Νέα εποχή στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, κοινές αποφάσεις Euroleague και FIBA

Newsroom
Νέα εποχή στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, κοινές αποφάσεις Euroleague και FIBA

bet365

Η FIBA άλλαξε το παράθυρο του Νοεμβρίου για τα προκριματικά του Παγκοσμίου, κάνοντας βήμα συνεννόησης με τη Euroleague.

Σε νέα εποχή δείχνει να περνά το ευρωπαϊκό μπάσκετ μετά από μια σημαντική απόφαση που πάρθηκε από τη FIBA. H παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ άλλαξε τις ημερομηνίες των προκριματικών του Παγκοσμίου του Νοεμβρίου και από 10-11 και 13-14 του μήνα, τα πήγε όλα στις 11 και τις 14, δηλαδή Παρασκευή και Δευτέρα. Άρα αλλάζει όλο το πακέτο και τα συγκεντρώνει μαζί.

Στις 10 Νοεμβρίου ο Ολυμπιακός κοντράρεται με την Παρτιζάν, ενώ μια μέρα μετά ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Μπασκόνια και μένει να δούμε τι θα γίνει με τους διεθνείς παίκτες των... αιωνίων που θα μπορούν να ενισχύσουν την Εθνική μας ομάδα. Η Ελλάδα κοντράρεται με τη Λετονία στις 11 Νοεμβρίου, ενώ με το Βέλγιο θα παίξει στις 14 Νοεμβρίου.

Έτσι προχωρά σε ένα βήμα, σε μια ένδειξη συνεννόησης με τη Euroleague, ψάχνοντας λύση στο θέμα που είχε προκύψει τα τελευταία χρόνια και τα ματς των Εθνικών έπεφταν πάνω σε εκείνα της Euroleague, με αποτέλεσμα αρκετοί παίκτες να μην μπορούν να ενισχύσουν την προσπάθεια της πατρίδας τους στα προκριματικά των διοργανώσεων.

Όπως είναι γνωστό εδώ και μέρες, αλλάζουν και σημαντικοί κανονισμοί της FIBA από τις αρχές του επόμενου μήνα. Από την 1η Οκτώβρη λοιπόν θα έχουμε διαφοροποιήσεις σε κανόνες που πλέον θα ισχύουν σε όλες τις διοργανώσεις της. Τόσο στο challenge του προπονητή, όσο και στο αντιαθλητικό φάουλ μετά την επαναφορά.

 

Τελευταία Νέα