Κρίμα στο στάρι να κυλιούνται οι αρκάλοι!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Κρίμα στο στάρι να κυλιούνται οι αρκάλοι!

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για τον Λευτέρη Αυγενάκη και τα όσα περιμένουμε στις εκλογές των ομοσπονδιών.

Αταλάντα - Ρεάλ Μαδρίτης: Ειδικά στοιχήματα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ενισχυμένες αποδόσεις. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Στο σημείο μηδέν που έχουνε φτάσει θα ήταν προτιμότερο γα τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη να ορίσει ο ίδιος τους προέδρους των Ομοσπονδιών κι αυτό γιατί η προσπάθεια του να χειραγωγήσει με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο την διαδικασία ανάδειξης νέων διοικητικών συμβουλίων στις Ομοσπονδίες έχει ξεπεράσει κάθε όριο και κάθε λογική!

Η ίδια η Δημοκρατία ως πολίτευμα είναι αδύνατον να λειτουργήσει σωστά με όσους κανονιστικούς κανόνες και αν την πλαισιώνουν αν οι ίδιοι οι κυβερνώντες δεν τους σέβονται , δεν τους τηρούν και αν δεν κοιτάζουν με υπόγειες πρακτικές και μεθοδεύσεις να τους παρακάμψουν ή να τους τροποποιήσουν.

Ιστορικά η Δημοκρατία στη μακρόχρονη πορεία της κινδύνεψε και κινδυνεύει περισσότερο από όσους προσπαθούν κατά καιρούς να επιβάλλουν με νομιμοφανείς μεθόδους την πολιτική τους και λιγότερο από όσους αμφισβητούν ανοικτά και τεκμηριωμένα τις συντεταγμένες παρεκκλίσεις και αποκλίσεις από τις αρχές και τις αξίες που την συνοδεύουν.

Ο κ. Αυγενάκης πάτησε γενικώς και αφηρημένα πάνω στα κακώς κείμενα χρόνων στον αθλητισμό για να επιβάλλει την αλλαγή , την διαφάνεια , την καθαρότητα , όχι βέβαια αυτές που οραματίστηκαν οι άνθρωποι του χώρου, αλλά ο ίδιος.

Προσπάθησε συντονισμένα και μεθοδικά να αποδείξει , επιστρατεύοντας τα δικά του μέτρα και σταθμά, ότι τα πάντα στο αθλητικό στερέωμα είναι βρώμικα και σάπια , ώστε αυτό να τον νομιμοποιεί να καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία ανεμπόδιστα με τις δικές τους πρακτικές που πηγάζουν από τα δικά του κριτήρια.

Κριτήρια κομματικά και τίποτα άλλο!!!

Ήταν ο μόνος τρόπος για να επικαλεστεί την εν λευκώ πραγματοποίηση της αποστολής του.

Σκοπός του ήταν και παραμένει, να πείσει τη φίλαθλη κοινή γνώμη ότι ο σκοπός του αγιάζει τα μέσα και πως τα πρόσωπα των “δικών “ του προέδρων , αλλά και οι δικές του πρακτικές για την εγκαθίδρυση τους είναι ο μόνος και αποτελεσματικότερος τρόπος να καθαρίσει το τοπίο.

Πως είναι δυνατόν όμως οι “φαύλοι” να τεθούν στο περιθώριο με φαύλες μεθοδεύσεις τις οποίες αποδέχονται οι αγνοί και αμόλυντοι που επιθυμεί ο ίδιος να αναλάβουν τα ηνία των Ομοσπονδιών , είναι κάτι που λογικά δεν στέκεται και οφείλει ο ίδιος να μας το εξηγήσει.

Και αν δεν το πράξει τώρα , που δεν θα το πράξει, είναι η ίδια η ιστορία στο κοντινό ή μακρινό μέλλον που θα τον καταστήσει υπόλογο.

Βέβαια το κατά πόσο και σε ποιο βαθμό όλες οι Ομοσπονδίες υπήρξαν διεφθαρμένες είχε όλο το χρόνο, όλη την άνεση , όλα τα μέσα και τα όπλα να το αποδείξει θέτοντας σε εφαρμογή όποια νομική διαδικασία επέλεγε.

Δεν το έπραξε όμως και για όσες το έπραξε , ο θησαυρός αποδείχθηκε άνθρακας!

Μέσα στο πνεύμα του νέου καθαρού αέρα που έρχεται να σαρώσει τον ελληνικό αθλητισμό ήταν και η περιβόητη ιστορία με τα μητρώα των σωματείων.

Η καταγραφή τους ανά την επικράτεια ώστε να έχουμε επιτελούς σαφή εικόνα για τον αριθμό των σωματείων σε κάθε Ομοσπονδία.

Κατά αυτό τον τρόπο θα απέκλειε τάχα μου τα σωματεία σφραγίδες από τις επιχορηγήσεις αλλά και από τις αρχαιρεσίες των Ομοσπονδιών ώστε να εξασφαλίσει το αδιάβλητο στην εκλογή των προέδρων.

Κανένας δεν διαφώνησε με την εφαρμογή αυτού του μέτρου. Το αντίθετο μάλιστα , το επικρότησαν όλοι.

Μόνο που στην πράξη αποδείχθηκε ότι ο πραγματικός λόγος για την καταγραφή των σωματείων σε όλο το φάσμα του αθλητισμού δεν ήταν το νοικοκύρεμα και το ξεκαθάρισμα του τοπίου αλλά μια χρυσή ευκαιρία για τον ίδιο να καθορίσει τον συσχετισμό δυνάμεων στις επερχόμενες εκλογές.

Τα κουκιά!!!

Η δαιδαλώδης διαδικασία συγκέντρωσης των δικαιολογητικών για την συμπλήρωση των φακέλων των σωματείων , οι γραφειοκρατικές δυσκολίες και η έλλειψη οικονομικών πόρων ώστε τα σωματεία να καλύψουν τις οικονομικές τους εκκρεμότητες οδήγησε εκατοντάδες σωματεία στην στέρηση του δικαιώματος ψήφου , τα περισσότερα εκ των οποίων δεν συντάσσονταν ανοικτά με τις επιλογές του υφυπουργό στα πρόσωπα των υποψηφίων προέδρων!

Ο κ. Αυγενάκης μετά το πέρας της διαδικασίας έδωσε παράταση στα σωματεία να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες για την συμπλήρωση των φακέλων , αναγνώρισε την ύπαρξη τους , την αδυναμία τους να ανταποκριθούν στις γραφειοκρατικές δυσκολίες οι οποίες πολλαπλασιάστηκαν αυτή την περίοδο λόγω της πανδημίας αλλά τους στέρησε το δικαίωμα ψήφου!!!

Η αποθέωση της Δημοκρατίας!

Βέβαια τα σωματεία του αντιπρότειναν τη λύση να ψηφίσουν όλα όσα είχαν πιστοποίηση συμμετοχής σε πρωταθλήματα και λοιπές δραστηριότητες , γεγονός που αποδεικνύει την ύπαρξη τους και μετά σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο που θα ορίσει ο ίδιος ο υφυπουργός να τακτοποιήσουν τις όποιες εκκρεμότητες με τους φακέλους.

Φυσικά και δεν το δέχθηκε.

Τα κουκιά που λέγαμε….

Αλλά δεν είναι μόνο η διαδικασία κατάρτισης των φακέλων και ο αποκλεισμός από τις εκλογικές διαδικασίες που τον εκθέτουν.

Είναι και ο βομβαρδισμός τροπολογιών , χαρακτηριστικά η πιο πρόσφατη που κατέθεσε η Κυβέρνηση σε άσχετο νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής , οι διαρκείς παραβιάσεις των καταστατικών των αθλητικών ομοσπονδιών , οι παρεμβολές στις εκλογικές διαδικασίες που ήδη έχουν προκηρυχθεί αλλάζοντας τις ημερομηνίες διεξαγωγής τους, οι διορισμοί εφορευτικών επιτροπών της αρεσκείας του , οι προσπάθειες μεθοδεύσης με ηλεκτρονικές ψηφοφορίες που δεν εγγυώνται το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας, ενέργειες που καταστρατηγούν το αυτοδιοίκητο των ομοσπονδιών ανοίγοντας διάπλατα την Κερκόπορτα της κομματικοποίησης στους αθλητικούς οργανισμούς.

Μεθοδεύσεις και πρακτικές που μας γυρίζουν χρόνια πίσω σε εποχές που ψήφιζαν τα ...δένδρα!!!

Μια που ανέφερα την ηλεκτρονική ψηφοφορία καλό είναι να ρωτήσει ο υφυπουργός κατά πόσο διασφαλίστηκε το αδιάβλητο της διαδικασίας και η ελεύθερη βούληση του εκλογικού σώματος στην ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη πρυτανικών αρχών.

Θέμα στο οποίο θα επανέλθω εν καιρώ προς επίρρωσιν των όσων καταθέτω.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι τις διαδικασίες ανάδειξης προέδρων αλά Αυγενάκη θα ζηλέψουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι και ακόμα πιο βέβαιο πως ,αργά ή γρήγορα, όταν έρθουν στην εξουσία θα αλλάξουν το νόμο στην προσπάθεια τους να εγκαθιδρύσουν κι αυτοί με την σειρά τους τα “δικά τους” παιδιά!

Πεδίο δόξης λαμπρό!

Την ίδια ώρα υποψήφιοι της αρεσκείας του υφυπουργού περιοδεύουν ανά την επικράτεια και αφήνουν στους εκπροσώπους των σωματείων να εννοηθεί ότι φέρουν το επίσημο χρίσμα του κυβερνώντος κόμματος.

Γεγονός στο οποίο έχω αναφερθεί μετά από πληροφορίες παραγόντων από όλη την Ελλάδα σε προηγούμενο κείμενο μου τον Νοέμβριο του περασμένου έτους και θα επανέλθω.

Ο υφυπουργός κάνει ότι δεν το γνωρίζει.

Τώρα πως είναι δυνατόν να συζητιούνται όλα αυτά στους δημοσιογραφικούς κύκλους και ο υφυπουργός να δηλώνει άγνοια αυτό είναι από τα παράξενα του σύμπαντος που η επιστήμη καλείται να εξηγήσει στο μέλλον!

Όπως επίσης είναι αδύνατον να μην γνωρίζει τις εξαγγελίες υποψηφίων για δομικές αλλαγές στο χώρο του αθλητισμού , αλλαγές με έντονο το ταξικό στοιχείο που αφορούν το μέλλον των λιγότερο εύπορων σωματείων και όχι μόνο.

Εξαγγελίες που είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν χωρίς τις πλάτες της Κυβέρνησης.

Ουσιαστικά απηχούν τις θέσεις του κυβερνώντος κόμματος γι’ αυτό και ο υφυπουργός τους προτιμά από... άλλους!

Υποψήφιοι μιλάνε για κατάργηση των σωματείων και μετατροπή τους σε ΙΚΕ με σκοπό την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων , κατασκευές κλειστών γηπέδων σε Δήμους από ιδιώτες χορηγούς παρακαλώ και συνεκμετάλλευση των χώρων από κοινού με τους επιχειρηματίες!!! Και τι δεν έχει φτάσει στα αυτιά μας!!!

Όσοι έχουν γνωρίσει τον υφυπουργό ή έχουν συνεργαστεί μαζί του μιλάνε για ένα άνθρωπο που λειτουργεί αποκλειστικά με στενά κομματικά κριτήρια και απεχθάνεται οτιδήποτε κινείται έξω από το ιδεολογικό και κομματικό στενό πλαίσιο που έχει στο μυαλό του.

Προφίλ εντελώς αντίθετο από αυτό που τουλάχιστον προσπαθεί να προσδώσει στο κυβερνητικό σχήμα ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ.Αυγενάκης δεν ονειρεύεται απλά Ομοσπονδίες με προέδρους που συμπλέουν ιδεολογικά μαζί του , δεν ενδιαφέρεται μόνο για την εκλογή των υποψηφίων που συντάσσονται ανοιχτά ή προσεκτικά με την Νέα Δημοκρατία (πιστεύοντας ότι με την εκλογή τους θα αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο της Ολυμπιακής Επιτροπής) , αλλά ενδιαφέρεται κυρίως για την εγκαθίδρυση στις Ομοσπονδίες αυτών που θα υλοποιήσουν την πολιτική του γραμμή στο ακέραιο , αυτούς που κρίνει ότι είναι σε θέση να χειραγωγήσει πολιτικά.

Γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό και έντονη δυσαρέσκεια τόσο στο εσωτερικό του Κυβερνώντος Κόμματος , όσο κυρίως σε υποψήφιους που πρόσκεινται ιδεολογικά στη Ν.Δ ή κινούνται ιδεολογικά στις παρυφές της , αλλά έχουν επιλέξει να συμμετέχουν σε συνδυασμούς που σκοπό έχουν να εκφράσουν ένα ευρύτερο φάσμα πολιτικών θέσεων και απόψεων επιδιώκοντας την σύνθεση και την πολυφωνία.

Στοιχεία και χαρακτηριστικά που κρίνονται απαραίτητα για την ανασυγκρότηση του αθλητισμού.

Μοντέλο που είναι αδύνατον όμως να αποδεχθεί ένας πολιτικός με κομματικές παρωπίδες όπως ο υφυπουργός.

Στην Κρήτη από την οποία κατάγεται ο κ.Αυγενάκης αλλά και ο υπογράφων υπάρχει μια σοφή λαϊκή ρήση για οτιδήποτε πολύτιμο, όπως ο αθλητισμός, δεν αξιοποιείται σύμφωνα με την αξία του και κολλάει απόλυτα στις περιστάσεις!

“Κρίμα στο στάρι να κυλιούνται οι αρκάλοι”

Ούτε ηλεκτρονικές πλατφόρμες , ούτε τίποτα. Κάλπες στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς να τελειώνουμε!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!