ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Αυγενάκης: «Πρώτη φορά η κυβέρνηση πέρασε το δικό της κόντρα στις απειλές FIFA - UEFA »

O YΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ

Αυγενάκης: «Πρώτη φορά η κυβέρνηση πέρασε το δικό της κόντρα στις απειλές FIFA - UEFA »

O Λευτέρης Αυγενάκης σε συνέντευξη Τύπου

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, φιλοξενήθηκε στο “Ράδιο Κρήτη” και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ, αποκαλύπτοντας ότι το προσεχές διάστημα θα κάνει ταξίδι στην Ελβετία για συζητήσεις με τους εκπροσώπους FIFA-UEFA σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα και προτού παραδοθεί η «ολιστική μελέτη» στην ελληνική κυβέρνηση από τις υπερεθνικές ομοσπονδίες.

 

Αναλυτικά όσα είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης στο “Ράδιο Κρήτη” για τις εκλογές της ΕΠΟ: «Είναι ένα θέμα το οποίο οφείλουμε να το συζητήσουμε εφόσον με το καλό λάβουμε την ολιστική μελέτη από τη FIFA και την UEFA, την οποία είχαν υπογράψει οι ηγεσίες τους μαζί με τον πρωθυπουργό για να τη παραδώσουν εντός τριμήνου. Οι τρεις μήνες πέρασαν, είμαστε κοντά στους έξι-επτά μήνες από τότε που υπεγράφη, αλλά λόγω κορωνοϊού υπήρξε μία καθυστέρηση μεγάλη. Παρόλα αυτά θα έχουμε την ολιστική μελέτη και πάνω εκεί θα εφαρμόσουμε τις ενέργειές μας στα επόμενα βήματά μας. Είναι ξεκάθαρες οι προθέσεις μας, πάντα με σεβασμό στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, να διευρύνουμε το εκλογικό σώμα. Όμως δεν κινούμαστε βιαστικά. Κινούμαστε μεθοδικά, προσεκτικά και κυρίως θεσμικά, αναμένοντας την ολιστική μελέτη από τη FIFA και UEFA. Για αυτόν τον λόγο θα έχω και ένα ταξίδι τις επόμενες ημέρες στην Ελβετία για να δούμε από κοντά κάποια ζητήματα πριν καταλήξει το κείμενο και πριν δοθούν τα πάντα επίσημα πλέον στην ελληνική κυβέρνηση. Η συζήτηση που κάνουμε είναι ανοιχτή, δεν την κάνουμε εν κρυπτώ και έχουμε επικοινωνήσει τις προθέσεις μας και στη FIFA και στην UEFA».

 

Εν συνεχεία ο Υφυπουργός ρωτήθηκε για το χρονικό σημείο των εκλογών, μετά και την απόφαση της ΕΠΟ να αλλάξει την ημερομηνία από 9 Οκτωβρίου στις 23 Νοεμβρίου, προκειμένου να είναι σύννομη. Είπε σχετικά ο Λ. Αυγενάκης: «Ούτως ή άλλως έχει πάρει απόφαση το επίσημο όργανο της ΕΠΟ για τις 23 Νοεμβρίου. Είναι μέσα στο πλαίσιο του νέου αθλητικού νόμου. Ηταν επιμονή μας, παρά τις απειλές FIFA-UEFA για Grexit. Ελεγαν την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου μας ότι 'αν δεν κάνετε αυτό θα σας αποβάλουμε, θα σας κάνουμε, θα σας δείξουμε…'. Τελικά, τίποτα από αυτά δεν έγινε, εμείς προχωρήσαμε αταλάντευτα και είναι η πρώτη φορά που η ελληνική κυβέρνηση πέρασε το δικό της κόντρα στις απειλές και τα τελεσίγραφα FIFA-UEFA. Εχουμε προηγούμενα που δεν είχαν συμβεί τα αντίστοιχα. Εμείς προχωρήσαμε με σεβασμό και καταλήξαμε να έχουμε εκλογές όλων των ομοσπονδιών από την 1η Νοέμβρη μέχρι 17 Ιανουαρίου».

ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ «ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ»