Αρση βαρών: Στον «αέρα» το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η Κίνα απέσυρε την φιλοξενία της

Newsroom
Αρση βαρών: Στον «αέρα» το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η Κίνα απέσυρε την φιλοξενία της

bet365

Η αύξηση των κρουσμάτων στη Κίνα ανάγκασε την κυβέρνηση να αποσυρθεί από την φιλοξενία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Η αύξηση των κρουσμάτων στη Κίνα ανάγκασε την κυβέρνηση να αποσυρθεί από την φιλοξενία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος άρσης βαρών.

Οι φόβοι για ακύρωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος άρσης βαρών για το 2022 επιβεβαιώθηκαν. Η Κίνα ανακοίνωσε πως δεν θα φιλοξενήσει φέτος την διοργάνωση και έτσι, επτά μήνες πριν την διεξαγωγή της, η Παγκόσμια ομοσπονδία ψάχνει για νέο διοργανωτή.

Η Κινεζική ομοσπονδία ανέφερε με επιστολή της πως αδυνατεί να φιλοξενήσει την διοργάνωση κι έτσι η Παγκόσμια (IWF) ανακοίνωσε πως είναι σε αναζήτηση νέας έδρας. Μάλιστα, έδωσε προθεσμία μόλις δύο εβδομάδων στις ενδιαφερόμενες χώρες, καθώς τα χρονικά περιθώρια δεν είναι και τόσο μεγάλα.

Η φετινή διοργάνωση έχει μεγάλη σημασία για τους αθλητές, καθώς είναι η πρώτη που δίνει προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Σε περίπτωση που η διοργάνωση γίνονταν στη Κίνα, όλες οι αποστολές, ανεξαρτήτως εμβολιασμού, θα έπρεπε να περάσουν από καραντίνα 3 εβδομάδων, που θα ήταν μεγάλος μπελάς (και ταυτόχρονα πολλά έξοδα) για όλες τις χώρες. Ηδη ορισμένες περιοχές στη Κίνα έχουν μπει σε καθεστώς lockdown, ενώ κι άλλες διοργανώσεις που ήταν στο καλεντάρι για να φιλοξενηθούν από την χώρα, ακυρώθηκαν ή ματαιώθηκαν.


 

Τελευταία Νέα