ΕΟΚ: Έκτακτη συνέντευξη Τύπου του Λιόλιου, καταθέτει φάκελο στον Εισαγγελέα για δημοσιεύματα και καταγγελίες της ΑΕΚ

Newsroom
ΕΟΚ: Έκτακτη συνέντευξη Τύπου του Λιόλιου, καταθέτει φάκελο στον Εισαγγελέα για δημοσιεύματα και καταγγελίες της ΑΕΚ

bet365

Την Τρίτη 21/06 θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνέντευξη Τύπου από τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο, με φόντο τα δημοσιεύματα κατά της Ομοσπονδίας και τις σοβαρές καταγγελίες της ΚΑΕ ΑΕΚ.

Με επίσημη ανακοίνωσή της, η ΕΟΚ γνωστοποίησε πως ο πρόεδρος, Βαγγέλης Λιόλιος θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 21/06, ενώ τόνισε πως στη συνεδρίαση του ΔΣ (16/06) αποφασίστηκε να ζητηθούν από την ΚΑΕ ΑΕΚ αποδεικτικά στοιχεία αναφορικά με τις καταγγελίες που εξαπέλυσε το περασμένο διάστημα.

Θυμίζουμε πως η «Ένωση» πήρε θέση για τα σενάρια μη αδειοδότησης της ομάδας, αναφέροντας πως «έχουν μετατρέψει το πρωτάθλημα σε κακό καφέ οχλαγωγίας, παρανομίας, τζόγου και στοιχηματισμού», κάνοντας λόγο και για «εγκληματική οργάνωση στο ελληνικό μπάσκετ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις τελευταίες ημέρες τις συνεχόμενες ανακοινώσεις της ΚΑΕ ΑΕΚ, οι οποίες περιέχουν πλήθος καταγγελιών για τη Basket League, αλλά και το χώρου του ελληνικού μπάσκετ συνολικά.

Το ΔΣ της ΕΟΚ ως ο θεσμικός φορέας του αθλήματος στη χώρα, στη χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει άμεσα από την ΚΑΕ ΑΕΚ την προσκόμιση όλων των αποδεικτικών στοιχείων όσων καταγγέλλει προκειμένου να τα καταθέσει, όπως ορίζει ο νόμος, στην Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας, (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.). Επίσης καταθέτει εντός της ημέρας όλο το φάκελο με τις ανακοινώσεις – καταγγελίες της ΚΑΕ ΑΕΚ καθώς και των αντίστοιχων δημοσιευμάτων στον Εισαγγελέα για την άμεση διερεύνηση των καταγγελιών.

Είναι αδιανόητο να παραμείνουν τόσο βαριές σκιές πάνω από το ελληνικό μπάσκετ, χωρίς να υπάρξει έρευνα σε βάθος και να αποδοθούν ευθύνες σε όσους πραγματικά τις έχουν. Η αλήθεια πρέπει να λάμψει.

Με αφορμή τα παραπάνω, αλλά και τις εξελίξεις στη Basket League τη Τρίτη 21/6 και ώρα 12.00, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Βαγγέλης Λιόλιος θα δώσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΟΚ.

Τα θέματα που θα αναλυθούν είναι συνολικά οι εξελίξεις στο χώρο του μπάσκετ, με όσα συμβαίνουν στη Basket League με το ζήτημα των αδειοδοτήσεων των ΚΑΕ αλλά και με τις «σκιές» που έχουν δημιουργηθεί από επίσημες ανακοινώσεις και τοποθετήσεις ομάδων και παραγόντων».

 

Τελευταία Νέα