Τσιώλης: «Θέλουμε μόνο τρεις παίκτες...»

Τσιώλης: «Θέλουμε μόνο τρεις παίκτες...»

Τσιώλης: «Θέλουμε μόνο τρεις παίκτες...»

bet365

Ο τεχνικός του Άρη, Σάκης Τσιώλης, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις αναφέρθηκε στα πλάνα του για την ομάδα για τη νέα αγωνιστική περίοδο, επισημαίνοντας πως θέλει μόνο τρεις μεταγραφές και τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ο Άρης αλλάζει σελίδα αλλά και νοοτροπία.

Στην εκπομπή του Libero 107,4 «Στο πέναλτι» φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Άρη, Σάκης Τσιώλης. Ο τεχνικός του Άρη αποκάλυψε τα σχέδια του για τον Άρη της επόμενης σεζόν, μίλησε για το σύστημα που θα αγωνίζεται η ομάδα, σχολίασε την μεταγραφολογία, αναφέρθηκε στις κινήσεις που θα γίνουν, πήρε θέση για το θέμα Μπουγαϊδη και μίλησε για τους Καστίγιο, Κόκε, Κάλβο και Νάτσο Γκαρσία.

Αρχικά, ο ανέφερε: «Είμαι στην Αθήνα αυτή την εποχή, επειδή παντρεύω τον γιο μου σε λίγες μέρες και είμαστε στις προεργασίες αυτή την στιγμή. Δεν ξεκουράστηκα και πολύ πάντως. Είχα και τα σεμινάρια, που ήταν ότι καλύτερο για αυτή την εποχή. Είναι πολύ τιμητικό να σε καλούν στα σεμινάρια και επίσης είναι πολύ αποδοτικό καθώς μαθαίνεις πολλά ανταλλάσοντας απόψεις με τους συναδέλφους. Ας πούμε λοιπόν ότι ήταν μια ευχάριστη κούραση και ότι δεν έχει καμία σχέση με την ένταση στην διάρκεια του πρωταθλήματος».

Σχετικά με δηλώσεις που είχε κάνει στη Λάρισα είπε: «Μάλλον θα πρέπει να βγαίνω συνέχεια και να βάζω τα πράγματα στην θέση τους. Με τον κ. Πηλαδάκη είχα συναντηθεί όταν έφυγα από τον Βόλο. Με είχε πλησιάσει για να συνεργαστούμε αλλά τότε η Λάρισα είχε προπονητή και δεν το προχώρησα.

Είπαμε να βρεθούμε πάλι αργότερα και γι' αυτό είπα βρέθηκα πιο κοντά από ποτέ στην Λάρισα. Στην συνέχεια βέβαια προέκυψε ο Άρης και ήταν σίγουρα τιμή για μένα να είμαι προπονητής αυτής της ομάδας. Θα τιμήσω λοιπόν το συμβόλαιο μου και όταν ολοκληρωθεί θα μιλήσουμε και θα δούμε τι θα γίνει.

Έχω ζήσει τον Άρη σαν αντίπαλος πολλά χρόνια και ξέρω το μέγεθος του Άρη. Ξέρω τι σημαίνει Άρης και για αυτό είναι τιμή μου να προπονώ την ομάδα. Η δέσμευση στην οποία είχα αναφερθεί τότε αφορούσε περισσότερο στον εαυτό μου αλλά ο Άρης με πίεσε, ήταν και η ομάδα σε κάπως δύσκολη θέση και έτσι το αποφάσισα.

Αν ο Άρης δεν είχε προβλήματα τότε, δεν θα πήγαινα... Αρχικά μου πρότειναν 2,5 χρόνια συμβόλαιο αλλά επειδή ξέρω πως είναι τα πράγματα στο ποδόσφαιρο καμιά φορά, όπου υπάρχουν και απρόβλεπτοι παράγοντες, ζήτησα να γίνει για 1,5 χρόνο και να συζητήσουμε πάλι όταν λήξει. Συνήθως δεν κάνω συμβόλαια και δεν μένω ποτέ στα συμβόλαια. Όποτε οι ομάδες το ζητήσουν εγώ φεύγω και δεν έχω άλλες απαιτήσεις εκτός από τα δεδουλευμένα μου».

Ακόμα τόνισε πως «πρέπει να πω πάντως ότι τα πράγματα στον Άρη ήταν καλύτερα από ότι περίμενα. Η ομάδα ήταν σε δύσκολη θέση βαθμολογικά αλλά σε επίπεδο προϋποθέσεων για δουλειά, οργάνωσης και διοίκησης ήταν όλα πολύ καλύτερα από ότι περίμενα και αυτό είναι πολύ καλό γιατί τώρα θα έχω την ευκαιρία να δουλέψω ακόμη καλύτερα το καλοκαίρι. Δεν έχω άγχος για τίποτε ενώ πάνω από όλα είναι η ομάδα, η αύρα που έχει και η νοοτροπία που έχει, δεν είναι ούτε οι παίκτες ούτε ο προπονητής. Είναι όλα μαζί.

Το πρώτο πράγμα που έκανα όταν ήρθα στην ομάδα ήταν να κάνω τους παίκτες να καταλάβουν ότι βρίσκονται σε μια μεγάλη ομάδα και έτσι πρέπει να αγωνίζονται. Κοίταξα να αλλάξω άμεσα το σύστημα και την τακτική που αγωνιζόταν η ομάδα έως τότε. Κοιτάξαμε να φέρουμε πιο πολλούς παίκτες στην επίθεση και να δυσκολέψουμε τις άλλες ομάδες μεταφέροντας το πρόβλημα στην περιοχή τους, έτσι πήραμε τα αποτελέσματα που θέλαμε».

Στην παρατήρηση ότι το επιθετικό ποδόσφαιρο είναι αυτό που αρέσει στον κόσμο, ο Τσιώλης τόνισε: «Και εγώ θέλω να ευχαριστιέμαι το ποδόσφαιρο, μου αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο αλλά χρειάζεται και η άμυνα. Βλέπεις την Μπαρτσελόνα, είναι μια ομάδα πολύ επιθετική αλλά παίζει και καταπληκτική άμυνα, είναι φοβερή στο πρέσινγκ ψηλά και δυσκολεύει πολύ τον αντίπαλο. Αμυνα δεν είναι μόνο να κλείνεσαι πίσω».

Σε ερώτηση αν θα ήταν ικανοποιημένος να είχε ο Άρης του χρόνου το ίδιο ρόστερ με φέτος απάντησε: «Με βάση τα αποτελέσματα και την εικόνα της ομάδας όσο ήμουν στον πάγκο, φυσικά. Η ομάδα που παρουσιάσαμε είχε σαφή ταυτότητα και απέδιδε καλά. Με παραπάνω δουλειά θα πήγαινε ακόμη καλύτερα. Πάντως στις προθέσεις μου δεν είναι να αλλάξω πολλά. Το 70% με 80% του ρόστερ θα είναι το ίδιο και στην επόμενη σεζόν, δεν θέλουμε να κάνουμε πολλές προσθήκες».

Ερωτηθείς για το αν η ομάδα είχε πρόβλημα παίζοντας σε Ελλάδα και Ευρώπη: «Δεν νομίζω να είχε πρόβλημα ο Άρης ακόμη και αν είχε να παίξει στην Ευρώπη. Έκανα πολλά τεστ τους παίκτες της ομάδας όταν ήρθα και κανείς δεν ήταν οργανικά κουρασμένος.

Είναι ψυχολογικό το θέμα με την κούραση από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και για μένα δεν ισχύει αυτό. Με καλή δουλειά και ψυχολογική προετοιμασία μπορεί μια ομάδα να αντέξει σε μια σεζόν με πολλά παιχνίδια και να έχει καλή απόδοση».

Για την επόμενη σεζόν υπογράμμισε: «Όταν ήρθα η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να αλλάξει το σύστημα της ομάδας. Έπρεπε να πάω την ομάδα πιο ψηλά, να γίνει πιο επιθετική και όχι να παίζει κλεφτοπόλεμο. Αν ο Άρης συνέχιζε να παίζει έτσι, θα είχε μεγάλο πρόβλημα. Τώρα το καλοκαίρι θα δουλέψουμε με όλη την ομάδα περισσότερο, και στο σύστημα και στην τακτική».

Για το ποιο σύστημα θα επιλέξει δήλωσε: «Αν έχω στην ομάδα δύο πολύ καλούς φορ θα παίξω 4-4-2 ενώ αν έχω καλούς χαφ θα παίξω άλλο σύστημα. Όλα εξαρτώνται από τους παίκτες που θα είναι στο ρόστερ. Το 4-4-2 είναι το σύστημα που γεμίζει περισσότερο το γήπεδο αλλά για να το παίξεις πρέπει να έχει χαφ που μπορούν να πασάρουν σωστά ενώ αν έχεις χαφ που είναι πιο διεισδυτικά τότε δεν μπορείς να παίξεις έτσι.

Είναι πολλοί οι παράμετροι που πρέπει να λάβεις υπόψιν γιατί έχεις και να καλύψεις τα κενά στην άμυνα κ.ά.. Πάντως για να παίξεις 4-2-3-1 πρέπει να έχει γρήγορους παίκτες ενώ στο 4-4-2 χρειάζεται οι πάικτες να παίζουν γρήγορα και όχι να είναι απαραίτητα γρήγοροι. Ο Άρης θα δουλέψει το καλοκαίρι και θα παίξει το ποδόσφαιρο που του αρέσει.

Είμαστε Άρης και θα παίζουμε όπως θέλουμε εμείς όταν έχουμε την μπάλα. Όταν η ομάδα αμύνεται όπως θα πρέπει να έχουμε μελετήσει τον αντίπαλο και να προσαρμοζόμαστε ανάλογα. Αν δουλέψουμε καλά και μπορούμε να εναλλάσουμε γρήγορα το παιχνίδι μας σε άμυνα από επίθεση ή το αντίθετο, τότε θα έχουμε μια σούπερ ομάδα και θα χαιρόμαστε να την βλέπουμε».

Για το εάν πιστεύει ότι υπάρχουν ικανοί Έλληνες προπονητές σχολίασε: «Φυσικά, έχουμε πολλούς καλούς προπονητές στην Ελλάδα. Ήδη γίνονται κάθε χρόνο 2 σχολεία της UEFA στην χώρα μας και βοηθούν πολύ στην κατάρτιση ενώ θα πρέπει και οι παράγοντες να δείξουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους Έλληνες προπονητές».

Για τις μεταγραφές που θα γίνουν ανέφερε: «Ο Άρης είναι τυχερός τώρα γιατί έχει στην ομάδα δύο πολύ καλούς φορ που έρχονται από την 2η ομάδα, τον Αγγελούδη και τον Τοπούζη, θα δουλέψουμε μαζί τους το καλοκαίρι και ευελπιστώ στην πρώτη αγωνιστική να είναι στην 18αδα ή και στην ενδεκάδα ένας από αυτούς. Θα πάρουμε πάντως επιθετικό ενώ χρειαζόμαστε και έναν έμπειρο στόπερ να κάνει δίδυμο με τον Λαζαρίδη.

Περιμένουμε επίσης την εξέλιξη με τον Καστίγιο, που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τις υπόλοιπες ενέργειες μας. Αυτά σαν ένα βασικό πλάνο, με τους παίκτες που έχουμε άμεση ανάγκη. Κατά τα άλλα η ομάδα δεν χρειάζεται πολλά.

Θεωρώ ότι η ομάδα ακόμη και έτσι θα είναι πλήρης. Θέλω πάντως να δουλέψουμε πολύ και σωστά με όλα τα παιδιά ώστε η ομάδα να βρίσκεται με κλειστά μάτια. Ουσιαστικά η ομάδα χρειάζεται έναν φορ, ένα περιφερειακό επιθετικό και ένα στόπερ».

Για τον Καστίγιο επισήμανε: «Ο Καστίγιο είναι μεγάλος παίκτης. Έχει τεράστιες δυνατότητες και αν μείνει στην ομάδα και ο Άρης μπορέσει να εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματα του, θα είναι πολύτιμος στην ομάδα. Είναι προικισμένος παίκτης. Μπορεί να παίξει και στον άξονα και πλάγια και θα μπορούμε στην έδρα μας να τον έχουμε στον άξονα με τα φορ και εκτός έδρας στα πλάγια».

Για τον Κόκε είπε: «Ο Κόκε ήταν ένας πολύτιμος παίκτης, ειδικά στο 4-4-2 μαζί με τον Μπομπαντίγια. Είναι παίκτης που πρέπει να παίζει στην περιοχή, όχι να βγαίνει στα πλάγια ούτε να γυρίζει πίσω. Ο Κόκε είναι καθαρός σέντερ φορ για μένα αλλά τώρα είναι παρελθόν και δεν κάνει να μιλάμε για αυτόν».

Για την μεταγραφολογία, τα ονόματα που ακούγονται και τις πιθανότητες επιστροφής στην ομάδα παικτών όπως ο Κόκε, ο Κάλβο και ο Νάτσο Γκαρσία τόνισε: «Όλα όσα ακούγονται δεν έχουν βάση. Όχι ότι δεν είναι καλοί παίκτες αλλά πρώτα πρέπει να προχωρήσουμε σε αποδεσμεύσεις και μετά να πάρουμε παίκτες. Όλα είναι κόλπα των μάνατζερ που θέλουν να εκμεταλλευτούν το όνομα του Άρη για να κάνουν την δουλειά τους, όλοι ξέρουν πλέον πως λειτουργούν πολλοί μάνατζερ στον χώρο. Αυτό που θέλω επίσης να τονίσω είναι ότι ο Άρης αλλάζει σελίδα, αλλάζει νοοτροπία, θα δώσουμε στον κόσμο αυτό που θέλει από την ομάδα, πέρα από ονόματα και περίεργες συμπεριφορές».

Για τους παίκτες που έχει ζητήσει από τη διοίκηση: «Ονομαστικά δεν ζητώ ποτέ παίκτη. Λέω στην διοίκηση τα χαρακτηριστικά των παικτών που θέλω. Αυτό που όμως με ενδιαφέρει πολύ και το ψάχνω είναι ο χαρακτήρας και η νοοτροπία κάθε παίκτη που είναι να έρθει. Πάνω σε αυτό θα δουλέψουμε πολύ φέτος στον Άρη, θα φτιάξουμε μια ομάδα με χαρακτήρα και νοοτροπία νικητή, έτσι θα μπαίνει ο Άρης στο γήπεδο κάθε φορά. Αυτό που προέχει όμως τώρα είναι να δούμε ποιοι παίκτες δεν θα είναι μαζί μας του χρόνου, τι θα γίνει με τις αποδεσμεύσεις και μετά με αυτούς που θα έρθουν».

Τέλος, για το θέμα με τον Μπουγαϊδη ανέφερε: «Βλέπω τις τελευταίες μέρες ότι πήρε έκταση αυτό το θέμα και θέλω να πω ότι δε τον ήξερα. Δεν είχε έρθει ποτέ να με δει τόσους μήνες. Όσο η ομάδα είχε υποχρεώσεις δεν είχα ασχοληθεί πολύ με όλους τους παίκτες που ήταν στο ρόστερ αλλά μόλις τελείωσε το πρωτάθλημα είδα ότι ήταν στο ρόστερ αλλά δεν είχε παίξει καθόλου και δεν τον είχα δει καν.

Κάλεσα τον κ. Κολτσίδα και τον ρώτησα «αυτός ο παίκτης δεν ζει στην Θεσσαλονίκη, που είναι;». Στην συνέχεια ήρθε πράγματι να με δει και του είπα ότι δεν έχω άποψη για την αξία του αλλά αν θέλει μπορεί να μείνει στην ομάδα, να δουλέψουμε μαζί και να πάρει ευκαιρίες. Του είπα πως εγώ θα τον υπολογίζω. Δεν ξαναφάνηκε όμως από τότε και με την συμπεριφορά του, μου έδειξε ότι δεν ήθελε να παραμείνει στον Άρη. Από την 2η ομάδα πάντως έχω προωθήσει τον άλλο σέντερ μπακ, τον Γιαννίτση και θα δουλέψω μαζί του».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα