Τηλεδιάσκεψη ομοσπονδιών με Αυγενάκη: Σε δύο «ταχύτητες» η επανεκκίνηση του αθλητισμού!

Αντώνης Καλκαβούρας
Τηλεδιάσκεψη ομοσπονδιών με Αυγενάκη: Σε δύο «ταχύτητες» η επανεκκίνηση του αθλητισμού!

bet365

Το gazzetta.gr αποκαλύπτει το «ζουμί» των όσων συζητήθηκαν στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη του υφυπουργού Αθλητισμού με τους εκπροσώπους όλων των ομοσπονδιών που ανήκουν στην ολομέλεια της ΕΟΕ. Τι είπε ο Βασιλακόπουλος για το μπάσκετ και πόσο κομβικό ρόλο θα παίξει το πρωτόκολλο υγιεινής και ασφάλειας από το Υπουργείο Υγείας.

Λίγες ώρες μετά την κατάθεση προς ψήφιση στην Βουλή, της τροπολογίας που προστέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας, «Κύρωση της από 30.3.2020 Π.Ν.Π. “Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις” (Α’ 75)», η χθεσινή τηλεδιάσκεψη του υφυπουργού Αθλητισμού, με εκπροσώπους της ΕΟΕ και όλων των ολυμπιακών αθλημάτων, «έριξε φως» στον οδικό χάρτη που θα πρέπει να διανύσουν τα σπορ, μέχρι να επανέλθουν σε πλήρη κανονικότητα. Αν κι εφόσον υπάρξουν αυτές οι προϋποθέσεις…

Πιο συγκεκριμένα, πέραν του Λευτέρη Αυγενάκη, του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά (που δέχθηκε ευχές για τον ονομαστική του εορτή), του προέδρου και του γενικού γραμματέα της EOE, κ.κ. Καπράλου και Κολυμπάδη, το παρών έδωσαν εκπρόσωποι από όλες τις ομοσπονδίες που ανήκουν στην ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις απόψεις αλλά και τις επιφυλάξεις τους για τον τρόπο, τον χρόνο αλλά και τα δεδομένα της επανεκκίνησης του αθλητισμού στην χώρα μας.

Μέσες άκρες όλοι τους εξέφρασαν την θετική τους προδιάθεση, ωστόσο, ζήτησαν αυτή να συνδυαστεί με ένα πρωτόκολλο υγιεινής και ασφάλειας από το αρμόδιο Υπουργείο, σύμφωνα με το οποίο θα κατατίθενται οι απαραίτητες «εγγυήσεις» για την επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα, χωρίς κινδύνους για την μετάδοση του κορονοϊού. Κοινώς, ζήτησαν την ανάληψη της ευθύνης για την συγκεκριμένη απόφαση, από τον Υπουργό Υγείας και πρώην καταξιωμένο μπασκετμπολίστα, Βασίλη Κικίλια και το επιτελείο του.

Ταυτόχρονα, οι παράγοντες των αθλητικών ομοσπονδιών διατύπωσαν την ανησυχία και τον προβληματισμό τους σχετικά την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τους δύο τελευταίους μήνες και η οποία φυσικά, προσθέτει έξτρα δυσκολίες στην επιστροφή στην αγωνιστική δράση.

Με δεδομένο ότι από τον Μάρτιο, οι χορηγοί έχουν σταματήσει να πληρώνουν, οι κρατικές επιχορηγήσεις έχουν παγώσει και οι σύλλογοι έχουν χάσει και τα έσοδα από τις συνδρομές των ακαδημιών, γίνεται αντιληπτό ότι δεν υπάρχουν χρήματα ούτε καν για τα «μικρά έξοδα» της τέλεσης αγώνων, πολλώ δε μάλλον για τα οδοιπορικά των ομάδων που ταξιδεύουν εκτός έδρας…

Τι είπε ο Βασιλακόπουλος για το μπάσκετ

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, αναρωτήθηκε για το πώς το μπάσκετ μπορεί να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση, από τη στιγμή που ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας συνιστά κοινωνική απόσταση δύο μέτρων για όλο σχεδόν το καλοκαίρι! «Πως είναι δυνατόν να αρχίσει να παίζεται ένα άθλημα που βασίζεται κυρίως στις επαφές των αθλητών, όταν η επιστημονική κοινότητα μας συμβουλεύει να τις αποφεύγουμε για όλο το καλοκαίρι;», σχολίασε ο 80ετής επί σειρά ετών πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας, Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, ήταν μέχρι πρότινος υπέρ της συνέχισης και της λήξης των εθνικών πρωταθλημάτων…

Που οδηγείται το πράγμα

Η τηλεδιάσκεψη ολοκληρώθηκε με τον υφυπουργό Αθλητισμού να ζητάει γραπτώς μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη (29/04) την τοποθέτηση-ανάλυση των ομοσπονδιών σχετικά με την επανεκκίνηση των προπονήσεων και των αγώνων ή όχι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συλλέγουμε, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο «άνοιγμα» του αθλητισμού σε δύο «ταχύτητες».

Δηλαδή πρώτα (κατά προσέγγιση από τα μέσα μέχρι το τέλος του Μαϊου) θα επιστρέψουν στους αγωνιστικούς χώρους τα ατομικά αθλήματα ή αυτά που έχουν τις μικρότερες δυνατές επαφές (τένις, κωπηλασία, ιστιοπλοϊα) και σε δεύτερη φάση – με βάση πάντα και την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα – τα ομαδικά αθλήματα. Αυτή τουλάχιστον θα είναι η πρόταση του αρμόδιου υπουργού, η οποία όμως θα πρέπει να τύχει της έγκρισης από το Υπουργείο Υγείας και εν συνεχεία από τον πρωθυπουργό.

Υγ.: Η τροπολογία δίνει στις ομοσπονδίες και τις διοργανώτριες αρχές των εθνικών πρωταθλημάτων, τη δυνατότητα να τροποποιήσουν τις σχετικές προκηρύξεις με άμεση ισχύ και να πάρουν αποφάσεις για την τύχη των διοργανώσεων.

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

NEWS FEED