Ισλανδία - Ελλάδα 61-90

Ισλανδία - Ελλάδα 61-90

bet365

H Εθνική έκανε το χρέος της στην πρεμιέρα του Eurobasket αφού επικράτησε της Ισλανδίας με 90-61 παρά το... καταστροφικό β' δεκάλεπτο. Κορυφαίοι οι Αντετοκούνμπο, Παππάς

Η Εθνική ομάδα ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Eurobasket, έστω κι αν ο αριθμός των λαθών, οι χαμένες βολές, οι κακές επιλογές στην επίθεση και η χαλαρότητα στο β' δεκάλεπτο επέτρεψαν στους Ισλανδούς να επιστρέψουν από το -18! Η ελληνική ομάδα έδειξε καλό πρόσωπο στο β΄ημίχρονο, ο Παππάς ήταν σημείο αναφοράς στην επίθεση ενώ ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έκανε τη διαφορά στην τρίτη περίοδο για την Ελλάδα που διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας ως το φινάλε και πλέον έχει μπροστά της το ματς με τη Γαλλία (2/9, 16:30).

Ο αγώνας

Η είσοδος του Νίκου Παππά στα 3'17" για το φινάλε της πρώτης περιόδου στην Elsinki Arena άλλαξε τις ισορροπίες στο ματς της Ισλανδίας με την Ελλάδα. Η ομάδα του Κώστα Μίσσα πάτησε γκάζι μετά το αρχικό 8-11 και βρήκε ρυθμό στην επίθεση με τον 27άχρονο γκαρντ ο οποίος σκόραρε 6 σερί πόντους, ανέβασε για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (8-19, 8'29") και στη συνέχεια διαμόρφωσε το 10-26 με το οποίο έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο. Μόνο τα 5 λάθη και τα 3-4 χαμένα λέι-απ των ψηλών στο ξεκίνημα ήταν... μουντζούρα για την Εθνική ομάδα που επέβαλε τον ρυθμό της και έχτισε διαφορά ασφαλείας.

Ο Μάντζαρης με τρίποντο ανέβασε τη διαφορά στο +18 στο 13'07" (14-32) ωστόσο οι κακές επιλογές στην επίθεση, η χαλαρότητα στην άμυνα και ο εφησυχασμός της ελληνικής ομάδας έβαλαν ξανά τους Ισλανδούς στο παιχνίδι! Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ισλανδία μείωσε στο καλάθι (31-33, 18'46") ενώ η Ελλάδα πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 33-37 σκοράροντας μόνο 3/7 σουτ εντός πεδιάς στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η διακοπή έκανε καλό στην Εθνική που άρχισε την τρίτη περίοδο με επιμέρους σκορ 9-0 (33-46) ενώ η ελληνική άμυνα άφησε την Ισλανδία για 4.5 λεπτά χωρίς καλάθι πριν μειώσει ο Στέφανσον σε 37-51.

Η Ελλάδα αποκατέστησε την τάξη ενώ ο Θανάσης Αντετοκούνμπο άλλαξε την εικόνα του ματς στην τρίτη περίοδο, με τις άμυνές του και την απίστευτη ενέργεια που έβγαλε στο παρκέ. Ο διεθνής φόργουορντ έκανε εντυπωσιακά μπλοκ ενώ έδωσε λύσεις στην επίθεση για την Εθνική που προηγήθηκε με 45-61 στο 30' κι έβαλε τις βάσεις της πρώτης νίκης της στο Eurobasket. Στη συνέχεια η ομάδα του Κώστα Μίσσα έκανε αυτά που έπρεπε, διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας ως το φινάλε και πλέον στρέφεται στο δυνατό ματς με τους Γάλλους.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Εθνική ομάδα άρχισε καλά το ματς με την Ισλανδία, κατέρρευσε στο β' δεκάλεπτο όμως έκανε αυτά που έπρεπε στο δεύτερο ημίχρονο, υποχρέωσε τους Ισλανδούς σε 21 λάθη και 32% στα σουτ εντός πεδιάς (18-57) ενώ κατέβασε 46 ριμπάουντ αντί 32 των αντιπάλων της.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έκανε τη διαφορά για την Εθνική στην τρίτη περίοδο. Βοήθησε επιθετικά (9π. με 3/3 βολές, 3/3 δίποντα, 0/1 τρίποντα), κατέβασε 4 ριμπαόυντ, μοίρασε 2 ασίστ, έκανε 2 κλεψίματα και 2 εντυπωσιακά μπλοκ, βγάζοντας τρομερή ενέργεια στο παιχνίδι του. Από 'κει και πέρα, ο Νίκος Παππάς ήταν σημείο αναφοράς στην επίθεση, τελειώνοντας το ματς ως πρώτος σκόρερ (20π.) και βοηθώντας κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Χλίνασον είναι το μεγάλο ταλέντο των Ισλανδών ωστόσο απέναντι στην Ελλάδα είχε 2 πόντους με 0/1 βολή, 1/2 δίποντα, 3 ριμπάουντ, 1 λάθος και 1 κόψιμο στα 9'36" που έμεινε στο παρκέ.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Ελλάδα την απόδοσή της στο β΄δεκάλεπτο, η Ισλανδία την εμφάνισή της στο β' ημίχρονο.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Η είσοδος του Αντετοκούνμπο στην τρίτη περίοδο. Η Ελλάδα μπήκε δυνατά στο β' ημίχρονο ενώ ο διεθνής φόργουορντ βοήθησε αμυντικά κι επιθετικά, προσφέροντας όμορφες φάσεις στο διάστημα που αγωνίστηκε.

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Γιώργος Πρίντεζης έβαλε... αθόρυβα 17 πόντους ενώ είχε ακόμα 5 ριμπαόυντ, 1 ασίστ και 3 λάθη σε 25'25".

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το κάρφωμα και η τάπα του Θανάση!

Τα δεκάλεπτα: 10-26, 33-37, 45-61, 61-90.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα