Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, Α1 Γυναικών: Νικολοπούλου και Χατζηνικολάου απαντούν σε 5+1 ερωτήσεις για τους τελικούς «αιωνίων»

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, Α1 Γυναικών: Νικολοπούλου και Χατζηνικολάου απαντούν σε 5+1 ερωτήσεις για τους τελικούς «αιωνίων»

bet365

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ρίχνονται στη «μάχη» στο ΣΕΦ (05/05, 19:15) για την πρεμιέρα των τελικών της Α1 μπάσκετ Γυναικών και οι Αγγελική Νικολοπούλου και Όλγα Χατζηνικολάου απαντούν σε 5+1 ερωτήσεις του Gazzetta σχετικά με τις αναμετρήσεις των «αιωνίων».

Η αφετηρία για την τελική ευθεία της Α1 μπάσκετ Γυναικών δίνεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το απόγευμα της Πέμπτης (05/05, 19:15). Εκεί, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στην αναμέτρηση που ανοίγει την αυλαία των μεταξύ τους αναμετρήσεων που έχουν φόντο την κατάκτηση του τίτλου.

Το τρόπαιο του πρωταθλήματος θα καταλήξει στην ομάδα που θα φτάσει πρώτη τις 4 νίκες. Οι «ερυθρόλευκες» μπαίνουν στην σειρά έχοντας το προβάδισμα με 2-0, αφού κουβαλούν τα αποτελέσματα από την κανονική περίοδο. Στο πρώτο τους συναπάντημα για τη φετινή σεζόν, οι παίκτριες του Μάρτιν Ζίμπαρτς πήραν το ροζ φύλλο αγώνα με 70-64 στο ΣΕΦ σε ένα παιχνίδι με σασπένς και μπόλικες ανατροπές. Λίγους μήνες αργότερα, το αποτέλεσμα (76-81) στον αγώνα των «αιωνίων» στο «Παύλος Γιαννακόπουλος» δικαίωνε ξανά τις «ερυθρόλευκες» με αποτέλεσμα να αναζητούν 2 νίκες για τον τίτλο του Πρωταθλητή. Από την άλλη, η Ελένη Καπογιάννη και οι παίκτριές της επιχειρούν την απόλυτη ανατροπή του σκηνικού, αρχής γενομένης από την πρεμιέρα των τελικών.

Η «ερυθρόλευκη» Αγγελική Νικολοπούλου και η «πράσινη» Όλγα Χατζηνικολάου φιλοξενήθηκαν από το Gazzetta απαντώντας σε 5+1 κοινές (στο μεγαλύτερο ποσοστό) ερωτήσεις σχετικά με την σειρά που ακολουθεί. Μιλούν για τα δυνατά στοιχεία των ομάδων του, τις προπονητικές... αλχημείες σε τέτοια παιχνίδια, αλλά και την πνευματική προετοιμασία τους τελικούς «αιωνίων»

1. Πόσο κρίσιμο μπορεί να είναι το αποτέλεσμα του πρώτου παιχνιδιού για την εξέλιξη-διεκδίκηση του πρωταθλήματος; Δεδομένου του 2-0 του Ολυμπιακού.

Νικολοπούλου: «Για μένα σε μια σειρά τελικών όλα τα παιχνίδια είναι το ίδιο κρίσιμα και πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με την ίδια σοβαρότητα!! Σίγουρα όμως η νίκη στο ΣΕΦ μας φέρνει πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου!».

Χατζηνικολάου: «Θεωρώ πως το πρώτο παιχνίδι για μας είναι το πιο σημαντικό γιατί αποκτάς ένα ψυχολογικό αβαντάζ κερδίζοντας μέσα στην έδρα του αντιπάλου σου. Σε περίπτωση νίκης μας στο πρώτο παιχνίδι μέσα στο σεφ αλλάζει ολόκληρη η σειρά των παιχνιδιών. Το αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι είναι κομβικό για την συνέχεια των τελικών!».

β

2α. Αυτό το 2-0 και ο αναπόφευκτος τίτλος του φαβορί προσθέτει ή αφαιρεί άγχος από τους ώμους σας;

Νικολοπούλου: «Δεν μας προσθέτει άγχος! Είναι ένα αποτέλεσμα που θέλαμε να έχουμε μέσα στη διάρκεια της κανονικής σεζόν για να έχουμε και το πλεονέκτημα έδρας!».

2β. Αυτό το 2-0 και ο αναπόφευκτος τίτλος του αουτσάιντερ προσθέτει ή αφαιρεί άγχος από τους ώμους σας;

Χατζηνικολάου: «Το φαβορί αυτή την στιγμή έχοντας το πλεονέκτημα των δύο νικών είναι ο Ολυμπιακός! Εμείς πάμε εκεί ως αουτσάιντερ να κλέψουμε την νίκη από την έδρα των αντιπάλων μας σίγουρα υπάρχει άγχος γιατί δεν θέλουμε να ξεφύγει η σειρά αλλά θεωρώ πως ο Ολυμπιακός θα έχει περισσότερο από μας!».

3. Ποιο είναι το δυνατό στοιχείο της ομάδας που πιστεύετε πως μπορεί να «κλειδώσει» τον αντίπαλο;

Νικολοπούλου
: «Θεωρώ ότι το δυνατό στοιχείο της ομάδας φέτος είναι η επίθεση, καθώς παρουσιάζουμε υπεροχή στη ρακέτα και μπορούμε να πάρουμε σκοράρισμα από πολλές παίκτριες!».

Χατζηνικολάου: «Συγκριτικά με τον ολυμπιακό υστερούμε πολύ στα ύψη κ είναι κ κάτι που μας στοίχισε στις φετινές μας αναμετρήσεις! Πρέπει να παίξουμε έξυπνα και να εφαρμόσουμε κατά γράμμα τις οδηγίες του προπονητικού μας σταφ! Κάθε αδυναμία μας να την κάνουμε πλεονέκτημα! Πρέπει να παίξουμε με το μυαλό τους κ να διεκδικούμε κάθε μπάλα μέχρι το τελευταίο λεπτό!».

β

4. Είναι οι τελικοί ένα σημείο που μπορούν να δοκιμαστούν διαφορετικά στοιχεία στα πλάνα των προπονητών;

Νικολοπούλου
: «Σίγουρα θα υπάρξουν κάποιες εκπλήξεις και από τις δυο ομάδες αλλά θεωρώ ότι τα πλάνα πάνω κάτω θα μείνουν τα ίδια!».

Χατζηνικολάου: «Σίγουρα αυτά τα παιχνίδια είναι σαν μια παρτίδα σκάκι! Πρέπει να βρεις έξυπνες και διαφορετικές κινήσεις από την προηγούμενη παρτίδα για να πιάσεις στον ύπνο τον αντίπαλο! Έχουμε δουλέψει πολύ την τακτική μας με γνώμονα τα προηγούμενα παιχνίδια που παίξαμε με τον ολυμπιακό! Σίγουρα έχουμε δουλέψει για να μην κάνουμε τα ίδια λάθη και η προπονήτρια μας έχει επιμείνει πολύ σε πράγματα που πρέπει να τα κάνουμε by the book για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Είναι παιχνίδια πρόκληση για κάθε προπονητή που θέλει να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα!».

5. Είναι διαφορετική η προετοιμασία, ακόμη και πνευματικά, για τους αγώνες των τελικών;

Νικολοπούλου
: «Ένα ντέρμπι είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για κάθε αθλητή/αθλήτρια! Μπασκετικά ετοιμαζόμαστε το ίδιο, πνευματικά ανυπομονούμε περισσότερο!».

Χατζηνικολάου: «Τέτοια παιχνίδια είναι πάντα παιχνίδια μυαλού! Όποια ομάδα μείνει περισσότερο προσηλωμένη και συγκεντρωμένη στο πλάνο της αυτή θα κερδίσει! Όλοι οι παίχτες ανυπομονούμε γι' αυτά τα παιχνίδια και τα βλέπουμε σαν μια τεράστια πρόκληση! Επειδή το άγχος πάντα υπάρχει σε ένα μεγάλο παιχνίδι το σημαντικό είναι να το μετατρέψεις σε δημιουργικό άγχος και να σου βγει σε ενέργεια! Πρέπει να το δεις απλά σαν ένα παιχνίδι όπως όλα τα υπόλοιπα για να μπορέσεις να κρατηθείς ήρεμος!».

6α. Πόσο σημαντική είναι η κατάκτηση του τίτλου για να κλείσει η χρόνια με το Νταμπλ

Νικολοπούλου: «Από την αρχή της χρόνιας έχουν τεθεί οι στόχοι μας και το Νταμπλ ήταν μέσα σε αυτούς! Είναι πολύ σημαντική η κατάκτηση του και το θέλουμε όσο τίποτε άλλο!».

6β. Πόσο σημαντική είναι η κατάκτηση του τίτλου για να μην «φύγει» η σεζόν χωρίς τρόπαιο;

Χατζηνικολάου: «Είναι πολύ σημαντικό για μας να χαρίσουμε ένα τίτλο στον κόσμο κ στην διοίκηση μας! Μας στήριξαν όλη την χρόνια και θα ήταν το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσαμε να τους κάνουμε! Είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Μην ξεχνάμε πως τον τίτλο του πρωταθλητή από την περσινή χρονιά τον έχουμε ακόμα εμείς κ θα παίξουμε με καρδιά πρωταθλητών! Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι πως θα αφήσουμε κ την ψυχή μας μέσα στο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός θα είναι πρωταγωνιστής για πολλά χρόνια ακόμα και το γυναικείο τμήμα του μπάσκετ θα δώσει στο μέλλον πολλές χαρές στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Δυστυχώς δεν ήρθαν τα πράγματα όπως τα ονειρευόμασταν την φετινή χρονιά αλλά θα κυνηγήσουμε το τελευταίο μας στόχο με όλο μας το πάθος και την καρδιά που έχει ένας πρωταθλητής!».

@Photo credits: INTIME
 

Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα