Αυτοί είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές όλων των εποχών

Κώστας Ευθυμιάδης
Αυτοί είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές όλων των εποχών

bet365

Το Sportico ανέλυσε δεδομένα και έδωσε τη λίστα με τους αθλητές που έβγαλαν την μεγαλύτερη περιουσία στην καριέρα τους.

Με μία συγκεκριμένη μεθοδολογία, η αθλητικο-οικονομική ιστοσελίδα Sportico κατέληξε στη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές όλων των εποχών.

Με δεδομένο πως δεν μπορούν να γίνουν συγκρίσεις με τους μισθούς της δεκαετίας του ‘80 και του ‘90 με το σήμερα, η ιστοσελίδα συγκεντρώνοντας οικονομικά στοιχεία και από άλλες πλατφόρμες, όπως το Forbes, συμπεριέλαβε τα ποσά που έβγαλαν από συμβόλαια, πριμ, χορηγίες, διαφημίσεις, συμφωνίες, εμφανίσεις και οτιδήποτε άλλο έφερε έσοδα σε έναν αθλητή. Αφού συγκέντρωσε τα ποσά, τα προσάρμοσε ανάλογα με τον πληθωρισμό της εποχής.

Τα στοιχεία αφορούν μέχρι και την 1η Ιουνίου του 2021 και στην λίστα με τους 25 πιο ακριβοπληρωμένους, βρίσκονται αθλητές από 8 σπορ. Στην κορυφή όλων, ο Μάικλ Τζόρνταν

Ενα χαρακτηριστικό της λίστας -που δείχνει και την αδικία στα ποσά που δίνονται στους άνδρες αθλητές έναντι των γυναικών, είναι πως μόνο μία αθλήτρια βρίσκεται στο Top40 και είναι η Σερένα Γουίλιαμς με περιουσία 480 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Sportico, ο Τζόρνταν έχει βγάλει τα περισσότερα χρήματα από τον αθλητισμό καθώς το ποσό ανέρχεται σε 2,62 εκατ. δολάρια, υπολογίζοντας πάντα και τον πληθωρισμό για τις συγκρίσεις.

Από αυτό το ποσό, μόλις το 6% αφορά το συμβόλαιό του με τους Σικάγο Μπουλς και τους Ουάσιγκτον Γουίζαρντς.

Το μπάσκετ έχει κι άλλα ονόματα στις πρώτες θέσεις, όπως ο Λεμπρόν Τζέιμς, ο Κόμπι Μπράιαντ, ο Σακίλ Ο’ Νιλ και ο Κέβιν Ντουράντ.

Στη λίστα υπάρχουν βέβαια και ποδοσφαιριστές όπως οι Μέσι, Ρονάλντο και Ντέιβιντ Μπέκαμ, αλλά και διάσημοι γκολφέρ (Γουντς, Νικλάους), τενίστες (Φέντερερ), μποξέρ (Μέιγουεδερ) και οδηγοί μηχανοκίνητων (Χάμιλτον, Σουμάχερ) που όλοι τους ανήκουν στο «κλαμπ των εκατομμυριούχων».

Η λίστα με τους Top25

Λίστα με έσοδα αθλητών

Λίστα με έσοδα αθλητών

Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές όλων των εποχών (χωρίς προσαρμογή του πληθωρισμού)

Λίστα με έσοδα αθλητών

Πηγή: Sportico

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα