Ο χρόνος σταμάτησε στον... Καζλάουσκας

Ο χρόνος σταμάτησε στον... Καζλάουσκας

Γιάννης Σταυρουλάκης
Ο χρόνος σταμάτησε στον... Καζλάουσκας

bet365

Η Εθνική μετράει δυο αποκλεισμούς σε Προολυμπιακά τουρνουά, μια 9η και μια 11η θέση σε Παγκόσμια Κύπελλα καθώς και μια 5η, μια 6η και μια 11η θέση σε Eurobasket από το τελευταίο της μετάλλιο.

Η ομάδα... ειδικών συνθηκών που παρατάχθηκε στο Eurobasket 2009 της Πολωνίας υπό τις οδηγίες του Γιόνας Καζλάουσκας ήταν η τελευταία που κατέκτησε μετάλλιο σε διεθνή διοργάνωση. Φέτος βρέθηκε μπροστά στην υπέρτατη πρόκληση. Να αποκλείσει, δηλαδή, τη Ρωσία στα προημιτελικά και να διεκδικήσει μετάλλιο έπειτα από οκτώ χρόνια!

Παρ΄όλα αυτά, τα εμπόδια του Σβεντ και του Μοζγκόφ αποδείχτηκαν απροσπέλαστα για την Εθνική που έμεινε εκτός ημιτελικών του 40ού Eurobasket, δεν κατάφερε να κερδίσει σε τρίτο do-or-die παιχνίδι στο τουρνουά μετά από αυτά κόντρα σε Πολωνία, Λιθουανία και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση, δίνοντας συνέχεια στα αρνητικά αποτελέσματα των τελευταίων χρόνων.

Eurobasket 2009: Χάλκινο μετάλλιο
Παγκόσμιο Κύπελλο 2010: 11η
Eurobasket 2011: 6η
Ολυμπιακοί Αγώνες 2012: Αποκλεισμός στο Προολυμπιακό
Eurobasket 2013: 11η
Παγκόσμιο Κύπελλο 2014: 9η
Eurobasket 2015: 5η
Ολυμπιακοί Αγώνες 2016: Αποκλεισμός στο Προολυμπιακό
Eurobasket 2017: 8η

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα