Elite League: Ερμής Σχηματαρίου-ΝΕΜ ή αλλιώς Γερομιχαλός VS Γερομιχαλός (vids)

Ο Γερομιχαλός της ΝΕΜ

bet365

Ένας… οικογενειακός εμφύλιος στα παρκέ της Elite League, καθώς ο Ερμής Σχηματαρίου υποδέχεται τη Νεανική Εστία Μεαγρίδας και ο Πέτρος Γερομιχαλός έρχεται αντιμέτωπος με, τον αδερφό του, Δημήτρη Γερομιχαλό.

Βρισκόμαστε πλέον μόλις 2 αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της Elite League. Ένα από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα της φετινής σεζόν φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της, με το ενδιαφέρον ωστόσο να γίνεται ακόμα πιο έντονο, με «ενεργά μέτωπα» σε ολόκληρο τον βαθμολογικό πίνακα καθώς φτάνουμε πλέον στην 29η αγωνιστική.

Πριν από λίγες ημέρες σας είχαμε παρουσιάσει μία αρκετά ιδιαίτερη περίπτωση στην ομάδα του Παπάγου, όπου ένας από τους καλύτερους παίκτες στο ρόστερ του Φώτη Καρακώστα είναι ο ένας από τους γιους του, ο Γιάννης.

Πέτρος VS Δημήτρης ή αλλιώς Γερομιχαλός VS Γερομιχαλός

Ο Γερομιχαλός του Ερμή Σχηματαρίου

Αυτή τη φορά θα εστιάσουμε σε δύο παίκτες οι οποίοι παίζουν ως αντίπαλοι αλλά επίσης τους ενώνει μια συγγενική σχέση. Ο λόγος για τα αδέρφια Πέτρος και Δημήτρης Γερομιχαλός τα οποία τίθενται αντιμέτωπα απόψε, Σάββατο (30/3, 16:00) στο ματς του Ερμή Σχηματαρίου με τη ΝΕΜ.

Αμφότεροι αποτελούν μερικούς από τους πιο έμπειρους παίκτες στην κατηγορία. Ο Πέτρος φέτος αγωνίζεται στη Νεανική Εστία Μεγαρίδος είναι μάλιστα ο καλύτερος Έλληνας σκόρερ της κατηγορίας μετρώντας συνολικά 500 πόντους (17,9 μ.ο.), έχοντας ένα από τα καλύτερα ποσοστά στα σου εντός πεδιάς και βρίσκεται αρκετά ψηλά επίσης στις λίστες των κλεψιμάτων και των κοψιμάτων.

Από την άλλη, ο Δημήτρης που έχει επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο στον Ερμή Σχηματαρίου, είναι ο δεύτερος καλύτερος Έλληνας στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ, έχοντας συνολικά 420 (15 μ.ο.) ενώ παράλληλα σε κάθε αγώνα μοιράζει από 3,7 ασίστ και μαζεύει 2,4 ριμπάουντ σε 28,1 λεπτά εντός παρκέ.

Ο «εμφύλιος» του πρώτου γύρου

Στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου, στις 20 Δεκεμβρίου του 2023, η ΝΕΜ είχε καταφέρει να επιβληθεί με διαφορά 20 πόντων στον Ερμή και σκορ 82-62. Ο Πέτρος μάλιστα είχε βγει πρώτος σκόρερ των νικητών με 15 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 28:43 λεπτά. Από την άλλη πλευρά, ο αδερφός του Δημήτρης είχε ξεχωρίσει από τους φιλοξενούμενους μαζί με τον Ζακ Μπράιαντ. Πιο συγκεκριμένα ο Έλληνας παίκτης έφτασε τους 14 πόντους με 5 ασίστ και 2 ριμπαόυντ σε 35:28 λεπτά συμμετοχής.

@Photo credits: eurokinissi, ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ
 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα