Παγκόσμιο Άρσης Βαρών: Mε έναν αθλητή και δύο αθλήτριες η Ελλάδα στην Μπογκοτά

Newsroom
Παγκόσμιο Άρσης Βαρών: Mε έναν αθλητή και δύο αθλήτριες η Ελλάδα στην Μπογκοτά

bet365

Οι Θοδωρής Ιακωβίδης, Σοφία Γεωργοπούλου και Μαρία Καρδαρά θα βρεθούν στην Μπογκοτά για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα άρσης βαρών.

Με έναν αθλητή και δύο αθλήτριες θα πάρει μέρος η Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα άρσης βαρών που θα γίνει στην Μπογκοτά της Κολομβίας από τις 5 έως τις 16 Δεκεμβρίου.

Στους άνδρες ο Θοδωρής Ιακωβίδης θα πάρει μέρος στην κατηγορία των 96 κιλών και στις γυναίκες, στα 59 κιλά θα αγωνιστούν η Σοφία Γεωργοπούλου και η Μαρία Καρδαρά.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα αποτελεί τον πρώτο σταθμό για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Η εθνική ομάδα αναχωρεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου θα επιστρέψει στις 13 του μηνός και την τριάδα των αθλητών-τριών θα συνοδεύσουν ο ομοσπονδιακός προπονητής ο Χρήστος Τριφύλλης και ο Γιάννης Γέροντας, ως αρχηγός τής αποστολής.

Ο πολύπειρος σε παγκόσμια πρωταθλήματα Θοδωρής Ιακωβίδης τόνισε: «Η προετοιμασία έχει πάει πολύ καλά και θα αγωνιστώ με αισιοδοξία. Δεν έχω άγχος, έχω συνηθίσει την πίεση των μεγάλων αγώνων και θέλω να σηκώσω τα κιλά της προπόνησης κι αν γίνεται και λίγα παραπάνω. Είναι ο πρώτος αγώνας πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».

georgopoulou

Η Σοφία Γεωργοπούλου που ολοκληρώνει μία θριαμβευτική χρονιά με μετάλλια στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και τους Μεσογειακούς Αγώνες είπε: «Το Παγκόσμιο είναι ο τελευταίος αγώνας μιας απαιτητικής και γεμάτης χρονιάς η οποία είχε δυσκολίες αλλά και επιτυχίες. Θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο που μπορώ, παρότι δεν είμαι στην καλύτερη φόρμα. Με αυτόν τον αγώνα ξεκινάει μια πορεία για την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 και είναι σημαντικό για εμένα να τα πάω καλά».

kardara

Η Μαρία Καρδαρά είπε για την παρθενική της εμφάνιση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα: «Είμαι πολύ χαρούμενη για την πρώτη μου συμμετοχή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών. Εύχομαι να πάνε όλα καλά, να κάνω έναν καλό αγώνα και ελπίζω σε ατομικά ρεκόρ.»
Tην ΕΟΑΒ στηρίζουν η Cosmote, η Bioiatriki+ του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ που προσφέρει Διατροφολογικές και Εργομετρικές υπηρεσίες και η εταιρεία αθλητικής ένδυσης athlos.

 

Τελευταία Νέα