Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ένα «αιώνιο» ντέρμπι με βάση... στις αλλαγές

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ένα «αιώνιο» ντέρμπι με βάση... στις αλλαγές

bet365

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναμετρώνται στο ΣΕΦ για την 7η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ Γυναικών για ένα ακόμη ντέρμπι "αιωνίων" που δεν μπορεί παρά να... μην θυμίζει το προηγούμενο!

«Πάντα να ξαναρχίζεις» ήταν η συμβουλή του γάλλου ποιητή, Πωλ Βαλερύ κάποια… δεκάδες χρόνια πίσω. Κάθε νέα κατάσταση στη ζωή έρχεται ξεκινώντας από μικρά ή μεγάλα βήματα αλλαγής. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός βαδίζοντας σε αυτή τη λογική το περασμένο καλοκαίρι, άνοιξαν έναν καινούργιο κύκλο. Προσθέτοντας και αφαιρώντας, αλλά πάντοτε με την κοινή γραμμή των στόχων τους.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό το μεσημέρι του Σαββάτου (19/11, 13:00) στην αίθουσα 5 του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας γαι την 7η αγωνιστική της Α1 Μπάσκετ Γυναικών. Οι δύο ομάδες με ευρωπαϊκό φόντο που διατηρούν το απόλυτο στο εγχώριο πρωτάθλημα συναντιώνταιι ξανά, όμως πολλά είναι εκείνα τα στοιχεία που διαφοροποιούν αυτή την αναμέτρηση από εκείνη του περασμένου Ιουνίου που χάρισε τον τίτλο στις «ερυθρόλευκες».

Ο κορμός και οι προσθήκες

Ξεκινώντας από τον κάτοχο του τίτλου και γηπεδούχο, Ολυμπιακό, ο Μάρτιν Ζίμπαρτς κινήθηκε γύρω από έναν κορμό που βασίστηκε κυρίως στο κομμάτι των Ελληνίδων. Η αρχηγός Ευδοκία Σταμάτη, η Αγγελική Νικολοπούλου, η Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου, η Άννα Σπυριδοπούλου, η Ιωάννα Δίελα, η Ελένη Σύρρα και η Ευαγγελία Βαμβακά εξακολουθούν να βρίσκονται στο ρόστερ του Μάρτιν Ζίμπαρτς, ενώ γύρω τους έγιναν ποιοτικές προσθήκες για να ανεβάσουν ακόμη… δύο σκάλες την ομάδα.

ς

Το πιο “τρανταχτό” μεταγραφικό απόκτημα του καλοκαιριού ήταν η Μέγκαν Γκούσταφσον με περγαμηνές από το NCAA και το WNBA, με την Κάιλ Σουκ να εντάσσεται στις «ερυθρόλευκες» με βιογραφικό που την έφερνε στο Νο13 του draft pick, λίγο πριν περάσει τα… σύνορα και κυνηγήσει το όνειρό της μέσω της Αυστραλίας. Η απόκτηση της Άινα Αγιούσο έγινε στο ίδιο μοτίβο επενδύοντας στο… νέο αίμα των Ευρωπαϊκών παρκέ, ενώ η Ντίγκνα Στραουτμάνε αντικατέστησε την συμπατριώτισσά της, Κριστίν Βίτολα στη θέση των φόργουορντ.

Αποτελεί, όμως και την μεγάλη άτυχη της φετινής σεζόν! Στον πρόσφατο αγώνα με την Φενέρμπαχτσε, η 24χρονη Λετονή αποχώρησε με φορείο από το παρκέ λόγω τραυματισμού, που έπειτα από εξετάσεις αποδείχθηκε σοβαρός, με την ρήξη χιαστού να την κρατά στα… πιτς για αρκετό χρονικό διάστημα.

Το ξεκίνημα από το… μηδέν

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη ξεκίνησε τον προγραμματισμό της νέας του σεζόν υπό τη σκέψη της αναδόμησης, όπου και λειτούργησε αγγίζοντας… τα θεμέλια. Με την Λολίτα Λύμουρα να έχει αναλάβει πλέον ρόλο general manager έχοντας ολοκηρώσει την παρουσία της στα παρκέ και την Όλγα Χατζηνικολάου να αποσύρεται από την ενεργό δράση, η Ελένη Καπογιάννη αναζήτησε τις λύσεις που θα κάλυπταν καλύτερα τα κενά.

ς

Η κόουτς των «πρασίνων» κατέληξε στην επιλογή της Κατερίνας Σωτηρίου για το κομμάτι της εμπειρίας σε μία ομάδα που κατά τα άλλα διακρίνεται για το νεανικό της ελληνικό στοιχείο. Η Πηνελόπη Παυλοπούλου μετά το πέρασμά της από την πολωνική Γκτίνια επέστρεψε στην Ελλάδα για να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού, όπως έκαναν και οι Δέσποινα Θεοδωρομανωλάκη και Αντιγόνη Χαιριστανίδου προερχόμενες από Ελευθερία Μοσχάτου και ΠΑΟΚ αντίστοιχα, αλλά και η Διονυσία Αλεξανδρή που ακολούθησε τον δρόμο από τον έναν “αιώνιο” στον άλλον.

Περνώντας στην κατηγορία των ξένων, η Τσάστιτι Ριντ παραμένει έντονα σε κάθε συζήτηση περί προσφοράς, καθώς αποτελεί βασικό πυλώνα για το αγωνιστικό πλάνο των «πρασίνων» στα χρόνια παρουσίας της στην ομάδα. Παραμένοντας, λοιπόν, σταθερή για ακόμη μία σεζόν, η Ριντ… υποδέχθηκε την Έμιλι Πότερ για να καλύψει μία θέση στο ¨5¨ που «πονούσε» το σύνολο της Καπογιάννη την περασμένη σεζόν, ενώ η Αρίκα Κάρτερ έδωσε μία νέα πνοή με παρελθόν στο WNBA γνωρίζοντας ωστόσο την ευρωπαΐκή πραγματικότητα έχοντας υπάρξει μέλος της Εστουδιάντες.

Οι δύο ομάδες προσέθεσαν, αφαίρεσαν και διαφοποιήθηκαν... Άλλο ένα ντέρμπι ετοιμάζεται να γραφτεί στα βιβλία της Α1 μπάσκετ Γυναικών με τον δικό του τρόπο! Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, επιβεβαιώνει τον άγραφο κανόνα που θέλει τις "αιώνιες" μάχες να ξεκινούν με βάση... τις αλλαγές!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα