτημένος , σοβαρός , ψύχραιμος και αποφασιστικός φετινός Ολυμπιακός.

Όχι οι ερυθρόλευκοι δεν μεταμορφώθηκαν σε ομαδάρα μέσα σε μια αγωνιστική, αλλά να μην ξεχνάμε τα δεδομένα πριν καταλήξουμε σε συμπεράσματα και τελικές προτάσεις.

Ο Ολυμπιακός ήταν από τι ομάδες που χτυπήθηκε από τον κορονοϊό αφήνοντας έξω από τον σχεδιασμό αλλά και την αγωνιστική δράση παίκτες κομβικούς , μετρήστε επίσης τον τραυματισμό του Χάρισον που τον άφησε σχεδόν ένα μήνα έξω από αγώνες και προπονήσεις.

Όλα αυτά ήταν αδύνατον να μην επιφέρουν μια επιβράδυνση στην διαδικασία μονταρίσματος και χτισίματος της ομάδας.

Οι ερυθρόλευκοι έδωσαν εξετάσεις σε παιχνίδι εκτός έδρας με ομάδα πρώτης γραμμής και η απόδοση που φιγουράρει στον έλεγχο είναι άριστα , λίαν καλώς!

Από το πρώτα δευτερόλεπτα μπροστά στο σκορ , χωρίς ποτέ να χαθεί το προβάδισμα , απόλυτη ψυχραιμία , καθαρό μυαλό και καθαρές αντιδράσεις όταν η λαχανιασμένη αναπνοή του αντιπάλου έδειχνε πως τον πλησιάζει.

Εξαιρετικό επίσης το κοουτσάρισμα του Γιώργου Μπαρτζώκα καθ’ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης! Σωστές αποφάσεις , σωστές επιλογές, σωστή τακτική , αψεγάδιαστη κατανομή χρόνου σε πρόσωπα και ρόλους.

Για να προλάβω τους ...πονηρούς διευκρινίζω ότι τα ίδια θα έγραφα αν στις λεπτομέρειες στράβωνε κάτι και το παιχνίδι χανόταν.

Δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα, αυτό που μετρά. Κυρίως είναι το αγωνιστικό πρόσωπο , ο χαρακτήρας , η νοοτροπία μιας ομάδας να διαχειριστεί τις καταστάσεις.

Συνεπώς ακόμα κι αν υπήρχαν κάποια δευτερόλεπτα αδράνειας ή κακής εκτίμησης , ικανά να στείλουν την νίκη στην απέναντι πλευρά, γιατί στο μπάσκετ όλα μπορούν να συμβούν , δεν θα μπορούσαν να μουτζουρώσουν την συνολική εικόνα , την συνολική προσπάθεια των παικτών και του προπονητικού επιτελείου!

Με το κακό που μας βρήκε καλό είναι να ΄χουμε υπόψη μας ότι όλες οι ομάδες προσπαθούν να αποδώσουν μπάσκετ ειδικών συνθηκών!

Μέχρι το τέλος έχουν πολλά χιλιόμετρα ακόμα να διανύσουν και τα ματάκια μας έχουν πολλά ακόμα να δουν!

Τα σημαντικά, για μένα προσωπικά, είναι ότι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο οι ερυθρόλευκοι παίζουν σωστά , ακολουθούν το πλάνο τους με ευλάβεια , έχουν αγωνιστικό προσανατολισμό , είναι σοβαροί κι αυτό τους βοηθά να έχουν απόλυτη διαύγεια στις αποφάσεις τους , να ΄χουν καθαρό μυαλό , όπως συνηθίζουμε να γράφουμε εμείς οι δημοσιογράφοι.

Η σοβαρότητα είναι το στοιχείο που τους οδηγεί ώστε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να μην καταφύγουν στην λύση των σκοτωμένων επιθέσεων.

Σχεδόν καμία! Απίθανη επίδοση για μια ομάδα επαναλαμβάνω που βρίσκεται ακόμα σε περίοδο συγκρότησης.

Σας υπενθυμίζω μια φάση χαρακτηριστική και συγχρόνως κομβική για την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Το σκορ ήταν στο 79-82 , όλα έδειχναν ότι η μηχανή της Μπαρτσελόνα δούλευε στο φουλ ώστε να καλύψει το χαμένο έδαφος , η αυτοσυγκέντρωση των παικτών της χτυπούσε κόκκινα και ήταν σειρά των παικτών του Ολυμπιακού να βρουν απαντήσεις.

Στην κρίσιμη εκείνη επίθεση οι ερυθρόλευκοι γύρισαν σωστά την μπάλα , με ηρεμία , με τελικό αποδέκτη τον Βεζένκοφ.

