Οι 5 μεγαλύτερες ανατροπές της εικοσαετίας (vids)

Gazzetta team
Οι 5 μεγαλύτερες ανατροπές της εικοσαετίας (vids)

bet365

Με αφορμή τα 20 χρόνια του Πάμε Στοίχημα δημιουργήσαμε μια λίστα με τις μεγαλύτερες ανατροπές της χιλιετίας σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Έχουμε διανύσεις μόλις είκοσι χρόνια στη νέα χιλιετία, παρ΄όλα αυτά οι συγκινήσεις που έχουμε ζήσει σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ είναι ήδη αμέτρητες.

Με αφορμή τα 20 χρόνια του Πάμε Στοίχημα δημιουργήσαμε μια λίστα με τις μεγαλύτερες ανατροπές* που έχουν συμβεί στα προαναφερθέντα αθλήματα. Ανατροπές σε ματς που ήμασταν έτοιμοι να κλείσουμε την τηλεόραση, αφού με βάση την μέχρι τότε εικόνα των δύο ομάδων δεν υπήρχε περίπτωση να αλλάξει το τελικό αποτέλεσμα.

Πάμε να τα δούμε:

5. ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ-ΣΤΕΑΟΥΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ*

Η διοργάνωση: Κύπελλο UEFA, 2005-2006

Η φάση: 2ος ημιτελικός

Η ανατροπή: Το ματς στην Ρουμανία έληξε 1-0 και στο 24’ του επαναληπτικού στην Αγγλία οι Ρουμάνοι προηγούνταν με 0-2. Η Μίντλεσμπρο χρειαζόταν 4 γκολ σε 66 λεπτά για να πάρει την πρόκριση και για να βρίσκεται σε αυτή τη λίστα σημαίνει πως τα πέτυχε.

Ο Μάσιμο Μακαρόνε έβαλε το 1ο στο 33’, ο Βίντουκα το 2ο στο 64’, ο Ρίγκοτ το 3ο στο 73’ και τον θρίαμβο ολοκλήρωσε πάλι ο Ιταλός στο 89’.

Για την ιστορία, η Μίντλεσμπρο η οποία τελικά ηττήθηκε στον τελικό από την Σεβίλλη, προκρίθηκε στον προημιτελικό με εξίσου σπουδαία ανατροπή κόντρα στη Βασιλεία. Το πρώτο ματς στην Ελβετία είχε λήξει 2-0 και στον επαναληπτικό οι Ελβετοί προηγήθηκαν με 0-1 για να αναλάβουν δράση Βίντουκα, Χάισελμπανκ και Μακαρόνε και με 4 γκολ συνολικά να δώσουν τη πρόκριση στην ομάδα τους για τον ημιτελικό.

*Οι πρόσφατες ανατροπές της Μπαρτσελόνα και της Λίβερπουλ εις βάρος της Παρί σεν Ζερμέν και της Μπαρτσελόνα αντίστοιχα ήταν μεγαλειώδεις, ωστόσο η Μίντλεσμπρο αξίζει μια θέση σε αυτή τη λίστα μιας και το πέτυχε δύο φορές στη σειρά.

4. ΝΤΕΠΟΡΤΙΒΟ ΝΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ-ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

Η διοργάνωση: Champions League 2000-2001

Η φάση: Παιχνίδι ομίλων

Η ανατροπή: Η φανέλα της Παρί από ό,τι φαίνεται ποτέ δεν φημιζόταν για το βάρος της. Απόδειξη αποτελεί και το συγκεκριμένο ματς για τους ομίλους του Champions League. Οι Γάλλοι μπήκαν στο κατηφορικό Ριαθόρ με άγριες διαθέσεις και κατάφεραν μόλις στο 55’ να προηγούνται με 0-3.

Οι Ισπανοί, όμως, δεν είχαν βάλει ακόμη μπρος τις μηχανές. Με χατ τρικ του Παντιάνι και ένα γκολ του Τριστάν κατάφεραν να κάνουν το 4-3 στο 84’ επιβεβαιώνοντας πως ήταν μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη των αρχών της χιλιετίας.

3. ΑΝΓΚΟΛΑ-ΜΑΛΙ

Η διοργάνωση: Copa Africa 2010

Η φάση: Παιχνίδι ομίλων

Η ανατροπή: H γηπεδούχος Ανγκόλα υποδέχτηκε το Μάλι και όλα έδειχναν πως θα είχε ένα πολύ εύκολο απόγευμα. Ο πίνακας του σκορ, άλλωστε, το επιβεβαίωνε αφού στο 74’ έγραφε 4-0. Tέσσερα, όμως, γκολ των φιλοξενούμενων στο 79’ , το 88’, το 93’ και το 94’ έφεραν το ματς στα ίσα και οι δύο ομάδες πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας.

2. ΤΣΣΚΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η διοργάνωση: Ευρωλίγκα 2011-12

Η φάση: Τελικός

Η ανατροπή: Έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί τα πάντα για το συγκεκριμένο ματς. Το μόνο που μπορώ να συνεισφέρω στο θρύλο του είναι πως όταν η ΤΣΣΚΑ αύξησε τη διαφορά άλλαξα όντως κανάλι για να επιστρέψω στο ματς 2-3 λεπτά πριν τη λήξη χάρη στις κραυγές των γειτόνων από το απέναντι μπαλκόνι.

1. ΜΙΛΑΝ-ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Η διοργάνωση: Champions League 2004-05

Η φάση: Τελικός

Η ανατροπή: Από τον Μάιο του 2005 όποτε συζητάμε για ανατροπές στον αθλητισμό το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι ο τελικός του Champions League εκείνης της χρονιάς. Ο τελικός χάρη στον οποίο οι «κόκκινοι» του Στίβεν Τζέραρντ έγιναν θρύλος με την κατάκτηση του τίτλου στα πέναλτι ισοφαρίζοντας το 3-0 του πρώτου ημιχρόνου.

*Η λίστα δεν περιλαμβάνει τοπικά πρωταθλήματα, αλλά ευρωπαϊκές διασυλλογικές και διεθνείς διοργανώσεις.

 

Τελευταία Νέα