Η Kingbet παίζει μπάσκετ και σας ταξιδεύει σε Βοστώνη και Μέμφις

Newsroom
Η Kingbet παίζει μπάσκετ και σας ταξιδεύει σε Βοστώνη και Μέμφις

bet365

Κάναμε χθες το ταξίδι μας στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας και της Σουηδίας. Καλό το Σάλφορντ και το Στόουκ και άγια η Ουπσάλα, αλλά πάμε να ανέβουμε επίπεδο. Στοίχημα μπάσκετ σήμερα και θα περάσουμε μια βόλτα από την «Αθήνα της Αμερικής», τη Φιλαδέλφεια, και από το «Σπίτι των Μπλουζ», το Μέμφις.

Μπόστον Σέλτικς - Μιλγουόκι Μπακς

Όταν ξεκινούσαν τα πλέι οφ του NBA, οι Σέλτικς ήταν μακράν η πιο φορμαρισμένη ομάδα της λίγκας. Έπαιζαν την καλύτερη άμυνα και επιθετικά έδιναν σε όλα τα ματς τον ρυθμό τους με κινητήρες τον Τέιτουμ και τον Μπράουν. Έτσι «σκούπισαν» τους Νετς, έτσι μπήκαν ως φαβορί στη σειρά με τους Μπακς. Και κάπου εκεί ήρθε ο Γιάννης και η παρέα του.

Έστω και χωρίς τον Κρις Μίντλετον δίπλα του, ο δικός μας άνθρωπος οδήγησε τους πρωταθλητές σε νίκη, με triple double (24 πόντους, 13 ριμπάουντ, 12 ασίστ). Τα ερωτήματα για τον δεύτερο αγώνα είναι τρία.

Πρώτον, θα μπορέσει να βρει πιο εύκολο σκοράρισμα η Βοστώνη; Η άμυνα των Μπακς είναι σχεδιασμένη για να αφήνει τον αντίπαλο να σουτάρει από το τρίποντο, αλλά να κλείνει το τόξο του δίποντου. Το πλάνο δούλεψε στο πρώτο ματς. Η Βοστώνη πήρε 50 τρίποντα, ευστοχώντας μόλις στα 18, ενώ πέτυχε μόλις 10 σουτ δύο πόντων. Αν δεν βγει το τρίποντο στους Σέλτικς, τότε υπάρχει πρόβλημα.

Το δεύτερο συμπέρασμα είναι πως οι δύο καλοί αμυντικοί (Ρόμπερτ Ουίλιαμς και Αλ Χόρφορντ) να στήνουν παγίδες στον Γιάννη δεν είναι αρκετοί. Ο σταρ των Μπακς βάζει το καπέλο του πλέι μέικερ, στήνει παιχνίδι και μοιράζει 12 ασίστ σε όποιον συμπαίκτη μένει ελεύθερος.

Και τρίτον, ο πάγκος του Μιλγουόκι είναι ο πιο βαθύς στο NBA. Και όλα αυτά μαζεύοντας τα «σκουπίδια» άλλων ομάδων. Ο Γουες Μάθιους έπαιξε 29 λεπτά. Αποκτήθηκε ως ελεύθερος τον Δεκέμβρη. Ο Γκρέισον Άλεν έπαιξε 29 λεπτά. Αποκτήθηκε το καλοκαίρι με αντάλλαγμα δύο πικ δεύτερου γύρου. Ο Τζεβόν Κάρτερ έπαιξε 22 λεπτά. Έμεινε ελεύθερος από το Μπρούκλιν στα μισά της σεζόν.

Τώρα, εστιάζοντας αποκλειστικά στα προγνωστικα NBA, περιμένουμε απόψε μία εντελώς διαφορετική εικόνα από τη Βοστώνη. Θα βρει σκορ πιο εύκολα και το ματς θα είναι σίγουρα πιο αμφίρροπο. Αν και η απόδοση των Μπακς είναι προκλητική, κοντά στο 2.70, πιο μεγάλη αξία υπάρχει στα ειδικά παικτών. Η Βοστώνη θα προσπαθήσει ξανά να παίξει επιθετική άμυνα στην πάσα, οπότε τo over 1,5 κλέψιμο του Τζέισον Τέιτουμ έχει αξία στο 2.50. Επίσης, θα πάμε στα Under 2,5 ριμπάουντ του Γκρέισον Άλεν, στο 2.00. Στο πρώτο ματς έδειξε ότι στην άμυνα θα αρκεστεί σε ρόλο περιφερειακού, χωρίς να κλείνει ιδιαίτερα, οπότε το ριμπάουντ γίνεται εκ των πραγμάτων πολύ δύσκολο. Χώρια που δεν πρόκειται να αγωνιστεί πάλι ένα μισάωρο.

Μέμφις Γκρίζλις - Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς

Αυτό το ζευγάρι θα μας χαρίσει μια γεμάτη και συναρπαστική σειρά. Το πρώτο ματς κρίθηκε στο τελευταίο σουτ και δεν θα προκαλέσει εντύπωση αν το ίδιο συμβεί με το δεύτερο. Για να κερδίσει το Μέμφις, πρέπει επιτέλους να εμφανιστούν στο γήπεδο ο Ντέσμοντ Μπέιν και ο Ντίλον Μπρουκς. Στο πρώτο ματς έβαλαν μαζί 15 πόντους, ενώ φυσιολογικά πρέπει ο καθένας να έχει μίνιμουμ αυτήν τη συνεισφορά.

Είναι δύσκολο να φανταστούμε τους Γκρίζλις να χάνουν κι άλλο ματς στην έδρα τους και να εγκαταλείπουν τόσο εύκολα τη σειρά. Έχει αξία η νίκη τους στο 2.19.

 

Τελευταία Νέα