Ο χρόνος τελείωνε και ο παίκτης έπρεπε σε κλάσμα δευτερολέπτων να πάρει την σωστή απόφαση.

Βλέποντας λοιπόν ότι έχουν βγει από τα σκριν οι αντίπαλοι και παρεμβάλλονται στο ανοιχτό μέχρι εκείνη τη στιγμή οπτικό του πεδίο, δεν επιχειρεί ένα σκοτωμένο τρίποντο και ότι γράψει , αλλά αποφασίσει την προσποίηση, περνά την γραμμή των 6,75 και σημειώνει δυο πόντους υπερπολύτιμους για την τελική έκβαση του παιχνιδιού.

Σε κάθε άλλη περίπτωση τώρα θα συζητούσαμε ότι ο Βεζένκοβ έχασε το τρίποντο , ένα στα τόσα από τα τρίποντα που έχει δικαίωμα να χάσει ένας αθλητής χωρίς κανένας να μπορεί να του επιρρίψει την ευθύνη.

Η περίπτωση του Σάσα Βεζένκοβ δεν αποτελεί εξαίρεση αλλά κρίκο στην αλυσίδα των σωστών αποφάσεων για κάθε παίκτη του Ολυμπιακού στις κρίσιμες στιγμές της αναμέτρησης.

Αποφάσεις σοβαρές χωρίς ίχνος βιασύνης ή επιπολαιότητας από τον Σλούκα στην οργάνωση , στις ασίστ στα σκοράρισμα. Αν βρει , που θα το βρει, είναι θέμα χρόνου, το εύστοχο σου μετά από ντρίπλα ο Σλούκας θα ανέβει πολύ ψηλά και μαζί του όλος ο Ολυμπιακός.

Σοβαρότατος ο Μάρτιν , εξαιρετικός απέναντι σε ποιοτικούς αντιπάλους με παραστάσεις πολύ περισσότερες από αυτόν , πολύ καλός ο Μακ Κίσικ , άχαστος ο Παπανικολάου στα τρίποντα.

Αυτό που μετρά περισσότερο είναι ότι οι νέοι στην ομάδα παίκτες του Ολυμπιακού χωρίς εμπειρία στην διοργάνωση , έδειξαν ότι έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν και να αποδίδουν το μπάσκετ που έχουν κλιθεί να αποδώσουν . Στην πιο κρίσιμη καμπή της αναμέτρησης τα καταφέρνουν χωρίς την βοήθεια των πιο έμπειρων παικτών στο ρόστερ της ομάδας. Χωρίς τους Σπανούλη , Πρίντεζη και Παπανικολάου!

Η αντίληψη τπυ που βρίσκομαι και η σωστή απόδοση του τι πρέπει να κάνω ώστε να ανταπεξέλθω στα δύσκολα είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία και εκείνα πάνω στο οποία θα λειτουργήσει η ενσωμάτωση ώστε να επιτευχθεί η χημεία για να την δημιουργία ενός ανταγωνιστικού συνόλου.

Καταγράφονται μάλιστα στο παρκέ με τον πιο εύγλωττο τρόπο με την απόδοση του Χάρισον και όχι μόνο με τις επιδόσεις του Μάρτιν ή του Μακ Κίσικ.

Ο Χάρισον επιστρέφει από τραυματισμό, επιθετικά είναι έξω από τα νερά του, γεγονός απόλυτα φυσιολογικό μετά από απραξία τόσων ημερών, αλλά δεν τον διακρίνει το άγχος να διακριθεί. Δεν πελαγώνει επειδή επιθετικά δεν μπορεί να πρωταγωνιστήσει.

Αντιλαμβάνεται ότι σ’ αυτό το επίπεδο υπάρχουν πολλοί τρόποι να διακριθείς και να φανείς χρήσιμος χωρίς να εκθέσεις με υπερβολές ούτε τον εαυτό σου αλλά ούτε και την ομάδα.

Αυτή η ώριμη σκέψη τον οδηγεί να παίξει άμυνα καταπληκτική , τις τρεις άμυνες που καθόρισαν το παιχνίδι και έδωσαν την νίκη στους ερυθρόλευκους.

Όταν καταλαβαίνεις που είσαι και τι μπάσκετ παίζεται τότε ξέρεις και τι πρέπει να κάνεις! Ακόμα και αν δεν σου βγαίνει ο ρόλος , αυτός του σκόρερ στην συγκεκριμένη περίπτωση!

Συμπερασματικά όσοι βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν τους νέους παίκτες του Ολυμπιακού δεύτερης σειράς και από τα κάτω ράφια καλό είναι στη συνέχεια να δείξουν ανάλογη σοβαρότητα με αυτή που υπέδειξαν στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα οι δακτυλοδεικτούμενοι!!!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!