Ριντ στο Gazzetta: «Με πόνεσε η ήττα στο Κύπελλο, τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα»

Ριντ στο Gazzetta: «Με πόνεσε η ήττα στο Κύπελλο, τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα»

Ριντ στο Gazzetta: «Με πόνεσε η ήττα στο Κύπελλο, τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα»

bet365

Η Τσάστιτι Ριντ μίλησε στο Gazzetta, μετά την επικράτηση του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, ξεδιπλώνοντας τις σκέψεις της αναφορικά με τον χαμένο ημιτελικό στο Κύπελλο, την σπουδαιότητα της νίκης που κρατά ανοιχτή τη σειρά (2-1), αλλά και το περσινό πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός πήρε την νίκη με 81-76 απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο στον πρώτο τελικό της σεζόν διατηρώντας τις ελπίδες του για το πρωτάθλημα, αφού μείωσε τη σειρά σε 2-1.

Η Τσάστιτι Ριντ ήταν εκ των πρωταγωνιστριών του αγώνα με 24 πόντους, 5 ριμπαόυντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα και «φιλοξενήθηκε» στο Gazzetta μετά το τέλος της αναμέτρησης. Μίλησε για την πικρία που της άφησε η αναμέτρηση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, για τα σενάρια που είναι ανοιχτά, αλλά και στον περσινό τίτλο που έχει διαγράψει από το μυαλό της για να προχωρήσει.

Πόσο σημαντικό είναι για εσάς το ότι κάνατε το break και δεν αφήσατε τον Ολυμπιακό να ξεφύγει στη σειρά με 3-0;

«Είχαμε ένα μικρό… meeting που κάλεσε η αρχηγός μας πριν έρθουμε εδώ και ένα από τα βασικά κομμάτια ήταν να ακολουθήσουμε την τακτική της κόουτς. Αλλά ακόμη περισσότερο θέλαμε να παλέψουμε κάθε κατοχή και να νιώθουμε περήφανες για το πώς αγωνιστήκαμε. Επειδή παίξαμε απαίσια και εκτός του χαρακτήρα μας την τελευταία φορά που παραταχθήκαμε απέναντί τους. Οπότε δεν θέλαμε να έχουμε καμία… άδικη προσδοκία για τον εαυτό μας εκτός από το να παίξουμε πραγματικά δυνατά και να μην τα παρατήσουμε και να είμαστε σίγουρες ότι θα νιώθουμε καλά με τον τρόπο που σταθήκαμε στο παιχνίδι».

Υπήρχε το άγχος, όμως, μπαίνοντας στους τελικούς με το 2-0;

«Σίγουρα όχι! Δεν μπαίνεις ποτέ στο παρκέ με το σκεπτικό πως μπορεί να χάσεις τον αγώνα. Είμαι αρκετά σίγουρη πως απόψε δεν περίμεναν επίσης (σ.σ. στον Ολυμπιακό) να χάσουν το ματς. Αλλά ξέρεις, έχουν καλή ομάδα, καλό ρόστερ και βάθος στον πάγκο. Δεν έχει τελειώσει. Δεν είμαι πολύ χαρούμενη αυτή τη στιγμή για να είμαι ειλικρινής. Δεν θέλω να στερήσω τίποτα από τις συμπαίκτριές μου και τους πανηγυρισμούς γιατί το αξίζαμε σήμερα λόγω και του τρόπου που προπονούμασταν. Δεν είμαι ικανοποιημένη όμως. Ακόμα έχω αυτό το συναίσθημα στην καρδιά μου από ό,τι συνέβη στα Χανιά και στο παιχνίδι του Κυπέλλου. Μπορούν να χαρούν τώρα, αλλά αύριο προχωράμε και προετοιμαζόμαστε για το επόμενο παιχνίδι».

α

Είσαι από τις βασικές «σταθερές» στο σκοράρισμα του Παναθηναϊκού καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Είναι στις προτεραιότητες σου να παίρνεις τα ηνία, να μάχεσαι στη ρακέτα και να οδηγείς;

«Δεν είναι εύκολο να «μπλοκάρεις» όλες αυτές τις ψηλές κοπέλες που έχουν. Γίνεται αρκετά… βρώμικο. Νο1 στόχος μου είναι όχι τόσο να σκοράρω, όλοι στην ομάδα, στην πεντάδα αλλά και όσοι έρχονται από τον πάγκο μπορούν να σκοράρουν. Οπότε αν σκοράρω είναι μια χαρά, αλλά η δουλειά μου είναι κυρίως να προσπαθώ να προστατέψω τη ρακέτα γιατί είμαι 5άρι τώρα. Πρέπει να παίρνω να τα ριμπάουντ και να προστατεύω τη ρακέτα».

Πώς νιώθεις σε αυτή τη θέση;

«Κυριολεκτικά, στο τέλος κάθε σεζόν που έχω βρεθεί εδώ καταλήγω να παίζω στο 5. That’s life! Παίζω οτιδήποτε θέλει η κόουτς να παίξω!»

Επόμενο παιχνίδι μπροστά στον κόσμο σας… Ποιες είναι οι σκέψεις σου για αυτό;

«Ξέρεις, σε πολλούς ανθρώπους αρέσει να βάζουν πίεση στον εαυτό τους, αλλά εγώ είμαι το άκρως αντίθετο! Όλοι θέλουν την νίκη για τους φιλάθλους και αυτό είναι τέλειο γιατί έχουμε τρομερούς φιλάθλους και είμαι σίγουρη ότι θα μας στηρίξουν, όμως πραγματικά πρέπει να το κάνεις για τον εαυτό σου. Πρέπει να βγεις εκεί έξω και να παίξεις σκληρά για σένα, να νιώθεις καλά και να μπορέσεις να κοιμηθείς το βράδυ! Σήμερα (σ.σ χθες) μπορούμε να κοιμηθούμε το βράδυ. Παλέψαμε κάθε κατοχή, κανείς δεν τα παράτησε, καλύπταμε η μία την άλλη και παρότι υπήρχαν κάποια… ερωτηματικά στα σφυρίγματα βοηθήσαμε η μία την άλλη».

Πιστεύεις ότι βρήκε εφαρμογή η «καρδιά του πρωταθλητή». Προσπαθώντας να υπερασπιστείτε τον περσινό σας τίτλο είναι κάτι που δίνει ώθηση;

«Άσε με να σου πω… Το ξέχασα αυτό! Δεν το σκέφτομαι, έχει τελειώσει και εμείς έχουμε ένα τρόπαιο για αυτό. Δεν το σκέφτομαι καθόλου και δεν το αφήνω να… γυρίζει στο μυαλό μου. Είναι μία νέα χρονιά, ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος από ό,τι ήταν πέρσι. Αν σκεφτούμε κάτι λιγότερο από το “αύριο” θα είναι δικό μας λάθος».

@Photo credits: eurokinissi
 

Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα