ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 (vids)

Δημήτρης Σαμόλης
ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 (vids)

bet365

Νίκη - ατόφιο χρυσάφι για τον ΟΦΗ, καθώς μετά από 12 ματς χωρίς τρίποντο, το γεύτηκε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (2-1) και μάλιστα με ανατροπή καθώς στο ημίχρονο έχανε 0-1. Σαρδινέρο και Σολίς με πέναλτι τα πολύτιμα γκολ των Κρητικών.
Σπουδαία νίκη (2-1) για τον ΟΦΗ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, για τη 2η αγωνιστική των play out. Η ομάδα του Ηρακλείου βρέθηκε να χάνει 0-1, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο το γύρισε με Σαρδινέρο και Σολίς. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη των Κρητικών μετά τις 7/1 και το 2-0 κόντρα στη Λαμία.

Έτσι έπαιξαν

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Βάτερμαν κάτω από τα γκολπόστ, τους Μαρινάκη, Βούρο, Διαμαντή, Λυμπεράκη στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Σακόρ, Μεγιάδο στον άξονα, τους Γρίβα, Σολίς στα άκρα και τον Στάρτζεον σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Σαρδινέρο.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Λοντίγκιν στο τέρμα, τους Σάλιακα, Παντελάκη, Κάργα, Πίρσμαν στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Κάστρο, Ντομίνγκες αμυντικούς χαφ, τους Μπρένερ, Ελευθεριάδη στα «φτερά» και τον Καρτάλη πίσω από τον Παμλίδη.

Μέσα σε όλα ο Πίρσμαν

Ο αριστερός μπακ του ΠΑΣ Γιάννινα, Μάρβεν Πίρσμαν, ήταν μέσα σε οτιδήποτε σημαντικό έγινε στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο «Γεντί Κουλέ». Ήταν ο πρώτος που απείλησε ουσιαστικά στο παιχνίδι, όταν μετά την εκτέλεση φάουλ του Καρτάλη, το πλασέ στην κίνηση μπλόκαρε ο Βάτερμαν. Ο Βέλγος ήταν αυτός που σαν από μηχανής θεός έβαλε το πόδι και έδιωξε σε κόρνερ όταν ο Σαρδινέρο σούταρε από θέση βολής, με τον Λοντίγκιν εξουδετερωμένο. Στο 14', βέβαια, παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ με κεφαλιά, μετά το γέμισμα του Μαρινάκη.
Από μπαλιά του τελευταίου στο 23' χάθηκε νέα καλή στιγμή για τους Κρητικούς. Ο Στάρτζεον έκανε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Κάργας απομάκρυνε, αν και η μπάλα βέβαια πήρε πορεία παράλληλα με την εστία. Ακολούθησαν δέκα λεπτά στα οποία τόσο ο ΟΦΗ όσο και ο ΠΑΣ αδυνατούσαν να παράξουν τελική. Τα φάουλ ήταν διαδοχικά, οι επιθέσεις των δύο ομάδων σταματούσαν έξω από τις περιοχές. Ο Λοντίγκιν ήταν σταθερός σε όλες τις σέντρες που πραγματοποίησαν οι γηπεδούχοι.

Το έβδομο γκολ του Παμλίδη

Στα τελευταία έξι λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, οι παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη ανέβασαν την απόδοσή τους. Κυκλοφορούσαν καλύτερα τη μπάλα και στο 39' απείλησαν με το γυριστό σουτ του Ελευθεριάδη που πέρασε πάνω από το δοκάρι. Είχε προηγηθεί σέντρα του Σάλιακα από δεξιά και διώξιμο του Διαμαντή με το κεφάλι. Στο 45'+1 το σουτ του Κάστρο πέρασε άουτ και πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ήρθε το 0-1 για την ομάδα των Ιωαννίνων. Στο 45'+2 ο Πίρσμαν έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Καρτάλης έκανε το κοντρόλ, τσίμπησε τη μπάλα, ο Βάτερμαν έδιωξε προσωρινά και ο Παμλίδης προ κενής εστίας σκόραρε. Ήταν το έβδομο τέτμα του 27χρονου Κατερινιώτη επιθετικού.

Τα λάθη του Κάργα έφεραν ανατροπή

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο αλλαγές, μία για κάθε ομάδα. Ο Σόουζα αντικατέστησε τον Γρίβα και ο Νάουμετς τον Ελευθεριάδη. Ο ΟΦΗ μπήκε πολύ επιθετικά και αφού στο 49' ο Σακόρ σούταρε άστοχα μέσα από την περιοχή, στο 52' έφτασε στην ισοφάριση. Ο Κάργας έκανε κακό κοντρόλ μετά από πάσα του Ντομίνγκες και ο Σαρδινέρο με απίθανο σκάψιμο της μπάλας, μέσα από την περιοχή και δεξιά, «κρέμασε» τον Λοντίγκιν και έγραψε το 1-1. Ο Κάργας έκανε σημαντικό λάθος και δύο λεπτά αργότερα, χάνοντας τη μπάλα και πάλι, αλλά αυτή τη φορά οι γηπεδούχοι απέτυχαν να το εκμεταλλευτούν. Στο 58', ωστόσο, ακολούθησε τρίτο λάθος του 26χρονου κεντρικού αμυντικού. Ο Σολίς εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο στόπερ των φιλοξενούμενων χρησιμοποίησε το χέρι για να απομακρύνει. Η φάση εξετάστηκε στο VAR, καταλογίστηκε πέναλτι από τον Ευστάθιο Γκορτσίλα και ο Σολίς ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση. Στο 61' ο Αργεντινός σκόραρε, έκανε το 2-1 και τον πήραν τα δάκρυα. Ένας ποδοσφαιριστής που ταλαιπωρήθηκε τόσο πολύ από τραυματισμούς, έβαζε την ομάδα του σε θέση οδηγού σε πολύ κρίσιμο παιχνίδι.

Πίεσε ο ΠΑΣ, άντεξε ο ΟΦΗ

Από τη φάση του 2-1 και μετά οι Ηπειρώτες έπαιξαν επιθετικά. Κυνήγησαν την ισοφάριση. Ο Γιαννίκης άλλαξε το 4-2-3-1 σε 4-4-2, βάζοντας τον Παμλίδη δίπλα στον Μιλιντσεάνου. Στο 68' το σουτ του Πίρσμαν πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 77' ο Μιλιντσεάνου είδε τον Βάτερμαν να απομακρύνει το σουτ μέσα από την περιοχή.
Σε ένα ακόμη παιχνίδι ο ΟΦΗ στάθηκε άτυχος, αφού τόσο ο Σολίς όσο και ο Φερέιρα τραυματίστηκαν και έγιναν αλλαγή. Στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΣ πίεσε σημαντικά. Στην τελευταία φάση, μάλιστα, σχεδόν όλη η ομάδα είχε ανέβει μπροστά για να γίνει το 2-2, αλλά το επιθετικό φάουλ του Κάργα στον Μεγιάδο έδωσε τέλος στη φάση και κάπου εκεί όλα τελείωσαν.

MVP: Ναζαρένο Νταμιάν Σολίς. Ο Αργεντινός εξτρέμ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανατροπή του ΟΦΗ. Αυτός εκτέλεσε το φάουλ από το οποίο προήλθε το πεναλτι, αυτός ευστόχησε από την άσπρη βούλα. Ήταν όμως η συνολική του παρουσία. Από τα άκρα της επίθεσης έβαλε πολλά προβλήματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Γιάννης Κάργας μπορεί να αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παίκτες του εφετινού ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά στον αγώνα του Γεντί Κουλέ ήταν ο πιο αδύναμος κρίκος. Έκανε τρία - τέσσερα λάθη, τα δύο τα αξιοποίησε ο ΟΦΗ και ανέτρεψε το ματς.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Πίρσμαν. Ο Βέλγος αριστερός μπακ του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας του. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα είχε υψηλή απόδοση. Αποσόβησε γκολ, βρέθηκε μέσα στη φάση του 0-1, ενώ παραλίγο να ισοφαρίσει σε 2-2. Ένα εκόμη μεστό παιχνίδι από τον υψηλόσωμο ποδοσφαιριστή.

Η ΓΚΑΦΑ: Η στιγμή που ο Γιάννης Κάργας έβαλε το χέρι για να διώξει μετά την εκτέλεση φάουλ του Σολίς. Ο στόπερ των Ηπειρωτών προσπάθησε να απομακρύνει, αλλά αντικανονικά. Αυτή η φάση αποδείχθηκε η πλέον καθοριστική στο παιχνίδι, αφού την εκμεταλλεύτηκε ο ΟΦΗ για να πάρει τη νίκη.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Καλή η διαιτησία του Γκορτσίλα. Σε ένα παιχνίδι που είχε πάρα πολλά λάθη, ο ρέφερι από τον σύνδεσμο Μακεδονίας με τους βοηθούς του απέφυγε τα σημαντικά λάθη. Χρειάστηκε βέβαια η συνδρομή του VAR για να καταλογιστεί η ξεκάθαρη παράβαση του Κάργα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Αυτή επρόκειτο για την πιο σημαντική από τις λίγες νίκες που έχει κάνει εφέτος ο ΟΦΗ. Χρειάστηκε να περάσουν τρεις μήνες για να γευτεί τη χαρά του τριπόντου η ομάδα του Νίκου Νιόπλια. Ο ΠΑΣ Γιάννινα που ήταν βαθμολογικά αδιάφορος πάλεψε στα ίσια, προηγήθηκε, πίεσε μετά την ανατροπή του ΟΦΗ, αλλά η ισοφάριση δεν ήρθε ποτέ.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής, Λυμπεράκης, Σακόρ, Μεγιάδο, Γρίβας (46' Φερέιρα, 90' λ. τρ. Βαφέας), Σολίς (76' λ. τρ. Μπλογιάννης), Στάρτζεον (81' Νοικοκυράκης), Σαρδινέρο.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Πίρσμαν, Κάστρο, Ντομίνγκες, Μπρένερ (57' Μιλιντσεάνου), Ελευθεριάδης (46' Νάουμετς), Καρτάλης, Παμλίδης

 

Τελευταία Νέα