Ισπανία: Αντιδρά η Ένωση παικτών στο διαβατήριο του Λορέντζο Μπράουν

Ισπανία: Αντιδρά η Ένωση παικτών στο διαβατήριο του Λορέντζο Μπράουν

Newsroom
Ισπανία: Αντιδρά η Ένωση παικτών στο διαβατήριο του Λορέντζο Μπράουν

bet365

Το ισπανικό διαβατήριο που απέκτησε ο Λορέντζο Μπράουν και του δίνει το δικαίωμα να αγωνιστεί στην Εθνική, δεν άρεσε καθόλου στην Ένωση Επαγγελματιών της χώρας, όπως φαίνεται και από την επικριτική ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Ο Λορέντζο Μπράουν έχει πλέον το δικαίωμα να αγωνιστεί στην Εθνική Ισπανίας, αφού απέκτησε και επίσημα διαβατήριο και θα ενισχύσει την προσπάθειά της στο προσεχές EuroBasket (1-18 Σεπτεμβρίου). Η απουσία του Ρίκι Ρούμπιο και η αποχώρηση του Σέρχι Ροντρίγκεθ από την Εθνική ανάγκασαν τον Σέρτζιο Σκαριόλο να αναζητήσει νέες λύσεις για τα γκαρντ. Ωστόσο αυτή η εξέλιξη δεν άρεσε στην Ένωση των Ισπανών παικτών, που εξέδωσαν μία επικριτική ανακοίνωση όσον αφορά το γεγονός.

Η ανακοίνωση της Ένωσης των Ισπανών

«Η πολιτογράφηση ενός παίκτη χωρίς ρίζες στην Ισπανία στέλνει ένα πολύ επιζήμιο μήνυμα στους αθλητές της χώρας και έχει αρνητικό αντίκτυπο τόσο στο παρόν, όσο και στο μέλλον. Δεν είναι πιστευτό πως η σημερινή Παγκόσμια Πρωταθλήτρια δεν μπορεί να βρει Ισπανούς παίκτες να αγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο.

Ο στόχος κάθε επαγγελματία μπασκετμπολίστα είναι να παίξει στην Εθνική ομάδα της χώρας του και αυτή η ελπίδα επηρεάζεται όταν η Ισπανική Ομοσπονδία και το Ισπανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης ευνοούν τη χορήγηση νόμιμων αλλά και ηθικά καταδικαστέων διαβατηρίων.

Αυτό το είδος δράσης απέχει πολύ από το να βοηθήσει τους παίκτες, αποξενώνει τον οπαδό και εξαλείφει το όνειρο σε κάποιον να αγωνιστεί στην Εθνική. Ο Ισπανός παίκτης έχει ταλέντο όπως έχει φανεί όλα αυτά τα χρόνια και για να το εξελίξει χρειάζεται ευκαιρίες τόσο στους συλλόγους όσο και στην Εθνική» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ένωσης των Ισπανών.

 

Τελευταία Νέα