Φασούλας: «Το μόνο που θέλουν είναι η νόθευση των εκλογών και να μείνουμε εκτός της διοίκησης» (vid)

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Φασούλας: «Το μόνο που θέλουν είναι η νόθευση των εκλογών και να μείνουμε εκτός της διοίκησης» (vid)

bet365

Ο Παναγιώτης Φασούλας, υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ, μίλησε για τις εκλογές της 12ης Σεπτεμβρίου, τονίζοντας ότι κάποιοι επιχειρούν τη νόθευση και την αλλοίωση του αποτελέσματος!

«Αν γίνουν εκλογές, βοηθήστε να αλλάξει σελίδα το μπάσκετ. Μία και καλή. Να μην μείνουμε στα ίδια και τα ίδια, όπως θέλει ο ένας από τους τρεις υποψηφίους ή σε κάτι περίεργα επιχειρηματικά μονοπάτια που θέλει να μας βάλει κάποιος άλλος». Με αυτή την ατάκα ο Παναγιώτης Φασούλας ολοκλήρωσε τη συνέντευξη Τύπου, ενόψει των εκλογών της 12ης Σεπτεμβρίου.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ εξέφρασε αρκετές φορές την απορία του, αν τελικά θα γίνουν οι εκλογές την Κυριακή, μιλώντας και για την Προσφυγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών από ένα σωματείο της δικής του παράταξης.

«Θέλουμε την αύξηση των ενεργών σωματείων στην ΕΟΚ, όχι αυτών που δεν υπηρετούν το μπάσκετ. Το μόνο που θέλουν είναι να κερδίσουν χρόνο και να νοθευτούν οι εκλογές.

Από τα 89 σωματεία, τα 16 έχουν δικαίωμα ψήφου από τις 7 Αυγούστου και προσέφυγαν στις 29 Αυγούστου για να αποκτήσουν δικαίωμα. Δώδεκα σωματεία είναι εκπρόθεσμα, ενώ 34 δεν έχουν συμπληρώσει τα χαρτιά τους για δύο χρόνια. Και τρία δεν έχουν καν τμήμα μπάσκετ. Το μόνο που θέλουν είναι η νόθευση των εκλογών και να μείνει ο Παναγιώτης Φασούλας εκτός από τη διοίκηση της ΕΟΚ. Επιχειρείται αλλοίωση ή νόθευση του εκλογικού σώματος κατά 12%», τόνισε ο Φασούλας.

O Φασούλας αναφέρθηκε στην ψηφιοποίηση των συστημάτων της ΕΟΚ: «Η ψηφιοποίηση θα σταματήσει την πελατειακή σχέση ανάμεσα στα σωματεία και την ομοσπονδία. Και όλες οι ομάδες θα αποκτήσουν το ίδιο δικαίωμα για την απόκτηση παιδιών. Να σταματήσει το παιδομάζωμα από λίγες ομάδες. Για τα παιδικά, εφηβικά πρωταθλήματα: Ξέρετε ότι τα παιδιά παίζουν τρία έως έξι παιχνίδια τον χρόνο; Ξεκινάμε την ψηφιοποίηση της ομοσπονδίας. Αν μία ομάδα δικαιούται να κάνει 10 μεταγραφές, το σύστημα θα σου επιτρέπει να κάνεις 11. Για όλα τα σωματεία. Σε ελευθερώνει από το ρουσφέτι».

«Εγγυητής ο Γκάλης, να φέρει το ΝΒΑ στην Ελλάδα»

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ αναφέρθηκε και στην επιλογή του Νίκου Γκάλη: «Ο Γκάλης είναι ο εγγυητής αυτών που θέλουμε να κάνουμε. Δεν θα έχει διακοσμητικό ρόλο. Τον θέλουμε για την τεράστια προσωπικότητά του. Να του αναγνωρίσει το μπάσκετ ότι είναι μία προσωπικότητα του αθλήματος. Τον θέλουμε για να μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με άλλες ομοσπονδίες, το ΝΒΑ. Δεν θέλουμε μία ομοσπονδία φοβική».

Και συνέχισε: «Ο Γκάλης δεν θα είναι στο ΔΣ. Εμείς τον θέλουμε, για παράδειγμα, να πάμε στον κομισάριο του ΝΒΑ Άνταμ Σίλβερ και να του ζητήσουμε να φέρει ένα παιχνίδι ΝΒΑ στην Ελλάδα κάθε σεζόν. Τα έσοδα απ' αυτό θα είναι σαν μία Ολυμπιάδα για το ελληνικό μπάσκετ. Με το παγκόσμιο κύρος που διαθέτει ο Γκάλης, θέλουμε να βοηθήσει το ελληνικό μπάσκετ. Αν κατέβαινε για πρόεδρος, θα έβγαινε».

«Όλα γίνονται μέσω αδιαφάνειας»

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομοσπονδίας είναι το οικονομικό. Όλα γίνονται μέσω αδιαφάνειας. Ο απολογισμός δεν υπάρχει στα χέρια των σωματείων. Και όταν αποκλείονται σωματεία από τη διαδικασία, πώς ακριβώς θα πείσουμε τους χορηγούς ότι γίνεται κάτι σωστό;», τόνισε ο Φασούλας αναφορικά με το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομοσπονδίας. Και πρόσθεσε: «Εμείς μιλάμε για μπάσκετ, για το μπάσκετ των ερασιτεχνικών σωματείων. Το πρόβλημα μας είναι πως θα κάνουμε τα τρία ματς που παίζουν τα παιδιά στην επαρχία, είκοσι τρία».

Αναφερόμενος στη νομική κίνηση στο Πρωτοδικείο, η οποία μπορεί να φέρει νέα αναβολή των εκλογών, ο Παναγιώτης Φασούλας εξήγησε: «Να ξέρετε ότι αν χάσουμε την προσφυγή μας, γίνουν οι εκλογές και κερδίσουμε, εκείνοι που έβαλαν τα σωματεία να κινηθούν νομικά, να είστε σίγουροι ότι θα ακολουθήσουν εκ νέου τη νομική οδό, θεωρώντας την εκλογική διαδικασία μη νόμιμη».

Ο Φασούλας στάθηκε και στην ανάγκη της επιστροφής των χορηγών στο ελληνικό μπάσκετ: «Το κόστος έχει μεταφερθεί στις τσέπες κάποιων παραγόντων και από εκεί σε αυτές των γονέων. Τα έσοδα της ομοσπονδίας έχουν μειωθεί. Η κρατική επιχορήγηση έχει μειωθεί. Όπως δίνονται χρήματα στην Basket League, έτσι μπορεί να βρεθεί και μία λύση για την Α1 Γυναικών ή την Α2.

Θέλουμε η ομοσπονδία να αποκτήσει πρόσωπο και να κάνουμε τους χορηγούς πίσω. Δεν υπάρχει κόμμα ή οργανισμός του μπάσκετ που δεν είναι τσακωμένος με την υπάρχουσα ομοσπονδία».

«Αξιόπιστη ελληνική διαιτησία»

Τέλος, ο Παναγιώτης Φασούλας αναφέρθηκε και τον τομέα διαιτησία. «Πρέπει να βγάλουμε νέους Έλληνες διαιτητές. Γιατί δεν έχουμε Έλληνες διαιτητές σε μεγάλες διοργανώσεις; Η αξιοπιστία του αθλήματος έχει πέσει τόσο χαμηλά, γι' αυτό δεν μας καλούν. Δεν μπορεί ένας διαιτητής να περιμένει για χρόνια να φτάσει στις μεγάλες κατηγορίες. Όπως υπάρχουν ταλέντα παίκτες, έτσι υπάρχουν και διαιτητές».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα