Χατζής στο Gazzetta: «Ο Ίβκοβιτς ήξερε πώς να 'φτιάχνει' τους παίκτες του πριν από τα μεγάλα ματς»

Γιώργος Κούβαρης
Χατζής στο Gazzetta: «Ο Ίβκοβιτς ήξερε πώς να 'φτιάχνει' τους παίκτες του πριν από τα μεγάλα ματς»

bet365

Ο Νίκος Χατζής ο οποίος συνεργάστηκε με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στην ΑΕΚ κατακτώντας και το κύπελλο Σαπόρτα το 2000 στη Λωζάνη, μίλησε στο Gazzetta για τον θρύλο του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Κάθισε στον πάγκο της ΑΕΚ για δύο χρόνια. Από το 1999 έως και 2001.

Με την Ένωση ο Ντούσαν Ίβκοβιτς κατάφερε να πανηγυρίσει τρία τρόπαια με αποκορύφωμα το κύπελλο Σαπόρτα το 2000 στη Λωζάνη. Επιπλέον «γέμισε» το βιογραφικό του και με δύο κύπελλα Ελλάδας ως τεχνικός των «κιτρινόμαυρων», το 2000 στην Θεσσαλονίκη και το 2001 στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Εκείνος που είχε... αναλάβει την ευθύνη προκειμένου να σηκώσει τα τρόπαια, δεν ήταν άλλος από τον αρχηγό. Τον Νίκο Χατζή. Λίγες ώρες μετά την τραγική είδηση για τον θάνατο του Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας μίλησε στο Gazzetta για τον Σέρβο προπονητή.

«Αρχικά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Κουράγιο στη γυναίκα του και τα παιδιά του. Μοναδικός σε αυτό που έκανε... Μεγάλος και πετυχημένος προπονητής, με διακρίσεις, τίτλους ενώ έχει αναδείξει και πάρα πολλούς παίκτες. Με οποιονδήποτε και αν δούλεψε, όλοι ήταν κερδισμένοι από εκείνον. Μεγάλο πλήγμα να χάνουμε τέτοιους ανθρώπους. Ο Ντούντα κάθε φορά που άνοιγε το στόμα του να πει κάτι, ήταν πάρα πολύ σημαντικό» είπε ο Νίκος Χατζής και συνέχισε:

«Ήταν φοβερός προπονητής. Πιεστικός, αλλά φοβερός! Πολύ πειθαρχία στους παίκτες και στις ομάδες του. Δεν έπεφτε καρφίτσα με τον Ντούντα. Ήθελε να ελέγχει και να συντονίζει τα πάντα. Θυμάμαι ότι με τον coach έπρεπε να ήσουν στο 1.000% επαγγελματίας μπασκετμπολίστας. Όχι απλά μπασκετμπολίστας.»

Και κατέληξε: «Αυτό που έκανε εντύπωση κάθε φορά που συζητούσαμε, ήταν το ύφος του. Η σοβαρότητά του. Η αύρα που έβγαζε. Και πριν από τα μεγάλα ματς με έφτιαχνε! Έλεγε την κουβέντα όπως έπρεπε να την πει προκειμένου να «φτιάξει» τον παίκτη του. Να είσαι 100% συγκεντρωμένος και έτοιμος. Σου έδινε την καλύτερη πληροφορία και την κατάλληλη συμβουλή για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Και αυτό λειτουργούσε το σύνολο από τη στιγμή που κάθε παίκτης ήξερε τι έπρεπε να κάνει. Γι' αυτόν τον λόγο, άλλωστε, ήταν πετυχημένος οπουδήποτε και αν πήγε.»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα