5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το Ioannina Lake Run

Gazzetta team
5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το Ioannina Lake Run

bet365

Όλα όσα καθιστούν τη φετινή διοργάνωση ακόμα πιο ξεχωριστή.

Το ετήσιο ραντεβού των δρομέων από κάθε γωνιά της Ελλάδας στην ομορφότερη διαδρομή της χώρας πλησιάζει. Βρισκόμαστε μόλις λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή του φετινού Ioannina Lake Run στις 19-20 Σεπτεμβρίου, το οποίο επέστρεψε δυναμικά για 14η χρονιά και υπόσχεται έναν ασφαλή αγώνα, που και φέτος θα αποτελέσει μια πραγματική γιορτή.

Eπίσημος χορηγός της διοργάνωσης θα είναι για δεύτερη συνεχή χρονιά η bwin, θέλοντας έτσι όχι μόνο να ενισχύσει τον αθλητισμό και να προβάλει την αξία της συμμετοχής, αλλά και να στείλει ένα μήνυμα επιστροφής στις συνήθειες της καθημερινότητας, με ασφάλεια και τήρηση των κανόνων που επιβάλλουν οι νέες υγειονομικές συνθήκες.

Τι είναι όμως αυτό που καθιστά το Ioannina Lake Run ξεχωριστό; Εμείς συγκεντρώσαμε και σου παρουσιάζουμε τα πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τη συγκεκριμένη διοργάνωση:

1. Το Ioannina Lake Run πραγματοποιείται σε μια σχεδόν απόλυτα επίπεδη διαδρομή, περιμετρικά της λίμνης Παμβώτιδας, η οποία είναι μια από τις αρχαιότερες λίμνες παγκοσμίως και η δεύτερη αρχαιότερη στην Ευρώπη (ηλικίας περίπου 7 εκ. ετών). Η Παμβώτιδα αποτελεί ένα ευαίσθητο οικοσύστημα και ανήκει στο ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών ΦΥΣΗ 2000 λόγω των σημαντικών ενδιαιτημάτων της και των σπάνιων ειδών χλωρίδας και πανίδας.

2. Τα 30 χλμ. της διαδρομής σε συνδυασμό με την ημερομηνία του Ioannina Lake Run το καθιστούν σκαλοπάτι για όσους επιθυμούν να τρέξουν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, καθώς διεξάγεται σταθερά το προτελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου.

3. Παρότι φέτος, λόγω της πανδημίας, θα γίνουν μόνο ο Γύρος Λίμνης των 30 χλμ. και ο αγώνας των 5 χλμ, το Ioannina Lake Run είναι πολλά περισσότερα. Το διήμερο γίνονται παραδοσιακά πέντε ακόμη αγώνες, όλοι σε παραλίμνιες διαδρομές, μοναδικής ομορφιάς. Αγώνες δρόμου 5 χλμ. και 10 χλμ., Παραλίμνιος Δρόμος για ΑμεΑ, Family Run και ο πρωτότυπος δρόμος «Μαμά- Καρότσι». Παράλληλα, από το 2015, του αγωνιστικού διημέρου προηγείται η Εβδομάδα Λίμνης, μία εβδομάδα γεμάτη εκδηλώσεις πολιτιστικού, περιβαλλοντικού, επιστημονικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου, πάντα με σημείο αναφοράς τη λίμνη Παμβώτιδα. Μάλιστα, όσοι δρομείς έχουν δηλώσει συμμετοχή, έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν ξεχωριστά δώρα από την bwin.

4. Κάθε δρομέας παίρνει στον τερματισμό ένα συλλεκτικό μετάλλιο, το οποίο στην πραγματικότητα αποτελεί ένα μικρό έργο τέχνης. Μετά από μια σειρά μεταλλίων που φιλοτέχνησε επί σειρά ετών ο εκ των κορυφαίων Ελλήνων γλυπτών Θεόδωρος Παπαγιάννης και το 2017 ο καταξιωμένος γλύπτης Χρήστος Σκαλκώτος, τα μετάλλια των τελευταίων ετών έχουν προκύψει μέσα από έναν διαγωνισμό μεταξύ των φοιτητών του Εργαστηρίου Γλυπτικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το φετινό μετάλλιο φιλοτεχνήθηκε από τον Γιάννη Νάση.

5. Ένα βασικό στοιχείο επιτυχίας του Ioannina Lake Run είναι οι εθελοντές του. Η συμβολή τους δεν περιορίζεται στο να δίνουν το νερό στον δρομέα, στο να του δείχνουν τον δρόμο, ούτε στο ότι φροντίζουν για την υγεία του και την ασφάλειά του. Είναι κυρίως το χαμόγελο που χαρίζουν. Είναι το χειροκρότημα. Είναι η ενθάρρυνση. Είναι το πάθος τους για τον αγώνα, για την πόλη τους. Η ποιότητα των εθελοντών, η παρουσία τους και οι υπηρεσίες τους μνημονεύονται από όσους έχουν συμμετέχει.

Aξίζει να σημειωθεί ότι πέραν της διοργάνωσης, οι εκπλήξεις θα συνεχιστούν το Σαββατοκύριακο των αγώνων με την ομάδα της bwin να δίνει ραντεβού στα Γιάννενα και να καλεί όλους να συμμετέχουν σε ένα δρομικό event, που κάνει εδώ και χρόνια τη διαφορά!

Για περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση, μπείτε στο www.ioanninalakerun.gr

 

Τελευταία Νέα