Πρωταθλήτρια η Ηλιούπολη, παρά την ήττα με 57-58 τον Πιερικό Αρχέλαο (vid)

Ευαγγελος Στελλάκης
Πρωταθλήτρια η Ηλιούπολη, παρά την ήττα με 57-58 τον Πιερικό Αρχέλαο (vid)

bet365

Η Ηλιούπολη αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας, στην τελική φάση του 35ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νεανίδων που διεξάγεται στο Νέο Ρύσιο της Θεσσαλονίκης, παρά την ήττα της από τον Πιερικό Αρχέλαο στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής ημέρας.

Στον τελευταίο αγώνα της για το πανελλήνιο πρωτάθλημα, η ομάδα της Ηλιούπολης γνώρισε την ήττα από τον Πιερικό Αρχέλαο με σκορ 58-57. Όμως έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, ούσα πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας με 9 βαθμούς σε 5 ματς.

Δεκάλεπτα: 19-8, 37-25, 46-44, 57-58

Διαιτητές: Λουλουδιάδης, Ντούρας

Ηλιούπολη (Φέξης): Χατζηδάκη, Αλεξία 7, Δαμουλάκη 12(2), Μήτσα 2, Χουγκάζ, Διαμαντοπούλου 14(2), Καλλεράντε 12(2), Πρίφτη 10(1).

Πιερικός Αρχέλαος (Χατζηϊωάννου): Καραλή 2, Κιολέογλου Ν. 9(2), Μάντζου 24(2), Δημουλιού 9(1), Κιολέογλου Π. 3, Παπαζιώγα 2, Ζαρκανέλα 9(1).

Βαθμολογία

1. Ηλιούπολη 9 (5 αγ.)

2. Πιερικός Αρχέλαος 8 (5 αγ.)

3. Παναθλητικός 7 (4 αγ.)

4. Πρωτέας Βούλας 6 (4 αγ.)

5. Χανιά 5 (4 αγ.)

6. Πελασγός 4 (4 αγ.)

Η αναμέτρηση

Δηλώσεις πρωταγωνιστών

Φέξης Σάκης (προπονητής Ηλιούπολης): «Νομίζω ότι μείναμε λίγο στους χθεσινούς πανηγυρισμούς. Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, με πάρα πολύ καλό πρόσωπο σε όλο το τουρνουά. Νομίζω χάσαμε λίγο την αυτοσυγκέντρωση από χθεσινό παιχνίδι όπου και μαθηματικά πλέον ήμασταν πρωταθλητές και ίσως αυτό μας έκοψε τη φόρα και το ρυθμό. Τα παιδιά πάλεψαν σε όλα τα παιχνίδια, ήταν πιστές στο πλάνο. Από την αρχή της χρονιάς είχαν στόχο να έρθουν εδώ, τα κατάφεραν με όλες τις αντίξοες συνθήκες. Φτάσαμε εδώ, παρουσιάσαμε ένα πάρα πολύ καλό πρόσωπο, όπως αυτό που είχαμε πέρσι. Ήρθαμε ως αουτσάιντερ και αυτό μας έκανε πιο δυνατούς. ‘Ήμασταν όμως οι περσινοί πρωταθλητές και αυτό μας κράτησε το μέταλλο από πέρσι και καταφέραμε να παρουσιάσουμε αυτή την εικόνα. Στεναχωρηθήκαμε πολύ για τη σημερινή ήττα, αλλά είμαστε πρωταθλητές, δεν τα παρατάμε, δουλεύουμε συνεχώς στα νέα τα παιδιά και θέλουμε κάθε χρόνο η Ηλιούπολη να παρουσιάζει αυτή την εικόνα με νέες αθλήτριες. Οι περισσότερες παίζουν και στο γυναικείο και απαρτίζουν πολλές και την εθνική ομάδα. Θέλουμε να παρουσιάζουμε καλό μπάσκετ και να είμαστε μέσα σε αυτά τα πολύ όμορφα τουρνουά. Θέλω να τονίσω ότι η ΕΟΚ έχει άψογη αντιμετώπιση απέναντι στις ομάδες. Ευχαριστώ για όλα και τις αθλήτριες και τον σύλλογο».

Στανέλλος Μίλτος (έφορος Ηλιούπολης): «Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες και σε όλα τα κορίτσια. Στην ομάδα τη δικιά μας πολλά συγχαρητήρια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδος, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα μας την Ηλιούπολη, για τον δήμο και την πόλη μας. Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ την Ομοσπονδία για τη διοργάνωση που ήταν άψογη και τους υπαλλήλους της ΕΟΚ, τον Δήμο Θέρμης και την ΕΚΑΣΘ για τη φιλοξενία. Όλα ήταν τέλεια, ξενοδοχεία, μετακινήσεις, γήπεδο. Από εδώ και πέρα εμείς πάντα θέλουμε να παρουσιάζουμε μια καλή εικόνα. Μικρά παιδιά τα βάζουμε στην πρώτη ομάδα και παίζουνε. Πρέπει από 14 χρονών να ξέρουν να μπαίνουν και να παίζουνε, να “βαπτίζονται” και να παίζουνε και στην πρώτη ομάδα και παντού. Πρέπει να το κάνουν και άλλοι σύλλογοι αυτό γιατί είναι πραγματικά κρίμα να μην το κάνουν. Όποια διοίκηση και να βγει πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουν το μπάσκετ, ειδικά το γυναικείο που τα τελευταία χρόνια είναι εγκαταλελειμμένο. Πρέπει να το προσέξουν όλοι μαζί αυτό το σπορ που αγαπούμε. Θέλω να κάνω μια παράκληση και ο Δήμος Ηλιούπολης και ο Δήμαρχος να κοιτάξει την προσπάθεια που κάνουμε και να μας βοηθήσει γιατί είναι πολύ άσχημες εποχές, πρέπει να μας στηρίξει οικονομικά. Ευχαριστούμε όλα τα σωματεία, τους παράγοντες, όλα τα παιδιά για αυτό το πολύ ωραίο τουρνουά».

Χατζηιωάννου Στέλλιος (προπονητής Πιερικού): «Νομίζω τα κορίτσια ξεπέρασαν τα όριά τους. Κάθε παιχνίδι παρουσιάζονταν και καλύτερες. Ακόμα και σήμερα παρόλο που το αποτέλεσμα δεν είχε πολύ μεγάλη βαθμολογική σημασία με την έννοια ότι θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων για να δούμε αν θα είμαστε τρίτοι ή τέταρτοι, αλλά για μένα αυτό λίγη σημασία έχει., καθώς η εικόνα των κοριτσιών ήταν εξαιρετική σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά και αυτό από μόνο του είναι ένα μετάλλιο. Πρώτη επιτυχία είναι ότι σε μια δύσκολη χρονιά τα κορίτσια έμειναν στον αθλητισμό, μείναν στο μπάσκετ και στην ομάδα. Από τη στιγμή που επιστρέψαμε στην αγωνιστική δράση δουλέψαμε καταπληκτικά. Ήρθαμε εδώ με μια σημαντική απουσία, αυτή της Καρατάσιου που έχει πάει ήδη στις ΗΠΑ, αλλά αυτό δεν αποτέλεσε άλλοθι, αλλά ένα κίνητρο για τα κορίτσια να προσπαθήσουν ακόμα περισσότερο. Είμαι πολύ περήφανος γι αυτές και για την πορεία στο τουρνουά. Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες, γιατί ότι ισχύει για εμάς ισχύει και για αυτές που κράτησαν τα κορίτσια στον αθλητισμό. Συγχαρητήρια στην Ηλιούπολη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, είναι μια εξαιρετική ομάδα».

Κιολέογλου Νικολέτα (αθλήτρια Πιερικού): «Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στο τουρνουά. Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά για όλες τις ομάδες. Εμείς ξεκινήσαμε με άλλη ομάδα στην αρχή της χρονιάς, τώρα είμαστε με άλλη ομάδα. Είχαμε τη σημαντική απουσία της Καρατάσιου που έφυγε. Δουλέψαμε με τις υποδομές που έχουμε ήδη και φτάσαμε σήμερα εδώ και κερδίσαμε τον πρώτο. Είμαι περήφανη για την ομάδα μας και ευελπιστούμε από τα αποτελέσματα να βρεθούμε στην τρίτη θέση».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα