Πρίφτης: «Δυστυχώς, ένα καλό δεν έρχεται μόνο του»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Πρίφτης: «Δυστυχώς, ένα καλό δεν έρχεται μόνο του»

bet365

Περισσότερο προβληματισμένος παρά ευτυχισμένος εμφανίστηκε ο Δημήτρης Πρίφτης στη συνέντευξη Τύπου, έπειτα από τη νίκη του Άρη στη Λευκάδα. Οι ενοχλήσεις του Μάικ Τζένκινς στους προσαγωγούς είναι ο λόγος…

Ο προπονητής του Άρη αναφέρθηκε αρχικά στα δεδομένα που ίσχυαν πριν από τον αγώνα. «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι στη Δόξα η οποία εμφανίζεται πολύ καλή στην έδρα της, ενώ εμείς προερχόμασταν από ένα δύσκολο πρόγραμμα και μια κακή ήττα στη Φρανκφούρτη. Μέσα σε δύο ημέρες έπρεπε να δούμε βίντεο, να κάνουμε μια προπόνηση και να παίξουμε. Συγχαρητήρια στους παίκτες για τη νίκη, πλέον το μυαλό μας επικεντρώνεται στον δύσκολο αγώνα με τη Μονακό σε περίπου δυόμισι μέρες», είπε.

Εκεί αναφέρθηκε στον τραυματισμό του Τζένκινς. «Είναι θετικό ότι ακολουθούν αγώνες στο γήπεδό μας γιατί αποφεύγουμε τις μετακινήσεις οι οποίες είναι επίπονες. Δυστυχώς όμως ταλαιπωρούμαστε από τραυματισμούς. Σήμερα δεν μπόρεσε να αγωνιστεί ο Μαρμπλ, ενώ ο Τζένκινς έχει ένα πρόβλημα στον προσαγωγό και θα υποβληθεί σε εξετάσεις. Δυστυχώς για μας, ένα καλό δεν έρχεται ποτέ μόνο του. Έρχεται με κάτι άλλο». Ρωτήθηκε για το αν υπάρχει ενδεχόμενο αλλαγών. «Αυτή τη στιγμή δεν σκεφτόμαστε κάτι», απάντησε.

Σχετικά με τα στοιχεία που διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα, σημείωσε: «Το βασικό ήταν ότι είχαμε καλό μακρινό σουτ. Κυκλοφορήσαμε καλά την μπάλα, γενικότερα παίξαμε πολύ καλά στα πρώτα τρία δεκάλεπτα, ενώ στο τέλος παίξαμε περισσότερο με τον χρόνο. Ο αντίπαλος πίεσε, από καραμπόλες βγήκαν ελεύθερα σουτ, η ουσία είναι ότι διατηρήσαμε διαφορά ασφαλείας. Το μακρινό σουτ είναι θέμα μέρας αλλά και αποτέλεσμα της καλής κυκλοφορίας της μπάλας και της επιθετικής λειτουργίας. Εμείς και στη Φρανκφούρτη κυκλοφορήσαμε καλά την μπάλα, αλλά στα τελευταία πέντε λεπτά του αγώνα υστερήσαμε σε τομείς του παιχνιδιού όπως είναι η εμπειρία και οι επιλογές. Δηλαδή, πότε πρέπει να κάνεις ένα φάουλ, πότε να τρέξεις…».

Σε ερώτηση σχετική με τη δυναμική της Δόξας Λευκάδας, απάντησε: «Είναι μια ομάδα η οποία έχει μια επιθετικότητα στο παιχνίδι της. Διαθέτει επικίνδυνους παίκτες τους οποίους δεν είναι εύκολο να τους σταματήσεις. Στην άμυνα έχει έναν συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας, κλείνει στη ρακέτα και προκαλεί τον αντίπαλο να επιχειρήσει το μακρινό σουτ. Το θέμα είναι να το βάλεις. Σήμερα, εμείς ήμασταν εύστοχοι στο πρώτο ημίχρονο».

«Δεν αφήσαμε τη Λευκάδα»

Ο Θόδωρος Ζάρας υποστήριξε ότι ο Άρης δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στη Δόξα Λευκάδας. «Είχαμε ένα δύσκολο δεκαήμερο με διαδοχικά ταξίδια και παιχνίδια. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου και στο τεχνικό επιτελείο για τη νίκη. Μπήκαμε δυνατά από την αρχή του αγώνα και ουσιαστικά δεν αφήσαμε τη Λευκάδα να τον κυνηγήσει. Αυτό το παιχνίδι πρέπει να είναι ο οδηγός μας. Κάνουμε μια επανεκκίνηση, ακολουθεί ένα δύσκολο και κρίσιμο ματς με τη Μονακό στην Ευρώπη το οποίο θέλουμε να κερδίσουμε», είπε και ρωτήθηκε για το δύσκολο πρόγραμμα. «Επαγγελματίες είμαστε και πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτό», απάντησε.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα