Σάβιτς για Ίβκοβιτς: «Ανυπολόγιστη η απώλειά του για το μπάσκετ»

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Σάβιτς για Ίβκοβιτς: «Ανυπολόγιστη η απώλειά του για το μπάσκετ»

bet365

Ο Ζ'οραν Σάβιτς μίλησε για τον θάνατο του Ντούσαν Ίβκοβιτς, χαρακτηρίζοντας την απώλεια του ως ανυπολόγιστη για το παγκόσμιο μπάσκετ.

Ο Ζόραν Σάβιτς και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Βρέθηκαν σε πολλά κοινά παρκέ. Συμπατριώτες, στην ίδια ομάδα, στην αντίπαλη. Μα η εκτίμηση του παλαίμαχου σέντερ για τον «Δάσκαλο» είναι απεριόριστη.

«Παραλίγο να καλέσει στην Εθνική, ενώ αγωνιζόμουν στη 2η κατηγορία. Ένα χρόνο αργότερα, κερδίσαμε το χρυσό στο παγκόσμιο. Η απώλειά του είναι ανυπολόγιστη για το παγκόσμιο μπάσκετ», είπε ο general manager της Παρτιζάν στην ιστοσελίδα Mozzart Sport.

Και συνέχισε μιλώντας για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς: «Είχε μία επιπρόσθετη αξία, πέρα από τις πολλούς τίτλους του, την αίσθηση να εντοπίζει το ταλέντο, να δίνει κουράγιο και ευκαιρίες, όχι σε τοπικό επίπεδο, αλλά στο υψηλότερο, κάτι που επιβεβαιώνουν τα μεγάλα ονόματα που έκαναν το πρώτο γιγαντιαίο βήμα με αυτόν στον πάγκο».

Αναφορικά με το χρυσό μετάλλιο της Σερβίας, το 1995, στο EuroBasket, ο Σάβιτς, ο οποίος παραχώρησε μία αποκλειστική συνέντευξη στο Gazzetta, θυμήθηκε: «Ο Ντούντα ήταν ο πιο δυνατός στις πιο δύσκολες καταστάσεις, ξεπερνούσε τα πάντα με φανταστικό στυλ και χάρη».

@Photo credits: eurokinissi
 

Τελευταία Νέα