Αλεξόπουλος για εκλογές ΕΣΚΑ: « Τα σωματεία πρέπει να αναπνεύσουν και να ενδυναμωθούν»

Αλεξόπουλος για εκλογές ΕΣΚΑ: « Τα σωματεία πρέπει να αναπνεύσουν και να ενδυναμωθούν»

bet365

Ο νυν πρόεδρος της ΕΣΚΑ Γιάννης Αλεξόπουλος και υποψήφιος για δεύτερη τετραετία στις επερχόμενες εκλογές, στάθηκε στην ανάγκη που υπάρχει ώστε τα ερασιτεχνικά σωματεία να απαλλαχθούν από οικονομικά βάρη και να γίνουν πιο δυνατά.

Η δήλωση του Γιάννη Αλεξόπουλου ενόψει των εκλογών

«Αγαπητοί συνοδοιπόροι, φίλες και φίλοι,

Είναι κοινή διαπίστωση όλων μας ότι βιώνουμε την κρισιμότερη περίοδο για την ελληνική καλαθοσφαίριση.

Σε έναν κόσμο που αλλάζει καθημερινά, εξελίσσεται, βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις, το μπάσκετ δεν μπορεί να παραμένει το ίδιο.

Ως Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΣΚΑ από το 2017, πίστεψα στην αναβάθμιση του διοικητικού ρόλου της. Με αλλαγή νοοτροπίας και σεβασμό απέναντι στα μέλη-σωματεία μας, τα τελευταία χρόνια καταφέραμε με συνέπεια να προχωρήσουμε κάνοντας σημαντικά βήματα προόδου.

Όλοι γνωρίζετε την εξέλιξη της ΕΣΚΑ στην καθημερινή επικοινωνία και την άμεση ενημέρωση, χρησιμοποιώντας σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες και το διαδίκτυο σε όλα τα επίπεδα, όπως οι συνεργασίες με θεσμούς και φορείς της Πολιτείας, οι επεξεργασίες ιδεών και προτάσεων αλλά και οι δια ζώσης διαβουλεύσεις.

Όμως η πανδημία και οι αναβολές αρχαιρεσιών στην Ομοσπονδία μας, αποτέλεσαν τροχοπέδη στην πραγματοποίηση μιας σειράς προγραμματισμένων ενεργειών που θα ανέπτυσσαν περαιτέρω την Ένωσής μας. Με τους συνεργάτες μου και το προσωπικό της ΕΣΚΑ, δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας ώστε να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα.

Η Ένωσή μας, η μεγαλύτερη Ένωση της χώρας, οφείλει να συμβάλλει στο βαθμό που μας αναλογεί, στην αναγέννηση της ελληνικής καλαθοσφαίρισης σε άμεση συνεργασία με την νέα Διοίκηση της Ε.Ο.Κ.

Αφουγκράζομαι τις καθημερινές αγωνίες και τον μόχθο όλων εσάς, των ανθρώπων των ερασιτεχνικών σωματείων της Ένωσής μας και την επιτακτική ανάγκη για ένα καλύτερο «αύριο» του μπάσκετ.

Ένα αύριο ψηφιοποιημένο, διάφανο και οικονομικά ανεξάρτητο, έτοιμο να αντιμετωπίσει τις νέες απαιτήσεις της εποχής μας.

Με σταθερή ετήσια χρηματοδότηση ως τακτική επιχορήγηση της Ομοσπονδίας, θα ενδυναμωθεί η ένωση μας και θα υποστηριχθούν τα ερασιτεχνικά σωματεία. Τα σωματεία πρέπει να «ελαφρυνθούν» από διάφορα «βάρη», ώστε να «αναπνεύσουν» και να ενδυναμωθούν.

Με ένα αξιόπιστο και αξιοκρατικό αναπτυξιακό πρόγραμμα και με αναβαθμισμένα πρωταθλήματα και τουρνουά.

Με την διεκδίκηση της 3ης ηλικίας αθλητών/εφήβων και αθλητριών/νεανίδων, να εντάσσεται στις αντίστοιχες κατηγορίες πρωταθλημάτων ως U19.

Αγαπητοί συνοδοιπόροι,

Εν όψη των επικείμενων εκλογών για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Κ.Α. την Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021, ως υποψήφιος Πρόεδρος μαζί με άξιους υποψήφιους για Μέλη του Δ.Σ., συνθέσαμε μια ισχυρή ομάδα που συνδυάζει την ανανέωση και την εμπειρία.

Μια ομάδα από ανθρώπους που ασχολούνται, «εργάζονται», δοκιμάζονται και διακρίνονται καθημερινά μέσα στην κοινωνία του μπάσκετ και του αθλητισμού. Προσφέρουν ανιδιοτελώς στα σωματεία τους και εφαρμόζουν κάθε έννοια που πρεσβεύουν οι λέξεις αξιοπρέπεια, τιμιότητα και δικαιοσύνη.

Μια ομάδα που διεκδικεί να διοικήσει την Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής, χωρίς μάταιες αντιπαραθέσεις και αντεγκλήσεις, χωρίς πόλωση και διχασμό. Με σχέδιο, στρατηγική και στόχους, το μπάσκετ θα οδηγηθεί και πάλι στη ανάπτυξη του.

Μια δυναμική ομάδα συγκροτημένη από υποψηφίους στην οποία εντάσσονται άτομα διάφορων ηλικιών με ιδιαίτερη σημασιολογία, όπως ένας 23χρονος Πρόεδρος σωματείου, άτομα διαφόρων επιστημονικών επαγγελματικών ειδικοτήτων όπως της ιατρικής, νομικής, φυσικής αγωγής και αθλητισμού, οικονομικών κ.α., άτομα από την δημόσια διοίκηση και επιτυχημένοι ελεύθεροι επαγγελματίες και φυσικά με έντονη παρουσία του γυναικείου φύλου. Επίσης για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΣΚΑ κατέρχεται σε αρχαιρεσίες, μια σπουδαία προσωπικότητα αθλητή, ένας εξαιρετικός άνθρωπος που μας έκανε υπερήφανους στο Eurobasket ΄87.

Θα είναι μεγάλη τιμή, τόσο για εμένα, όσο και για τους συνυποψήφιους συνεργάτες μου, να μας δείξετε εμπιστοσύνη. Στο νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΚΑ, να είστε σίγουροι πως θα είμαστε εκεί για να υπερασπιστούμε το αγαπημένο μας άθλημα, εκπροσωπώντας επάξια όλα τα μέλη-σωματεία της Ένωσής μας.

Με μια φωνή και ένα κοινό σκοπό, για τον αθλητισμό και το Μπάσκετ.

Με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση για την επόμενη ημέρα του μπάσκετ στην Αττική.

Γιάννης Αλεξόπουλος

Υποψήφιος Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Σ.Κ.Α.»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΕΣΚΑ

Την Δευτέρα 28 Ιουνίου για τις αρχαιρεσίες του ΔΣ της Ε.Σ.Κ.Α., η ομάδα των υποψηφίων μας συγκροτείται ως εξής:

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ ΕΣΚΑ

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ ΕΣΚΑ / ΜΕΛΟΣ ΑΟ ΛΑΓΟΝΗΣΙΟΥ)

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΕΣΚΑ

ΑΝΔΡΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΣ)

ΓΛΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ Ν.ΙΩΝΙΑΣ ΕΣΚΔ)

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (Β΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΓΣ)

ΘΕΙΑΚΟΥ – ΣΠΙΝΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΣ ΕΣΚΑ / ΜΕΛΟΣ ΦΕΑ ΝΦ-ΝΧ)

ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ (ΜΕΜΟΣ) (ΠΡΩΗΝ ΑΘΛΗΤΗΣ / ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ ΑΤΤΙΚΟΣ ΑΟΚ)

ΚΑΒΒΑΔΙΑ ΟΛΓΑ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ ΔΡΑΣΗ-ΑΘΛΟΣ ΑΟΗ)

ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΠΑΥΛΟΣ (ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΚΗΦΙΣΙΑ ΓΣ)

ΚΩΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΕΣΚΑ / ΑΝΤΙΠΡ. ΔΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ ΑΣ)

ΛΙΟΥΤΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΑΣ)

ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΣ ΕΣΚΑ / ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΟ)

ΝΕΓΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΜΕΛΟΣ ΔΑΦΝΗΣ ΔΑΦΝΙΟΥ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ ΓΣ)

ΠΡΟΜΠΟΝΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ ΑΡΙΩΝ ΑΓ.ΑΡΤΕΜΙΟΥ ΓΣ)

ΡΟΥΤΟΥΛΑ ΡΟΖΑ (ΜΕΛΟΣ ΠΑΟ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΑΘΗΝΑΣ-ΔΑΦΝΗΣ)

ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΗ – ΦΑΣΟΥΡΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ (Α΄ΑΝΤΙΠΡ. ΔΣ ΕΣΚΑ / ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ ΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ)

 

Τελευταία Νέα