Ζιάγκος: «Υπέρτατη τιμή για έναν προπονητή μια Εθνική ομάδα»

Ζιάγκος: «Υπέρτατη τιμή για έναν προπονητή μια Εθνική ομάδα»

Newsroom
Ζιάγκος: «Υπέρτατη τιμή για έναν προπονητή μια Εθνική ομάδα»

bet365

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος ανέλαβε επισήμως την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Παίδων U16 κι αναφέρθηκε στη δυσκολία του να διαχειριστεί ένας προπονητής τέτοιες ηλικίες και την προετοιμασία ενόψει του ερχόμενου καλοκαιριού.

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος, ο οποίος κοουτσάρει φέτος την ουγγρική Βάσας είναι ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Παίδων U16 όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Ο 46χρονος προπονητής φιλοξενήθηκε στο WEB Radio της ΕΟΚ όπου μίλησε:

Για τα συναισθήματά του που αναλαμβάνει την Εθνική παίδων U16: «Είναι η υπέρτατη τιμή για έναν προπονητή. Ακούγεται συνήθως κλισέ, αλλά είναι αυτό ακριβώς που αντικατοπτρίζει την ψυχολογία και τον τρόπο που βλέπει ο κάθε προπονητής έναν τέτοιο αξίωμα. Είναι πολύ μεγάλη τιμή και θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, κύριο Λιόλιο, το Δ.Σ. και τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας που μου έκαναν αυτήν την τιμή».

Για τη δυσκολία του να διαχειριστεί τέτοιες ηλικίες: «Η ηλικιακή φάση στην οποία βρίσκεται ένας αθλητής αυτής της ηλικίας έχει πολλές ιδιαιτερότητες, όπως η διαχείριση της πίεσής του ή το να μάθει τα σωστά και τα λάθη με σωστό τρόπο. Δεν αφορά μόνο το αθλητικό σκέλος και τη σωματική ανάπτυξη, είναι κυρίως οι ψυχοσυναισθηματικού τύπου ιδιαιτερότητες που χαρακτηρίζουν αυτήν την ηλικία.

Θέλει μια πολύ ιδιαίτερη προσέγγιση, δεν είναι προπονητικό-αγωνιστικό το κομμάτι της ευθύνης που αναλαμβάνει ένας προπονητής που θα συνεργαστεί με αυτές τις ηλικίες. Ο ρόλος είναι καθοδηγητικός σε όλα τα επίπεδα. Θέλει μια πολύ ιδιαίτερη μεταχείριση και προσέγγιση σε όλα τα επίπεδο. Έχω τη χαρά και ευτυχία να έχω εργαστεί πολλά χρόνια στο παρελθόν, έχω περάσει απ’ όλα τα στάδια και αυτά τα ηλικιακά γκρουπ, οπότε είναι μια παρακαταθήκη πολύτιμη που θα με βοηθήσει πολύ».

Για την προετοιμασία ενόψει του ερχόμενου καλοκαιριού: «Έχει γίνει ήδη μια προετοιμασία απ’ τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας και το προπονητικό επιτελείο του αναπτυξιακού προγράμματος. Έχει γίνει μια προεργασία και στο σκέλος του χρονοδιαγράμματος του προπονητικού προγράμματος όσον αφορά τις ημερομηνίες και σε αυτό των αγώνων προετοιμασίας. Το 2ο κομμάτι έχει γίνει μια πολύ σοβαρή προεργασία στο κομμάτι των επιλογών.

Υπάρχει μια συζήτηση να μπει στο πλάνο εμβόλιμα άλλο ένα προπονητικό διήμερο πιθανότατα προς τα τέλη Μαΐου, στο οποίο θα είμαι κι εγώ παρόν. Ας ελπίσουμε να υπάρξει αυτή η δυνατότητα, ώστε να γίνουν οι τελικές επιλογές και να ξεκινήσουμε αρχές Ιουλίου τις προπονήσεις και τους αγώνες προετοιμασίας».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα που παίζουν σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

@Photo credits: INTIME

Τελευταία Νέα